Nykštuku vadinamas šiaulietis atskleidė didžiausią savo troškimą

Šiauliečio Luko Balsio (20 m.) ūgis siekia vos 1 metrą ir 30 centimetrų. Aplinkinių kartais nykštuku pavadinamas vaikinas neįsižeidžia – anaiptol, ne tik nereaguoja į replikas, bet ir teigiamomis emocijomis bando užkrėsti visus šalia esančius. „Tai tikras optimizmo pavyzdys“, – lyg sutarę tvirtina jo bičiuliai bei draugai, su kuriais vaikinas dažnai susitinka. 

Lukas Balsys trykšta optimizmu.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Lukas Balsys trykšta optimizmu.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2017, 9:17 PM, atnaujinta Jul 22, 2017, 9:36 PM

Aktyviai ieško darbo 

Nors nuo bendraamžių jis atitrūkęs nemenku ūgio skirtumu, tai jam nekliudo aktyviai gyventi, mėgautis jaunyste ir svajoti apie antrąją pusę. 

Šiuo metu vaikinas intensyviai ieškosi darbo. Pats aiškino, kad tiktų bet koks, kur nereikia daug vaikščioti, mat jo kojos laipsniškai silpsta.

Parašęs viešą skelbimą feisbuke apie tai, jog ieško darbo, jis sulaukė kelių pasiūlymų, tačiau nė vienas kol kas jam netiko – vienur siūloma dirbti fizinį darbą, susijusį su nuolatiniu vaikščiojimu, kitur vyrą atbaido itin menkas atlygis už nepakeliamai sudėtingas darbo sąlygas. 

„Labai noriu gyventi savarankiškai. Šiuo metu dar gyvenu su tėvais, tačiau labai norėčiau kurti gyvenimą atskirai nuo jų.

Kol kas vienintelė kliūtis tai padaryti – darbo neturėjimas. Kai tik jį susirasiu, imsiu galvoti apie atskirą gyvenimą nuo tėvų“, – kalbėjo gerai nusiteikęs šiaulietis. 

Ūgis – ne kliūtis susirasti merginą 

Mažas Luko ūgis, lėtesnis vystymasis ir silpstančios kojos – įgimta. Pasaulį jis išvydo mažesnis nei paprastai gimsta naujagimiai, o paauglystėje liovėsi augęs. Būtent tada ėmė silpti ir Luko kojų raumenys.

 „Esu patyręs kelias sudėtingas traumas paauglystėje, kritęs nuo dviračio, operuotas, tačiau labai abejoju, kad kojos ėmė silpti dėl tokių traumų. Iki šiol medikai tikslių priežasčių neįvardija, o aš ir nesistengiu pernelyg tuo domėtis.

Kai man buvo 14 ar 15 metų, sustojau augti. Esu vos daugiau nei metro ūgio, tačiau tai man niekada nebuvo kliūtis gyventi, bendrauti ir smagiai leisti laiką. 

Paauglystėje šiek tiek išgyvenau. Būdavo, kad sulaukdavau nemalonių replikų, tačiau aš esu labai pozityvus, turiu daug draugų, todėl visada jaučiuosi labai gerai“, – teigė vaikinas. 

Pasak jo, ūgis – ne kliūtis susirasti ir antrąją pusę. „Turiu tikrai labai daug draugių, tik vis laiko susirasti antrąją pusę man per mažai. 

Net neabejoju, kad, atėjus laikui, man pavyks. 

Žmones stengiuosi užkrėsti gera nuotaika, todėl nuolat esu apsuptas bendraminčių ir gerų bičiulių“, – pasakojo Lukas, laisvalaikiu mėgstantis remontuoti automobilius.

Laisvalaikį leidžia garaže

Elektriko profesiją įgijęs vaikinas atviras – atsukus laiką atgal mieliau jis būtų pasirinkęs specialybę, susijusią su automobilių taisymu. 

Aš esu savamokslis, mėgėjas, tačiau draugas pamoko, paaiškina, ką reikia taisyti. Domiuosi, todėl greitai suprantu, ką daryti su vienomis ar kitomis detalėmis. 

Norėčiau ateityje remontuoti mašinas. Tai tiktų pagal mano jėgas, poreikius ir pomėgį“, – kalbėjo šiaulietis. 

Lukas sakosi niekada nekaltinęs likimo dėl to, kad jo kojų raumenys silpsta, o paties ūgis neprimena Lietuvos krepšininkų. 

Anaiptol, jis yra įsitikinęs, kad savo užsispyrimu, optimizmu ir gera nuotaika gali ne tik pats pasiekti užsibrėžtų tikslų, bet ir padėti tai padaryti kitiems. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.