Meilės žaidimai trise baigėsi šiurpia šeimos tragedija

Tai tikrai nebuvo įprasta šeima, nes po vienu stogu gyveno žmona, vyras ir jo meilužė, tačiau Ann Marie Anastasi (43 m.) prie to jau spėjo įprasti. Tiesą sakant, iš pradžių moteriai patiko šis keistas meilės trikampis, tačiau, jos nelaimei, vėliau tapo aišku, kad vyrui labiau rūpėjo jaunesnė mylimoji.

 Ann Marie įtikino dukters vaikiną įvykdyti dvigubą žmogžudystę.<br> Policijos nuotr.
 Ann Marie įtikino dukters vaikiną įvykdyti dvigubą žmogžudystę.<br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2017, 5:32 PM, atnaujinta Aug 28, 2017, 10:49 AM

Ann Marie ir Anthony turėjo 5 vaikus ir gyveno nuomojamame name Marilando valstijoje, JAV. Pora ir jųdviejų meilužė Jacqueline Riggs (25 m.), prieš pastarajai 2015-ųjų vasarą atsikraustant gyventi į sutuoktinių namus, kelis mėnesius mėgavosi erotiniais žaidimais lovoje ir ne tik. 

Prieš trijulei įsikuriant po vienu stogu, viskas atrodė idealu, bet po kelių savaičių gyvenimas apkarto. Pasibaigus linksmybėms Ann Marie pastebėjo, kad jos 18 metų trukusi santuoka po truputį yra. Anthony dažnai palikdavo žmoną vieną ir rūsyje esančiame miegamajame mylėdavosi su Jacqueline, taip tik dar labiau įskaudindamas Ann Marie. Galiausiai moteris suprato, kad jos vietą užėmė jaunesnė mylimoji, ilgai trukusi santuoka baigėsi, o namuose įsivyravo įtampa. 

Paniekinta žmona

2015-ųjų spalio 5 dieną Ann Marie surinko bendrosios pagalbos numerį ir pranešė apie netikėtą vyro savižudybę. Ji teigė savo vyro kūną radusi grįžusi iš parduotuvės. Atvykus pareigūnams paaiškėjo, kad Anthony mirties priežastis – šautinė žaizda galvoje. Mirties įrankis gulėjo šalia vyro. 

Apieškoję namą policijos pareigūnai pranešė dar vieną žinią. Rūsyje esančiame miegamajame rastas Jacqueline kūnas su net 42 durtinėmis žaizdomis. Abu asmenys be gyvybės ženklų namuose išbuvo kelias valandas. 

Pareigūnams visa tai pasirodė kiek neįprasta. Kai policijos nuovadoje Ann Marie davė parodymus, ji teigė, jog jos vyras iš gyvenimo pasitraukė pats, o pranešus apie Jacqueline, moteris nustebo. Vėliau ji pridūrė girdėjusi Anthony ir Jacqueline besiginčijančius bei atskleidė, kad jos vyras buvo linkęs smurtauti, tad, prieš atimdamas savo gyvybę, nužudė ir savo meilužę. Vis dėlto policijos pareigūnai nenorėjo patikėti šia moters pasiūlyta versija. 

Šioje istorijoje buvo daug spragų. Iš pradžių Ann Marie teorija jų neįtikino dėl to, jog nesutapo šalia Anthony kūno gulėjęs ginklas ir jo kūne rasta kulka. Kaip vyras galėjo nusižudyti ir tik po to apkeisti naudotą ginklą? Atlikti tyrimai parodė, kad Ann Marie buvo aplipusi šūvio metu pasklidusiomis medžiagomis, tačiau tyrėjams reikėjo daugiau įrodymų.

Jie nusprendė panagrinėti visų trijų asmenų skambučių ir žinučių išklotines. Įtarimai pasitvirtino, kai buvo aptiktos nerimą keliančios žinutės tarp Ann Marie, jos paauglės dukters ir jos 18-mečio draugo Gabrielo Strusso. Jose buvo kalbama apie kažkokį ginklą ir dviejų asmenų nužudymą. 

