Garsus verslininkas graužiasi: kodėl žmona po 16 metų pabėgo su kitu?

Dvarininku vadinamas verslininkas Mindaugas Šventoraitis (57 m.) turi du norus, kuriuos įvykdyti galėtų jo žmona tapytoja Miglė Kosinskaitė (52 m.), – vyras jos paprašė sugrąžinti žiedus ir įteikti teismui prašymą dėl santuokos nutraukimo. Kas perbėgo kelią šiai porai, kartu praleidusiai 16 gražių gyvenimo metų?

 M.Šventoraitis su žmona nugyveno 16 metų.<br> LR archyvo nuotr.
 M.Šventoraitis su žmona nugyveno 16 metų.<br> LR archyvo nuotr.
 M.Šventoraitis su žmona nugyveno 16 metų.<br> A.Barzdžiaus nuotr.
 M.Šventoraitis su žmona nugyveno 16 metų.<br> A.Barzdžiaus nuotr.
 M.Šventoraitis su žmona nugyveno 16 metų.<br> M.Patašiaus nuotr.
 M.Šventoraitis su žmona nugyveno 16 metų.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Aug 25, 2017, 8:25 PM

Nuostabiame Babtyno-Žemaitkiemio dvare šalia Nevėžio verslininkas jau gyvena vienas, o jo sutuoktinė persikėlė į Kauną, kur turi studiją.

Šeimą užgriuvusios permainos tiems, kurie ją pažįsta, atrodo neįtikėtinos, nes pavyzdinga laikyta pora atrodė neišskiriama.

Kai M.Šventoraitis neseniai atvyko į režisieriaus Šarūno Barto filmo „Šerkšnas“ premjerą, vykusią Vilniuje, daugelis jį pažįstančių žmonių galėjo lažintis, kad šalia jo bus žmona dailininkė Miglė. Tačiau jos nebuvo.

„Miglės šalia manęs daugiau nebus, ji išėjo ir gyvena su kitu vyru“, – lyg perkūnas iš giedro dangaus nuskambėjo M.Šventoraičio paaiškinimas.

Manė, kad skiriasi laikinai

Skirtingais keliais juodu pasuko prieš du mėnesius. Iš pradžių Babtyno-Žemaitkiemio dvaro, esančio netoli Kauno, savininkas manė, kad su žmona skiriasi tik laikinai – savotiškoms psichoterapijos atostogoms.

Jis vylėsi, kad per tą laiką pavyks rasti teisingą sprendimą.

Tuo metu jam atrodė natūralu, kad kartu praleidus 16 metų santykiai šiek tiek atšąla ir darosi „apsivėlę“.

Dėl to jie abu buvo nepatenkinti ir svarstė, kad galėtų kurį laiką pagyventi atskirai. Jie tikėjo, kad tai padės atgaivinti išblėsusius jausmus.

Tokį planą, kaip gelbėti santuoką, M.Šventoraitis jau buvo mintyse surašęs ir netgi daug ką pakeitęs savyje.

„Buvau sugalvojęs, kaip galėčiau įtikti savo žmonai. Bet ji mane pasodino į vietą“, – apgailestavo vienišiumi tapęs vyras.

M.Šventoraičiui sunku patikėti, kad jo ir žmonos požiūriai galėjo išsiskirti dėl ateities planų. Vyras nemano, jog taip galėjo atsitikti dėl to, kad jis ketina įsigyti dar vieną apleistą dvarą ir jį prikelti antram gyvenimui. Du apleistus dvarus jis jau anksčiau buvo nusižiūrėjęs. M.Šventoraitis juokavo, kad yra susirgęs dvaro liga, nes jam skauda širdį dėl visų šalyje apleistų dvarų.

Jeigu būtų jo valia, jis pradėtų juos restauruoti, tačiau neturi tiek pinigų.

Neseniai vieną dvarą, kuriam M.Šventoraitis buvo neabejingas, įsigijo jo bičiulis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, o kitą – Kėdainių rajone esančią Kalnaberžės dvaro sodybą, kuri įtraukta į Valstybės saugomų kultūros vertybių registrą, nutarė atgaivinti valstybė.

„Nerimstu, vis galvoju apie naują dvarą, bet nemanau, kad šis naujas sumanymas galėjo tapti pagrindas skyryboms“, – tikino M.Šventoraitis.

Nepasitenkinimas, santykių atšalimas – tokius dalykus daugelis žmonių išmoksta įveikti.

Tai, kad ėmė klibėti santykiai šeimoje, verslininkui nebuvo pasaulio pabaiga, nes daugelis šeimų susiduria su tokiu iššūkiu.

„Mes su Migle galėjome įveikti visus nesutarimus, bet ji paskubėjo atsivesti kitą vyrą“, – priekaištavo savo antrajai pusei sutuoktinis.

Spėja, kad įsimylėjo per laiškus

Neseniai dėl Miglės sprendimo šoką patyręs vyras stengiasi pamažu atsigauti.

Jam apmaudu, kad naują išrinktąjį pasirinkusi jo žmona nepastebėjo įvairių trūkumų, dėl kurių ateityje gali smarkiai nukentėti.

***

Visą straipsnį ir M.Kosinskaitės komentarą skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.