Mirštančios nuotakos priesaika pravirkdė visus

Prisiekdama savo vaikystės meilei per vestuvių ceremoniją drąsi nuotaka nė akimirką nesudvejojo tardama žodžius „Kol mirtis mus išskirs“. Nors jau tada žinojo, kad mirtis juos išskirs kur kas greičiau, nei galima tikėtis.

 Emmy per savo vestuvių ceremoniją plačiai šypsojosi jau žinodama, kad jų su Jake‘u vedybinis gyvenimas bus labai trumpas.<br> Facebook nuotr.
 Emmy per savo vestuvių ceremoniją plačiai šypsojosi jau žinodama, kad jų su Jake‘u vedybinis gyvenimas bus labai trumpas.<br> Facebook nuotr.
 Emmy per savo vestuvių ceremoniją plačiai šypsojosi jau žinodama, kad jų su Jake‘u vedybinis gyvenimas bus labai trumpas.<br> Facebook nuotr.
 Emmy per savo vestuvių ceremoniją plačiai šypsojosi jau žinodama, kad jų su Jake‘u vedybinis gyvenimas bus labai trumpas.<br> Facebook nuotr.
 Emmy per savo vestuvių ceremoniją plačiai šypsojosi jau žinodama, kad jų su Jake‘u vedybinis gyvenimas bus labai trumpas.<br> Facebook nuotr.
 Emmy per savo vestuvių ceremoniją plačiai šypsojosi jau žinodama, kad jų su Jake‘u vedybinis gyvenimas bus labai trumpas.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 26, 2017, 1:06 PM

Emmy Coates rado savyje jėgų ir šiuos itin reikšmingus jiems priesaikos žodžius savo išrinktajam Jake‘ui ištarė nesudvejojusi, o visa tai buvo įamžinta itin jautriame vaizdo įraše, rašo „Mirror“.

Svečiai verkė, nuotaka šypsojosi

Daugelis, tardami svarbiausius vestuvių ceremonijos žodžius įsivaizduoja, kad jųdviejų vedybinis gyvenimas bus ilgas ir laimingas, o prieš akis iškyla ilgi nuostabūs metai, praleisti kartu, bendra senatvė, vaikai ir net anūkai.

Tačiau Emmy per savo vestuvių ceremoniją plačiai šypsojosi jau žinodama, kad jų su Jake‘u vedybinis gyvenimas bus labai trumpas. 31 metų nuotakai, tariant priesaikos žodžius „kai sveikata tvers, ar ligos suims, kol mirtis mus išskirs“ gerklėje strigo ašarų gumulas, tačiau jos vaikystės meilė puikiai išgirdo kiekvieną žodį.

Jauna moteris mirė praėjus 9 mėnesiams po ceremonijos, o jos mylimas vyras Jake‘as tuo metu buvo šalia.

Kai priesaiką pradėjo sakyti jaunasis, nuotaka giliai atsiduso, o jos akyse sužibo ašaros. Prieš pradėdama pati kartoti kunigo tariamus žodžius, jaunoji užsimerkė ir dar tvirčiau suspaudė mylimojo ranką.

Šių dviejų jaunųjų priesaika sugraudino kone visus svečius – nuotakai tariant priesaiką, verkė ne tik jų tėvai, bet ir šalia stovinčios pamergės. Tuo metu pradinių klasių mokytoja Emmy šypsojosi.

Prisimindamas naktį prieš savo vestuves Jake‘as sakė, kad tąnakt jis nemiegojo dėl didžiulio susijaudinimo.

Svajojo apie gyvenimą kartu

Neseniai savo socialinio tinklo paskyroje Jake‘as paviešino laišką žmonai, kuris buvo skirtas jų vestuvių vienerių metų progai.

„Nebuvo nė dienos, kad nepagalvočiau – kodėl toks nuostabus žmogus kaip tu pasirinko tokį, kaip aš? Amžinai būsiu dėkingas už tai, kad taip pasirinkai. Mes buvome pati geriausia komanda. Pasiilgstu tavęs labiau nei bet kada, mano puikioji mergaite“, − savo laiške Anapus iškeliavusiai žmonai rašė vyras.

Jake‘as ir Emmy susipažino būdami dar vaikai – kai jiems tebuvo 11 metų. Vėliau jie susitikinėjo trejus metus, iki 19-os, kol abu išvyko studijuoti savais keliais.

10 metų pora palaikė draugiškus ryšius. Jake‘as tuo metu dirbo gydytoju Australijoje, o Emmy Londone buvo pradinių klasių mokytoja. Pora neslėpė – jų jausmai per tą laiką neišblėso.

Juos skyręs laikas tarsi ištirpo, kai jiedu vėl susitiko. Kasdien pora kalbėdavosi internetu, dažnai keliaudavo per visą pasaulį aplankyti vienas kito.

