Mirties trokštantis ilgaamžis gydytojas: „Gyvenu pasiskolintą laiką“

„Dabar egzistuoju ilgiau, nei leidžia mano galiojimo data“, − sakė 86 metų gydytojas Michaelas Irwinas po to, kai jam buvo paskirta globa, mat jis bandė nusižudyti, nors neserga jokia nepagydoma liga. 

 Vyras gana ilgai buvo mirtį pasirinkusių žmonių „advokatu“. <br> VidaPress nuotr.
 Vyras gana ilgai buvo mirtį pasirinkusių žmonių „advokatu“. <br> VidaPress nuotr.
 Vyras gana ilgai buvo mirtį pasirinkusių žmonių „advokatu“. <br> VidaPress nuotr.
 Vyras gana ilgai buvo mirtį pasirinkusių žmonių „advokatu“. <br> VidaPress nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 14, 2017, 3:15 PM

Pensininkas buvęs šeimos gydytojas jau keliems žmonėms padėjo pasitikti mirtį Šveicarijoje – buvo šalia įvykdant eutanaziją. Dabar senolis planuoja savo paties atsisveikinimą su šiuo pasauliu ir sako, kad gyvena „pasiskolintą laiką, kuris jam nebepriklauso“, rašo „Daily Mail“.

Vyras nenori tapti našta savo šeimai ir net neįsivaizduoja, kad paskutines savo gyvenimo dienas norėtų praleisti senolių slaugos namuose. Todėl mirtis šiandien jam atrodo kaip geriausia išeitis. 

Buvęs medikas, gyvenantis Surėjuje (Didžioji Britanija) nori, kad kitas gydytojas jam sumaišytų raminamuosius ir vaistus nuo skausmo, o juos išgėręs jis panirtų į komą, kuri lemtų jo mirtį. 

„Nenoriu užsibūti ten, kur kol kas esu  gerbiamas ir mylimas. 86 metai – tai jau amžius, kai suvoki, kad gyveni pasiskolintą laiką. Daugelis vyrų Jungtinėje Karalystėje, gimę kartu su manimi 1931-aisiais, jau yra mirę. 

Nesu laimingas gyvendamas daugiau, nei leidžia mano galiojimo data. Nenoriu laukti liūdno galo, nenoriu kentėti ir tapti vis labiau priklausomas nuo kitų žmonių. Man nebūtų liūdna mirti – nugyvenau puikų gyvenimą. 

Nenoriu leisti savo artimiesiems ir draugams mane prisiminti kaip neįgalų ar ligotą, savimi negalintį pasirūpinti žmogų“, − apie savo sprendimą greičiau nei lemta pasitikti mirtį pasakojo M.Irwinas. 

Britas nesiskundžia jokiomis nepagydomomis ar mirtį lemsiančiomis ligomis, tačiau jam sunku vaikščioti, jo inkstų nepakankamumas progresuoja, be to – jo kraujo spaudimas pakilęs. 

Vyras gana ilgai buvo mirtį pasirinkusių žmonių „advokatu“. 1999-aisiais jis su kitais agitavo parlamentarus pasvarstyti eutanazijos galimybes savo šalyje. Tuomet tik 97 politikai balsavo „už“, tačiau aktyvistai nenuleido rankų.

2003-iaisias Michaelas buvo suimtas už tai, kad savo nepagydoma liga sergančiam draugui bandė nupirkti migdomųjų vaistų. Tuomet kaltinimai jam nebuvo pateikti, o 2005-aisiais jis buvo streiko prieš medicinos sistemą dalyvis.

Nuo tada Michaelas aistringai dalyvauja visur, kur jam leidžiama pasisakyti „už teisę mirti“. Be to, jis lydėjo kelis pacientus į Šveicariją, kur jiems buvo atlikta eutanazija. Dėl to jis vadinamas „Gydytoju Mirtimi“ (angl. Dr.Death).

2009-aisiais vyras net įkūrė asociaciją „Senolių racionali savižudybė“ ir remia visus judėjimus, kuriuose kalbama apie eutanazijos įteisinimą Jungtinėje Karalystėje.

Mat Anglijoje, Velse, Šiaurės Airijoje pagalba numirti vadinama nusikaltimu. Žmogus, padėjęs kitam palikti šį pasaulį gali būti nuteistas 14 metų kalėjimo. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.