Siaubingas likimas: per pusmetį moteris neteko visko, kas brangiausia

Buvo Šv. Valentino diena, kai Claire Delaney vyrui Colinui buvo atlikta mitralinio (dviburio) širdies vožtuvo operacija. Po savaitės moteris sužinojo, kad ji laukiasi antrojo vaikelio.

 Savaitės ir  net mėnesiai po dvigubos tragedijos buvo juodi ir niūrūs.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Savaitės ir  net mėnesiai po dvigubos tragedijos buvo juodi ir niūrūs.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2017, 4:58 PM

Vyras sveiko ir moteris lengviau atsikvėpė – dabar jie turi viską, ko širdis geidžia ir gyvenimas pagaliau tekės įprasta vaga, rašo „Mirror“.

Tačiau poros laimė sudužo į šipulius. Colinas, apskaitos vadybininkas, vėl pasijuto blogai. Tiesiog paprastai ausimi buvo galima girdėti, kad jo vožtuvai krūtinėje dirba netinkamai.

Palaikė tik netrukus gimsianti dukrelė

2008-ųjų gegužę, praėjus trims mėnesiams po operacijos, atitraukinėdamas užuolaidas namuose jis virto atgal į lovą. Jis pasiskundė, kad negali įkvėpti nė lašo oro.

Praėjus vos kelioms minutėms Colinas jau vėmė krauju, o poros trejų metų sūnelis Cameronas visa tai matė.

„Mano vyras mirė po kelių valandų. Aplink jo širdį išplito infekcija, o vožtuvai atsisakė. Jam buvo vos 29-eri. Likau našle su trejų Cameronu ir trečią mėnesį nėščia. Mane palaikė tik artėjantis gimdymas. Mūsų dukrelė Gabrielle pasaulį išvydo tų pačių metų spalį“, − pasakojo Claire.

Kūdikis atrodė sveikas, bet po kelių dienų naujagimei buvo diagnozuotas kairiosios širdies hipoplazijos sindromas. Tai reiškė, kad tik pusė jos širdelės dirba normaliai. Mergaitei reikėjo transplantacijos, tačiau ji gimė mažo svorio ir buvo per silpna tokiai operacijai.

Gabrielle buvo perkelta į Liverpulio Alderio Hey ligoninė, kur chirurgai bandė į jos aortos vožtuvą įstatyti balioną, kad kūdikis turėtų daugiau galimybių išgyventi.

„Tačiau mano nuostabioji mergytė, kuri išoriškai atrodė tobula, nesveiko, jai dar labiau krito svoris. Gydytojai sakė, kad jie nedaug tegali padėti. Negalėjau tuo patikėti!

Kodėl man? Kodėl man vėl nutinka tokie baisūs dalykai? Raudojau nuolat“, − pasakojo nelaiminga motina.

Mirus dukrelei nenorėjo keltis iš lovos

Galiausiai Gabrielle buvo pervežta į kitą vaikų ligoninę. Pervežta, kad galėtų ten numirti.

„Kelionei aprengiau ją mažu rožiniu drabužėliu. Gabrielle išgyveno tą naktį, bet gruodžio 18-ąją jos netekome. Jai buvo mažiau nei 9 savaitės.

Man sunku žodžiais nusakyti tai, kaip tuomet jaučiausi, sunku nupasakoti savo gilų gedulą ir baisią neviltį. Sunku suvokti, kokią siaubingą netektį patyriau per tuos septynis mėnesius – netekau ir mylimo vyro, ir dukrelės, kuri buvo mano šviesa ir viltis, iškeliavus Colinui.

Kiekvieną rytą pakilti iš lovos man kainavo didžiules valios pastangas, tai reikalavo iš manęs visų mano likusių jėgų“, − kalbėjo Claire.

Jos savaitės ir net mėnesiai po dvigubos tragedijos buvo juodi ir niūrūs. Tik meilė sūnui ir begalinė šeimos pagalba padėjo jai visiškai nepalūžti. Ji neslepia – būdavo ir tokių dienų, kai vienintelis jos noras buvo numirti.

Baisi liga nustatyta ir sūnui

Tačiau čia moters vargai nesibaigė. Praėjus trims metams po siaubingų netekčių, jos sūnui Cameronui buvo diagnozuotos tos pačios problemos su širdies vožtuvais, kokių turėjo ir anapus iškeliavęs tėvas. Gali būti, kad vieną dieną berniukui irgi prireiks operacijos.

„Tai labai sunku, bet skiriu visas jėgas tam, kad Cameronas augtų sveikai, kad jis jaustųsi gerai. Mes ir taip jau praradome per daug.

Dabar jam 12-ka, jis mėgsta sportuoti, bėgioja su savo draugais. Nenoriu net galvoti apie tai, kad galiu jo netekti“, − kalbėjo Claire.

Palaima iš dangaus – nauja meilė

37 metų moteris palaima iš dangaus vadina ir naująjį savo širdies draugą – vaikystės draugą iš mokyklos laikų Tomą. Vyras supranta, kokią gilią netektį teko išgyventi Claire ir labai ją palaiko, mat pats dėl smegenų ligos neteko septynių savaičių dukrelės.

Susituokusi pora jau augina ketverių metukų bendrą dukrytę Avą. Tačiau Claire prisipažįsta, kad nėra dienos, kad ji nepagalvotų apie Coliną ir Gabrielle.

„Visiems iki vieno siūlau naudotis visomis galimybėmis tikrinantis savo sveikatą, imti ir darytis visus tyrimus, kurie tik siūlomi. Ankstyvas širdies ligų diagnozavimas gali lemti gyvenimą – o ar ne tai yra svarbiausia?

Tikiuosi, kad kitas žingsnis medicinoje bus tas, kad visi naujagimiai bus kruopščiai tikrinami vos gimę. Turime išgelbėti šeimas nuo siaubingo skausmo, jei tik galime tai padaryti“, − kalbėjo Claire.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.