Palanga Viktorui Uspaskichui – pats geriausias kurortas

Palanga Viktorui Uspaskichui (58 m.) – geriausias kurortas, kuriame politikas laikinai turi vandens motociklų parką.

L.Valonytės tekstas, R.Danisevičiaus nuotr.
L.Valonytės tekstas, R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 9, 2017, 11:32 PM

Rugpjūtį europarlamentaras įprastai praleidžia pajūryje – tuo metu jis dažnai skrodžia Baltijos jūros bangas galingais motociklais. Keturis vandens eržilus turinčiam vyrui kartais nėra paprasta išsirinkti, kuriuo tądien pralėkti per bangas.

Neretai motociklus jis renkasi pagal nuotaiką ir bangų dydį.

„Vieną apibūdinčiau kaip inteligentišką. Juo galima greitai lėkti ir nieko nebijoti, nes motociklas – su oro pagalvėmis.

Kitas – pusiau sportinis. Juo lekiant galima pasimaivyti, pašokinėti. Trečias motociklas pajėgus su vandens srove mane pakelti į viršų apie 20 metrų.

Ketvirtas – mažas motociklas, kuriuo vandenyje galima daryti salto“, – galingus vandens žaislus ir jų privalumus vardijo V.Uspaskichas.

Ekstremalios pramogos politiką traukia jau du dešimtmečius – prieš tiek laiko jis įsigijo pirmą vandens motociklą. Augant pasitikėjimui ir daugėjant drąsos, vyras pirko ir naujus, galingesnius motociklus.

Tačiau V.Uspaskichas šį pomėgį vadina ne vyriškos jėgos demonstravimu, o poilsiu, atsipalaidavimu ir net meditacija. Politikas pripažino, kad ši pramoga suteikia aštrių pojūčių, todėl tinka sportiškiems žmonėms.

Šokinėdamas per bangas politikas labiausiai vertina galimybę pabūti gryname ore ir pajusti jūros platybes. „Man, kaip žmogui, mėgstančiam globalius dalykus, erdvė – labai gerai. Kartais net nulekiu tolyn į jūrą ir ten pamedituoju“, – patikino pašnekovas.

Vandens motociklų V.Uspaskichas turi ne tik Palangos pajūryje, bet ir gimtojoje Urdomoje, Archangelsko srityje, Rusijoje. Neseniai gimtajame krašte viešėjęs vyras nepraleido progos vandens motociklu pasivažinėti upėje. „Srovė buvo nemaža, todėl buvo įdomu“, – apie pramogą tėvynėje užsiminė V.Uspaskichas.

Siausti motociklu Baltijos jūros bangomis politikui patinka labiau nei upėje ne vien dėl skirtingų platybių. V.Uspaskichas Lietuvoje nepraleidžia progos ant kranto pabendrauti su poilsiautojais, kai kuriuos – net ir pavėžinti vandens motociklu.

„Paplūdimyje žmonės – atsipūtę, be rūpesčių, jų mintys – ne darbuose. Todėl bendraudamas įsikraunu visai kitokios energijos“, – pažymėjo į šalies politiką po pertraukos vėl sugrįžęs V.Uspaskichas.

Be jo, jūros bangas skrodžia ir kiti nutrūktgalviai. Todėl politikui smagu apie vandens motociklus pasikalbėti su kitais.

Tačiau tai nereiškia, kad V.Uspaskicho galva vasarą pramušta vien vandens pramogomis. Vyras dieną mėgsta pasimaudyti gaivioje jūroje, o vakarais laikosi tradicijos pasivaikščioti gatvėmis, Palangos tiltu.

Šiuo metu Viktoras kurorte atostogauja ne vienas – jam draugiją palaiko jauniausia dukra Justė (14 m.). Atžala taip pat jau išbandė vandens motociklą. Tiesa, vienai vairuoti tėvas neleido – pats tarsi angelas sargas sergėja atostogų palydovę.

„Nuo 1990-ųjų kiekvieną rugpjūtį praleidžiu Palangoje. Man tai – geriausias kurortas pasaulyje, nors čia ir ne visada šviečia saulė. Bet juk yra jūra. Saulė kartais dingsta, o jūra – niekada“, – lietuvišku kurortu pasidžiaugė V.Uspaskichas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.