Su trimis gražuolėmis išsiskyręs milijardierius svajoja apie naują ramybės uostą

Romanas Abramovičius (50 m.) iš prigimties yra labai šeimyniškas. Toks jo draugų vertinimas iš tiesų skamba paradoksaliai, kai Rusijos milijardierius viešai paskelbė apie savo trečiąsias skyrybas.

 Trečioji R.Abramovičiaus žmona - naftos magnato duktė, tačiau vyras jau skiriasi ir su ja. 
 Trečioji R.Abramovičiaus žmona - naftos magnato duktė, tačiau vyras jau skiriasi ir su ja. 
Pirmąja R.Abramovičiaus žmona tapo turgaus prekeivė O.Lysova..
Pirmąja R.Abramovičiaus žmona tapo turgaus prekeivė O.Lysova..
 Antroji turtuolio žmona buvo skrydžių palydovė I.Malandina.
 Antroji turtuolio žmona buvo skrydžių palydovė I.Malandina.
Daugiau nuotraukų (3)

Aleksandras Procenka, specialiai LR, Maskva („Lietuvos rytas“)

Aug 15, 2017, 11:54 AM

Romano santuoka su Darja Žukova (36 m.) truko dešimt metų. „Kartu priėmėme sunkų sprendimą išsiskirti, tačiau liekame artimais draugais, tėvais ir partneriais kartu vykdomuose projektuose“, – skelbiama R.Abramovičiaus ir D.Žukovos pranešime, išplatintame visame pasaulyje praėjusią savaitę.

Oficialiai pora dar neišsiskyrė, tačiau D.Žukovos pažįstami teigė, esą ji nepateikė jokių turtinių reikalavimų R.Abramovičiui. Pirmiausia dėl to, kad jos pačios sukauptas turtas vertinamas milijardu doleriu – to pakaks visam gyvenimui.

D.Žukova yra vienintelė verslininko ir milijardieriaus Aleksandro Žukovo turtų paveldėtoja.

Be to, R.Abramovičius ir D.Žukova esą sutarė toliau kartu plėtoti jų įsteigto Šiuolaikinio meno muziejaus „Garaž“ ir kultūros centro „Ostrov Novaja Golandija“ veiklą. Todėl D.Žukovos verslui nieko nenutiks.

Tiesa, dar lieka neaišku, kaip sutuoktiniai turtus padalys savo atžaloms – Aaronui Aleksandrui (7 m.) ir Lėjai (4 m.).

Vis dėlto R.Abramovičius jau po praėjusių skyrybų su antrąja žmona Irina Malandina įrodė, kad laiko veltui negaišta. Jųdviejų vaikai – du sūnūs ir trys dukterys – tapo savo tėvo turtų paveldėtojais lygiomis dalimis.

Tuo metu jo turtas buvo vertinamas 10 mlrd. svarų sterlingų (11 mlrd. eurų). R.Abramovičius valdys šį turtą, kol kiekvienas vaikų sulauks 21 metų. Jam priklausys ir iš verslo gautas pelnas.

Be nieko milijardierius nepaliko ir savo buvusios sutuoktinės.

Jai po skyrybų atiteko 300 mln. svarų sterlingų (331 mln. eurų), namas Londone, viena jo jachtų ir galimybė esant būtinybei kreiptis į jį pagalbos.

Kas dabar liks pačiam R.Abramovičiui? Jo turtas vertinamas 9,1 mlrd. dolerių (7,75 mlrd. eurų). Jis valdo 31 proc. kompanijos „Evraz“ akcijų, taip pat 24 proc. Rusijos Pirmojo televizijos kanalo akcijų.

Jo turtus pildo mažiausiai septyni nekilnojamojo turto objektai Rusijoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, JAV.

Bendra jų vertė siekia bent 200 mln. dolerių (175 mln. eurų).

Tačiau ir tai ne viskas – R.Abramovičius turi tris prabangias jachtas, kurių bendra kaina gali siekti net 340 mln. eurų, du lėktuvus ir sraigtasparnį, kurie visi kainuoja nekuklius 150 mln. eurų.