Rašydama savo tinklaraštį Emmy minėjo, kad po pusmečio jie jau planavo apsigyventi drauge: „Tai bus gyvenimas, apie kurį mes ilgai svajojome – pagaliau tai taps realybe“.

Baisi žinia – be vilties spindulėlio

Tačiau jų istorija apkarto likus kelioms savaitėms iki planuojamos kelionės į Filipinus. Pastaruoju metu vis kentėjusi skausmą žarnyne, Emmy išgirdo gydytojų diagnozę – jai skydliaukės vėžys.

Dieną iki poros kelionės gydytojai pranešė, kad liga išplitusi į stuburą, plaučius, kepenis ir kaulus. Tai nepagydoma.

Gulėdama ligoninėje Emmy sužinojo, kad jei būtų pradėta gydyti kur kas anksčiau, ši vėžio forma būtų išgydyta. Diagnozė taip pat reiškė, kad mylinti teta pati niekada negalės tapti motina – jos svajonei susilaukti vaikų nelemta išsipildyti.

„Tai paaiškino mano ilgalaikes žarnyno problemas. Mat hormonas kalcitoninas, kurį išskiria vėžio ląstelės, buvo labai aukšto lygio.

Man reikėjo ištuštinti savo žarnyną kas 15 minučių, dieną ir naktį. O tai labai atsiliepė mano gyvenimo kokybei – krito svoris, išangė buvo įtrūkusi ir pūlinga, menstruacijos nereguliarios, nuovargis begalinis“, − rašė jauna moteris savo tinklaraštyje.

Vis dėlto pora nusprendė mėgautis kiekviena akimirka, kuri yra likusi jiems būti kartu. Deja, diagnozė reiškė, kad Emmy liga per sunki, kad ji galėtų keliauti.

Meilė – geriausias vaistas

Jake‘as planavo pasipiršti mylimajai kelionėje po Filipinus. Tai nepavyko, tačiau savo planų jis nepakeitė – pasipiršo Emmy, kai jiedu tiesiog gėrė arbatą savo lovoje.

Jauna moteris buvo devintame danguje, o palaikymo pora sulaukė iš visų šeimos narių bei artimų draugų.

„Žinoma, tokios žinios iš gydytojų mane sužlugdė ir išgąsdino, tačiau tuo pačiu leido man suvokti, kokia svarbi yra kiekviena mums duota diena ir kaip reikia mėgautis absoliučiai kiekviena akimirka.

Esu be galo dėkinga visiems, kurie mus palaikė ir buvo mums labai malonūs. Norite tikėkite, norite – ne, bet dar niekada gyvenime nesijaučiau tokia beprotiškai laiminga.

Meilė tikrai yra geriausias vaistas. Esu laimingiausia pasaulyje ir dėl to, kiek žmonių mane palaiko, kiek jausmingų draugų turiu. Tiesa yra ta, kad mes niekada nežinome, kas mūsų laukia už kampo.

Jaučiuosi labai teigiamai, jaučiuosi palaiminta, kad gavau galimybę taip iš širdies išgyventi kiekvieną dieną. Šypsotis, mylėti ir būti maloni“, − mintimis dalijosi Emmy.

Jaučiasi visiškai palūžęs

Pernai pora net priėmė iššūkį – dviviečiu dviračiu jie nuvažiavo 2000 kilometrų. Iš Londono jie pasiekė Kopenhagą, aplankė Briuselį, Amsterdamą – jiedu rinko labdarą su vėžiu kovojančioms labdaros organizacijoms.

Šiandien Emmy ir Jake‘o sukurtas tinklalapis jau didžiuojasi surinkęs daugiau nei 150 tūkst. eurų.

Po nuostabios kelionės Emmy mirė šių metų birželį, būdama 31-erių.

Liūdna žinia Jake‘as pasidalijo savo socialinio tinklo paskyroje.

„Jaučiuosi visiškai sutrikęs ir tuščias be jos. Vairuodamas automobilį net negaliu žvilgtelėti į tuščią keleivio sėdynę – mane drasko nesuvokiamas skausmas. Nėra nė akimirkos, kai negalvočiau apie ją.

Ji buvo mano Pietūs, mano Šiaurė, mano Rytai ir Vakarai. Ji buvo priežastis, dėl kurios kiekvieną rytą norėjau pabusti. Dėl jos norėjau būti geresnis žmogus. Mano dviračio kapitonė. Mano geriausia draugė. Mano žmona. Mano tikroji herojė.

Ieškosiu tavęs. Kad ir kur esi, užvirk vandens, apsirenk gražią suknelę, susivyniok į pledą ant sofos ir lauk manęs. Susitiksime, gražuole“, − rašė liūdintis vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.