Vos pagimdžiusi dukrytę moteris sužinojo bjaurią vyro paslaptį

Kaip jaučiasi apie melu grįstą santuoką sužinojęs žmogus? 

 Išėjus iš ligoninės su kūdikiu vyras Jen pasiūlė pagyventi pas jos tėvus.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Išėjus iš ligoninės su kūdikiu vyras Jen pasiūlė pagyventi pas jos tėvus.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2018, 5:45 PM, atnaujinta Jul 18, 2019, 11:37 AM

Būtent apie tai knygoje „A Beautiful, Terrible Thing“ rašo JAV, Niujorke gyvenanti aktorė ir modelis Jen Waite (32 m.). Sukaupusi visą drąsą, moteris savo gyvenimo istoriją išdėstė knygos puslapiuose.

„Rankose laikydama savo trijų savaičių kūdikį, pirmą kartą po gimdymo įsijungiu kompiuterį. Paspaudžiu ant iš mano vyro elektroninio pašto adreso išsiųsto laiško, kurio tema „Susitikimas“, – pasakojimą pradeda Jen. – Jis skirtas nekilnojamojo turto agentui, tačiau persiųstas ir moteriai vardu Viktorja. Jame rašoma: „Mano mergina ir aš išsirinkome kitą butą, bet ačiū už jūsų laiką.“

Iš pradžių Jen tik nusijuokė ir pagalvojo, kodėl jos vyras Marco vis dar vadina ją savo mergina, nors santuokoje juodu gyvena jau porą metų?

Jen ir Marco susipažino 2010-ųjų birželį, kai abu tuo metu dirbo restorane, esančiame viename Niujorko rajonų, Kvinse. Į Ameriką emigravęs argentinietis teigė, jog valstijose jis gyvena nelegaliai, tačiau išvykti iš šalies nesiryžta, nes iš ankstesnių santykių čia augina sūnų Sebą (7 m.). Moterį pakerėjo jo ryškios, tamsios akys ir įstabus žvilgsnis. 

„Netikėjau kada nors vėl pasijusiantis laimingas“, – sakė jis tą naktį, kai jiedu pirmąkart pasibučiavo. 

2012-aisiais, per Kalėdas, Marco visos Jen šeimos akivaizdoje paprašė jos rankos ir jau vasario mėnesį juodu ruošėsi ceremonijai Manhatane esančioje miesto rotušėje. Tuomet prasidėjo Marco leidimo gyventi JAV procesas ir žalios kortos išdavimas.

Gimdymo metu nebuvo šalia

Tų pačių metų pavasarį kartu su kita pora juodu ruošėsi atidaryti britišką barą. Jen prie vyro svajonės turėti restoraną prisidėjo 65 tūkst. eurų, o jos tėvai jiems paskolino dar 22 tūkst. eurų.

Tarp Marco ir verslo partnerių kilus nesutarimams, jis nusprendė nebedalyvauti šiame mažo baro kūrimo procese ir pradėjo vadovauti kitam Manhatane esančiam restoranui.

„Tuo metu buvau užsiėmusi oficialios vestuvių ceremonijos mano tėvų namuose organizavimu ir jau 14 savaičių buvau nėščia. Dukra Louisa gimė 2014-ųjų gruodį. Gimdymas užtruko, o Marco jo metu nuolatos telefonu tvarkydavo su restoranu susijusius reikalus, – pasakojo Jen. – Po kelių dienų man buvo leista grįžti namo, o Marco pasiūlė su dukrele vykti pas mano tėvus. Jis teisinosi: „Mano viršininkas neleidžia pasiimti laisvadienio, tad geriau pirmąsias dienas praleisk su savo šeima“. Po dviejų savaičių sugrįžom namo ir, praėjus porai dienų, aptikau tą paslaptingą laišką.“

Kadangi Marco ir Jen žinojo vienas kito socialinių tinklų anketų slaptažodžius, moteris vyro „Facebook“ drauguose greitai surado tą paslaptingąją Viktorją. Profilio nuotraukoje ji atrodė kaip viena iš daugybės 22 metų gražuolių blondinių. Ant jos nosies kabėjo akiniai nuo saulės, o blizgios lūpos buvo stipriai papūstos.

Jen paskambino į vyro darbovietę. Pasakiusi, jog žino apie jo slaptą romaną, moteris nustebo išgirdusi jo ramų ir net šiek tiek stačiokišką toną. 

„Visų pirma, mažute, patikėk manimi, niekada tavęs neišduočiau. Tu – mano gyvenimas“, – sakė Marco.