Galiausiai nereikėtų pamiršti ir šio verslininko mėgstamiausio „žaisliuko“ – Londono futbolo klubo „Chelsea“. Ekspertų vertinimu, klubas jam jau atsiėjo 4 mlrd. svarų sterlingų (4,4 mlrd. eurų).

Tiesa, Romaną pažįstantys tikina, kad ne tai jam svarbiausia. R.Abramovičius esą iš prigimties yra labai šeimyniškas. Ar dabar jis vienišas?

Jo pirmoji sutuoktinė Olga Lysova neabejoja: netrukus Romanas praneš apie naujus santykius.

Romanas nespėjo vesti dar iki kariuomenės, o jo išrinktoji nepanoro laukti, kol jis baigs tarnybą.

Įsižeidęs R.Abramovičius pasiūlė už jo tekėti Olgai, su kuria kartu prekiavo turguje Uchtoje.

Tačiau greitai paaiškėjo: O.Lysova negali susilaukti vaikų, apie kuriuos taip svajojo R.Abramovičius. Nepaisant to, kartu jie pragyveno ketverius metus.

Kalbama, kad visą tą laiką būsimas milijardierius buvo ištikimas savo sutuoktinei.

„Olga – pažeidžiamas žmogus ir išsiskyrė su R.Abramovičiumi vos tik sužinojusi apie jo neištikimybę“, – vėliau pasakojo Stepanas Stefanovičius, dabartinis O.Lysovos sutuoktinis.

Tiesa, neištikimas savo žmonai R.Abramovičius esą buvo neplanuotai. Tuo metu jis su kolegomis skraidė į Jungtinę Karalystę verslo reikalais.

Tarp jų buvo įprasta susipažinti su skrydžių palydovėmis – taip kartą R.Abramovičius vienai patikusiai šviesiaplaukei nusprendė įteikti savo vizitinę kortelę.

Moteris po kurio laiko jam paskambino – užsimezgė pažintis. Praėjus keliems mėnesiams šviesiaplaukė paskelbė savo draugėms, kad išteka.

R.Abramovičius paliko O.Lysovai tai, ką tuo metu turėjo, – butą Maskvoje.

„Jei Olia būtų ko nors prašiusi, jis jai būtų padėjęs. Kiek pažįstu Romaną, jis linkęs padėti žmonėms“, – tvirtino S.Stefanovičius.

I.Malandinos ir jos vaikų gyvenimas jau buvo visiškai kitoks – R.Abramovičius tapo milijardieriumi. Buvusi skrydžių palydovė pati rinko jo įsigytam orlaiviui indus brangiausioje Londono parduotuvėje.

Moteris nuolat limuzinu važiuodavo apsipirkti į prabangiausius prekybos centrus.

Tačiau tai buvo auksinis narvelis. Baimindamiesi dėl savo saugumo sutuoktiniai nuolat keisdavo telefono numerius, kad jų nesusektų.

Pora retai važiuodavo vienu automobiliu, kad atsitikus nelaimei vaikai neliktų našlaičiais. Juos visur ir visada lydėjo apsauga.

R.Abramovičius norėjo, kad vaikai kaip įmanoma daugiau praleistų laiko su motina, tad I.Malandinai tekdavo aukoti savo kultūrinį gyvenimą ir pasisėdėjimus su draugėmis.

Maža to, sutuoktinei nuolat reikėjo atlaikyti kitų moterų konkurenciją – mat norinčiųjų atsidurti vieno turtingiausių pasaulio žmonių pašonėje tikrai netrūko.

I.Malandina iškart pateikė skyrybų prašymą po to, kai žiniasklaidoje pasirodė pakankamai įrodymų apie R.Abramovičiaus ir D.Žukovos santykius. Pastaroji dėl milijardieriaus paliko savo sutuoktinį, teniso žaidėją Maratą Safiną.

Skirtingai nei buvusios R.Abramovičiaus mylimosios, ši moteris buvo iš to paties turtingų žmonių rato kaip ir jos vyras. D.Žukovos tėvas buvo Rusijos naftos magnatas. Būtent jis ir supažindino savo dukrą su R.Abramovičiumi per futbolo rungtynes, kurias laimėjo šio milijardieriaus valdoma „Chelsea“ komanda.

