Po buvusios narkomanės viešos atgailos – motinos ašaros

Tūkstančius sujaudinusi 43-ejų buvusios narkomanės vilnietės Oksanos Paninos išpažintis naujienų portale Lrytas.lt palietė ir jos artimuosius. Po pasirodžiusios publikacijos šeima suskubo susisiekti su Oksana, pareiškė norą bendrauti ir bičiuliautis su moterimi, kuri šiuo metu visomis jėgomis kabinasi į naują gyvenimą reabilitacijos centre.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2017, 10:51 PM, atnaujinta Jul 12, 2017, 3:21 PM

Duodama interviu moteris pasakojo, kad šeima bei artimieji jos išsižadėjo, nenori bendrauti, nes netiki, kad ji gali grįžti į doros kelią. 

Gyvenimą sugriovė narkotikai

23 metus nuo narkotikų priklausoma Oksana tada sakė padariusi daug klaidų. Didžiausia – pirmasis bandymas vartoti. Dabar ji pripažįsta, kad būtent narkotikai sugriovė jos gyvenimą. 

„Mano vyriausioji dukra ant manęs pyksta. Motina nenori bendrauti. 18-metis sūnus sakė, kad jam neegzistuoju, o 10-metis, kurį augina tėvas, manimi tiesiog netiki. Mano šeima galvoja, kad aš esu žlugusi ir gydymo kelias man nepadės, tačiau šiandien aš tvirtai žinau, kad išsikapstysiu ir dar tikrai būsiu laiminga. Kai baigsiu gydymo programą, grįšiu pas šeimą.

Aš noriu jų atsiprašyti, apsikabinti ir juos susigrąžinti.  Noriu atsiprašyti mamos, kurios kartą, gėda dabar sakyti, vos neužmušiau dėl pinigų.  Noriu prašyti atleidimo vaikų, kurių neauginau“, – verkdama kalbėjo moteris, kurios gyvenimą sugriovė kvaišalai. 

Liepto galą ji priėjo prieš daugiau nei metus. Tada ji gyveno nuomojamame bute. Nuomą sumokėdavo už vogtus pinigus, tačiau tai darydavo vis rečiau. Kai gaudavo pinigų, užuot sumokėjusi nuomą, ji nusipirkdavo dozę, todėl netrukus buvo išmesta iš buto.  Oksana buvo išmesta į gatvę. Kelis mėnesius, pavasario pradžioje, ji glaudėsi Stoties rajone.

Apsirengusią žiemine striuke ir guminėmis šlepetėmis, vieną vakarą ten ją rado reabilitacijos centro „Naujas gyvenimas“ įkūrėjas Marius Balčiūnas. 

Viešumas sujaudino šeimą

Vos pasirodžius publikacijai, moters gyvenimas ėmė keistis iš esmės. Jau netrukus su ja susisiekė giminaičiai, o mama, su kuria seniai nebendravo, atsiprašė. 

Į reabilitacijos centrą „Naujas gyvenimas“ pas Oksaną atvyko dukra, kuri labai džiaugėsi dėl gerėjančios mamos sveikatos. 

Oksana vos tramdydama ašaras sakė besijaučianti laiminga, kad pagaliau ir artimieji įvertino jos norą pasikeisti ir pradėti gyvenimą iš naujo.

„Straipsnį perskaitė mano dukra, ji paskambino reabilitacijos centro vadovui Mariui Balčiūnui ir pasakė, kad nori su manimi susisiekti. Ji yra labai laiminga, kad aš gydausi, tuo pačiu dėkojo Mariui, kad man padėjo. 

Kai mama perskaitė straipsnį, verkė. Net sesuo susisiekė su manimi, apsidžiaugė, kad mano būklė gerėja, kad aš gydausi. 

Pati jaučiuosi labai gerai. Marius man padovanojo antrą gyvenimą, kuris be narkotikų ir kvaišalų yra daug gražesnis. 

Tikrai žinau, kad galima išbristi iš to liūno, tereikia tikėti Dievu ir stengtis“, – kalbėjo Oksana.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.