Legendinį sportininką Algimantą Šalną į Lietuvą parginė anūkės reikalai

Vieną garsiausių visų laikų Lietuvos biatlonininkų Algimantą Šalną (57 m.) su žmona Neringa (61 m.) ir vaikais į gimtinę iš Jungtinių Valstijų šią vasarą atginė svarbi šventė – anūkės Eloise krikštynos. Vis dėlto namais Šalnų šeima, ypač dukra Iveta (31 m.) ir sūnus Tautvydas (28 m.), vadina Ameriką.

Daugiau nuotraukų (28)

Lrytas.lt

Jul 14, 2017, 10:48 PM

Kauno Šv.Pranciškaus Ksavero bažnyčioje vykusios beveik dvejų metų Eloise krikštynos – istorinis momentas šeimai. Mat visiems dėl darbų bei užsiėmimų kartu aplankyti gimtinę pavyksta itin retai.

A.Šalna, Sarajevo žiemos olimpinėse žaidynėse 1984 metais iškovojęs aukso medalį ir dukart tapęs pasaulio čempionu, iš Lietuvos į JAV gyventi išvyko prieš 26 metus. Net 15 metų jis treniravo JAV biatlono rinktinę.

Dabar Algimantas su Neringa ir Iveta su vyru amerikiečiu Nate’u Malley (35 m.) bei jų dukra Eloise gyvena Berlingtone, Vermonto valstijoje.

O porą metų Los Andžele, Kalifornijoje, praleidęs Tautvydas neseniai persikraustė į Bostoną, kur padėjo įsukti šeimos beigelių verslą.

Algimantas su Neringa Lietuvoje pastarąjį kartą buvo prieš dvejus metus, o kartu su vaikais – prieš trejus, kai šventė Neringos mamos Emilijos 80-metį.

Būtent jos noras pamatyti proanūkę ir šį kartą paskatino Šalnus krikštynas švęsti Kaune, kur gyvena Neringos mama bei dauguma giminių. Promočiutės garbei Eloise buvo pakrikštyta Emilios vardu.

Paprastai Šalnų šeima apsistoja Vilniuje, tačiau per šias atostogas Lietuvoje nusprendė apsigyventi Kaune, pasivaikščioti po senamiestį.

Tik kad jų atostogas dažnai plovė lietus. Gerai, kad visi buvo iš anksto pasirūpinę guminiais batais ir tinkamais drabužiais.

Net ir paskutinį Šalnų atostogų vakarą, kurį šeima praleido viename lietuviško maisto restorane Vilniuje, lijo.

– Lietuviška vasara jūsų nė kiek neišgąsdino?

Algimantas: Mes pripratę, nes pas mus Vermonte labai panašūs orai. Ir mūsų žiemos su sniegu, ir jūsų, ir čia lyja, ir ten lyja. Kaip ir Lietuvoje, taip ir ten – laukiame, kada bus daugiau saulės.

Pagal mano profesiją ir pareigas reikėjo važiuoti ten, kur yra sniego. Taip ir atsidūrėme už Atlanto. Iš pradžių buvome Leik Plaside (Niujorke, JAV).

Ten gyvenome penkerius metus, o paskui persikėlėme 150 kilometrų į rytus. Bet likome toje pačioje klimato juostoje, kur šaltos žiemos ir daug sniego.

Neringa: Pas mus pavasario nebūna, iškart vasara, rugsėjo mėnesį jau prasideda šalnos, o po žiemos vėl ateina vasara. Bet turime ir gėlių darželį, ir kriaušių, obelų, vyšnią.

Spėjame užsiauginti ir pomidorų, iki kol nušąla, ir ridikėlių, svogūnų. Algis juoduosius serbentus puoselėja. Pernai jis net bulvių prisisodino.

***

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?