Tuomet D.Žukova buvo laikoma auksinio jaunimo atstove – ji buvo mylima, lepinama, rezgė romanus tik su geidžiamais jaunikiais.

R.Abramovičiui Darja kaipmat krito į akį, o ji greitai pamiršo tenisą žaidžiantį M.Safiną ir pradėjo lankytis futbolo rungtynėse ir plaukioti jachtomis aplink pasaulį kartu su R.Abramovičiumi.

2009 metais D.Žukova susilaukė pirmagimio Aarono Aleksandro, o R.Abramovičiui tai buvo jau šeštasis vaikas.

2013-aisiais gimė ir antroji jųdviejų atžala – dukra Lėja.

Draugai ir giminės vis laukė, kada įvyks poros vestuvės. Tačiau 2014 metais paaiškėjo, kad R.Abramovičius ir D.Žukova slapta susituokė dar 2008-aisiais.

Romanas ir Darja buvo labai miela, bet ir keista pora. Sutuoktinei patiko futbolas, bet ji mėgo valgyti kepsnius, gerti vyną, o jos vyrui nepatiko nei viena, nei kita. Ne kartą padavėjai, nešdami porai kepsnį ir patiekalą iš natūralių produktų, painiodavo, kuriam kokią lėkštę paduoti.

Viena geriausių savo įteiktų dovanų žmonai R.Abramovičius laiko įsigytą sklypą Mėnulyje. Tiesa, turintys tokį gali pasigirti net trys milijonai planetos gyventojų.

R.Abramovičius už jį kompanijai „Lunar International“ sumokėjo visai nedaug – 2 tūkst. JAV dolerių (1,7 tūkst. eurų).

Kita R.Abramovičiaus dovana mylimajai – meno šedevrų kolekcija jos valdomai galerijai „Garaž“ yra kur kas brangesnė. Amerikiečių žurnalas „Forbes“ ją įtraukė į dešimtuką brangiausių visų laikų dovanų.

Galeriją „Garaž“ D.Žukovai taip pat nupirko sutuoktinis – nuo to laiko ji tapo garsi pasaulyje kaip meno kolekcininkė, verslininkė ir mados garbintoja.

Tačiau pastaruoju metu vis daugėjo ženklų, kad milijardierių šeimoje kažkas ne taip.

Praėjusių metų gruodį socialiniame tinkle „Instagram“ Niujorko žurnalistas Derekas Blasbergas pasidalijo nuotrauka, kurioje jis – vien su pižama, o šalia jo pasipuošusi juodu sijonu ir raudona palaidine sėdi D.Žukova.

Šiemet vasarį R.Abramovičiaus žmona buvo užfiksuota su vienu meno dirbinių pardavėju. Tikinta, kad yra net jų nuotraukų, kuriose pora bučiuojasi.

Tačiau jos į viešumą nepateko, o R.Abramovičiaus atstovai paneigė bet kokias kalbas apie galimą jo žmonos neištikimybę.

Praėjus mėnesiui D.Žukova vėl atsidūrė apkalbų epicentre. Britų spauda pranešė, kad D.Žukova vakarieniavo su JAV prezidento Donaldo Trumpo žento Jaredo Kushnerio broliu Joshua.

Nors galbūt tai tebuvo gandai, D.Žukovos ir R.Abramovičiaus skyrybos suintrigavo – kas kiekvieno jų pašonėje atsidurs dabar?

Maskvoje sklinda gandai, kad netrukus šalia R.Abramovičiaus gali atsirasti Nadia Obolenceva, kuri visai neseniai išsiskyrė su vyru, oligarchu Airatu Ischakovu. Jis dabar esą leidžia jai meilintis R.Abramovičiui.

Antra pretendente į R.Abramovičiaus širdį įvardijama Holivudo žvaigždė Emma Watson. Šių gandų pagrindu tapo bendra milijardieriaus ir aktorės nuotrauka, daryta per futbolo rungtynes.

Tiesa, pirmoji R.Abramovičiaus meilė Natalija Šturm mano, kad milijardieriaus širdis jau užimta.

Dainininkė spėja, kad netrukus D.Žukova ir R.Abramovičius gali paskelbti jei ne apie naujas jungtuves, tai bent apie romantiškus santykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.