Jis taip pat pridūrė, kad Viktorja čia atvyko iš Europos, įsidarbino jo vadovaujamame restorane ir neturi jokių santaupų, tad jai sunkiai sekėsi susirasti butą, nes nuomotojai į ją žiūrėjo nerimtai, tad paprašė Marco padėti. 

„Tikrai stengiausi jai padėti... Labai atsiprašau. Esu idiotas“, – teisinosi jis.

Grįžus iš darbo, Marco požiūris, kaip teigė Jen, visiškai pasikeitė. 

„Jau maždaug metus nebesu laimingas, praradau jausmus. Manau, kad su manimi kažkas fiziškai blogai“, – sakė vyras.

„Mane tai gerokai nustebino. Ką tik pagimdžiau dukrelę, o mano galvoje kaupėsi įvairios mintys. Kodėl mano vyras pasielgė būtent taip?“ – mąstė moteris. – Nors Viktorja susisiekė su manimi ir viską paneigė, vėliau aptikau elektroninį laišką su nuoroda į straipsnį, kuriame rašoma apie įsimylėjimą.“

Marco vis tikino, jog Viktorja studijuoja psichologiją ir jį vyrui atsiuntė netyčia. Dar po kiek laiko Jen žvilgsnis užkliuvo už žinutės, siųstos jo buvusiajai draugei ir sūnaus mamai. Joje rašė bijantis prarasti Louisą, bet ne Jen. 

Tai tipiškas sociopatų elgesys

Marco vėliau pradėjo įtikinėti, kad tai pati Jen prarado sveiką protą ir, dėl nėštumo metu padidėjusio hormonų kiekio, viską išsigalvojo.

„Nors nesu psichikos sveikatos specialistė, paaiškėjo, kad taip elgtis moka tik tikri sociopatai, – sakė ji. – Galiausiai Marco prisipažino Viktorjai kažką jaučiantis, bet dėl Louisos ir mūsų santuokos nusprendžiau viską pamiršti ir suteikti jam dar vieną šansą.“

Po kelių dienų miegančią dukrelę moteris įsodino į automobilį ir prie Marco darbovietės laukė pasirodysiančio vyro ir tėčio. Staiga tarpduryje pasirodė dvi figūros. Tai buvo pats Marco ir blondinė Viktorja, kurią apkabinęs ranka jis vedėsi į barą.

„Kad šiek tiek atitrūkčiau nuo Marco ir visos šitos beprotybės, išvykau pas savo tėvus. Būdama ten išnagrinėjau visas jo skambučių išklotines. Pasirodo, kol gimdžiau Louisą, jis net 45 minutes telefonu kalbėjo su Viktorja. Romanas jau buvo užsimezgęs prieš kelis mėnesius. Po darbo jis lankydavosi jos bute ir jau planavo kartu išsinuomoti meilės lizdelį. Tuo metu kaip tik rūpinausi nėštumu, o jis bendravo su kita moterimi. Jo melas mane supykino“, – sakė Jen. 

Marco, elgdamasis kaip tikras sociopatas, kuriam nerūpi niekieno jausmai, išskyrus jo paties, kūrė įvairius pasiteisinimus ir toliau neigė bet kokius fizinius santykius. Taip elgėsi iki tol, kol „Facebook“ tinkle savo profilio nuotraukos nepakeitė į Viktorjos.

Dažniausiai žodį „sociopatas“ žmonės tapatina su žudikais, bet juo, pasak Jen, gali būti ir nieko žudyti nesiruošiantis žmogus, pasižymintis žavesiu, impulsyviu elgesiu, nejaučiantis kaltės ir gėdos, kuriantis įvairius melus ir nesugebantis atsiprašyti.

„Po skyrybų su Marco praėjo daugiau nei metai. Kiek žinau, jis vis dar turi žalią kortą ir gyvena šioje šalyje, – tęsė Jen. – Apie tai, kas nutiko su jos tėvu, Louisai papasakosiu, kai ši sulauks tam tikro amžiaus, be to, ji galės perskaityti mano memuarus. 

Kad susitaikyčiau su tuo, kas įvyko, prireikė tikrai nemažai laiko, bet esu stipri, dar labiau suaugau, tapau savarankiška ir patobulėjo mano mąstymas. Visą dėmesį šiuo metu skiriu dukrelei, kuriai dabar 2,5 metų. Patinka stebėti, kaip ji auga. Tikiuosi, kad mano istorija padės kitoms moterims, gyvenančioms su savimylomis vyrais, tokiais kaip Marco. Tai tik įrodo, jog juos palikus galima gyventi kur kas geriau.“

Parengė Edita Maračinskaitė

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 liepos 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.