Pareigūnai suprato, kad taip pasielgė kerštinga ir pavydi žmona. Žinutės atskleidė, kad Ann Marie ir jos dukra įtikino Gabrielį nužudyti Jacqueline ir Anthony. Neįtikėtina, tačiau vyras buvo nušautas miegantis, o po to subadyta ir jo meilužė. Nors nusikaltimą įvykdė jaunas vaikinas, buvo aišku, kad tikrasis organizatorius buvo kitas asmuo. 

Manipuliacijos ir artimųjų liūdesys

2016-ųjų birželį Gabrielis prisipažino įvykdęs nusikaltimą. Už tai jis net 60 metų praleis už grotų. Jaunas vaikinas apibūdinamas kaip lengvai manipuliuojamas žmogus, kurį, nepaisant to, jog jis nė karto nebuvo teistas, Ann Marie įkalbėjo įvykdyti dvigubą žmogžudystę. Vaikinas, iki sulaukdamas 7-erių, augo gatvėje ir sirgo depresija, tačiau teisėjas nepasigailėjo Gabrielo ir skyrė jam griežčiausią bausmę. 

„Ši byla yra išties neįprasta. Nežinau, kaip įmanoma taip žiauriai ir sąmoningai nužudyti du žmones“, – sakė teisėjas. 

Teismo posėdyje kaltinamasis kalbėjo aiškiai ir trumpai, už įvykdytas žmogžudystes atsiprašė abiejų šeimų.

„Jei galėčiau atsukti laiką atgal, elgčiausi kitaip“, – sakė jis. 

Jacqueline tėvas Thomas Riggsas papasakojo, kaip jos dukters žūtis paveikė visą šeimą. Jam buvo sunku kalbėti apie tai, ką jaučia jo žmona ir dar dvi dukros. 

„Nuo Jacqui mirties dienos praėjo 498 dienos. Kasdien tampa vis sunkiau ir sunkiau“, – sakė jis. 

Praėjus keliems mėnesiams ir surinkus pakankamai įrodymų pranešta, kad Ann Marie kaltinama dviem pirmo laipsnio žmogžudystėmis ir neteisėtu ginklo laikymu. 

Kai atėjo laikas apklausti Ann Marie dukrą, jos istorijos buvo prieštaraujančios viena kitai ir klaidinančios. Ji kaltinama įvykdžius pirmo laipsnio žmogžudystes ir netiesiogiai bendrininkavus planuojant jas. 

Žiaurus kerštas

Teismui teko išklausyti, kaip buvo įvykdytos šio žiaurios ir keršto vedamos žmogžudystės. 

„Ann Marie Anastasi, planuodama šias šaltakraujiškas žmogžudystes ir manipuliuodama jaunais žmonėmis, kad šie įvykdytų jos bjaurų planą, sunaikino kelių žmonių gyvenimus. Jei ne ponia Anastasi ir jos keršto troškimas, aukos vis dar būtų su mumis“, – sakė kaltintojai. 

Jie tęsė teigdami, kad Ann Marie į savo žudynių planą įtraukė ir savo dukrą bei jos vaikiną. Pasirodo, spalio 4 dienos naktį Ann Marie paėmė Gabrielį iš jo namų ir atvežė į savuosius, į rankas įdavė ginklą ir įsakė nužudyti savo vyrą. 

Buvo teisinamasi, jog Ann Marie kentė vyro smurtą ir grasinimus. Taip pat moteris teigė turėjusi susitaupiusi pinigų, kuriuos jos vyras Anthony išleido naujiems televizoriams ir motociklams. Kai nebelikdavo lėšų, jis liepdavo Ann Marie kreiptis į giminaičius. Kartą jis netgi išvarė žmoną vidury nakties į prisnigtą kiemą iš užrakino namų duris, o kitą kartą jis jos neįleido po to, kai buvo pabėgusi nuo smurtaujančio vyro. 

Tačiau šios žmogžudystės buvo planuotos, o ne įvyko netikėtai, moteriai ginantis nuo smurtaujančio vyro. Ann Marie po suėmimo nerodė jokio gailesčio. Ji kaltinama dviem pirmo laipsnio žmogžudystėm ir šių metų gegužę išgirdo savo bausmę – 60 metų už grotų. Jos dukra šiuo metu laikoma nepilnamečių kolonijoje. 

Norėdama atkeršyti savo vyrui ir vykdydama suplanuotą žmogžudystę, ji sugriovė gyvenimus dar dviem jauniems žmonėms. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.