Dainininkas Simonas Donskovas pasakė negailestingą tiesą apie savo dukrą

Rita Donskovaitė (30 m.) negalėtų gyventi be jūros ir dainų, todėl to siekia net eidama prieš srovę. Dainininko Simono Donskovo (67 m.) duktė neseniai pasirodė muzikiniame televizijos projekte, nors tėvas vis priešinosi jos norui žengti į sceną. O kai jūros bangų šnaresio nuo mažens užburta klaipėdietė emigravo į Ispaniją, pasirinko paplūdimiais nusėtą Maljorką.

  Ritos muzikinio polėkio nepalaiko tėvas, scenai atidavęs per keturiasdešimt metų.<br> M.Patašiaus ir asmeninio archyvo nuotr.
  Ritos muzikinio polėkio nepalaiko tėvas, scenai atidavęs per keturiasdešimt metų.<br> M.Patašiaus ir asmeninio archyvo nuotr.
 R.Donskovaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 R.Donskovaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 S.Donskovas.<br> M.Patašiaus nuotr.
 S.Donskovas.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Oct 6, 2017, 9:56 PM

Penkeri metai saulėtoje, turistų knibždančioje saloje Ritą subrandino kaip atlikėją.

Nors lietuvė Maljorkos Palmos oro uoste dirbo neapmuitinamų prekių pardavėja, laisvu laiku dainuodavo vakaro programose viešbučiuose, restoranuose, naktiniuose klubuose.

Tradiciškai Maljorkos kurortus kone po lygiai pasidaliję vokiečių ir britų poilsiautojai, tad lietuvės repertuare skambėdavo vokiškų ir angliškų šlagerių.

Rita pastebėjo: greičiausiai nuo jos dainų atsipalaiduodavo emocingieji britai, o santūrius vokiečius būdavo gerokai sunkiau atitraukti nuo vaišėmis lūžtančių stalų.

„Dainuoti vokiečiams buvo darbas, žiūrėdavau į laikrodį, kada baigsis programa. O dainuoti anglams – širdies atgaiva, nes jie būdavo įkaušę, visiškai atsipūtę“, – šyptelėjusi prasitarė lietuvė.

Ritai būtų sunku gyventi be jūros, todėl kasdien Klaipėdoje ji pasivaikščioja pajūriu. Kai gyveno Maljorkoje, moteris mėgavosi Viduržemio jūros šiluma – ne tik maudydavosi, bet ir bėgiodavo pakrante. Bet koks pajūris lietuvei suteikia ramybės bei ištvermės.

Dainavimo turistams patirtis R.Donskovaitei davė nemažai pasitikėjimo savo jėgomis, nors ji nėra mokiusis muzikos.

Prieš metus sugrįžusi į gimtąją Klaipėdą emigrantė rado darbą viešbutyje, tačiau jame nedainuoja. Ritos muzikinio polėkio nepalaiko ir tėvas, scenai atidavęs per keturiasdešimt metų.

Muzikinę karjerą pradėjęs ansamblyje „Žėrutis“, dainavęs legendinėje grupėje „Nerija“ S.Donskovas netgi prašo dukters nekelti kojos į negailestingą pramogų pasaulį, kuriame tvyro nuožmi konkurencija.

Pažinodamas atžalą, tėvas abejojo, ar jautrios širdies Ritai pavyktų užkariauti didžiąją sceną – net stovėdamas joje turi atlaikyti kritikos ar gandų strėles. „Ji – žliumbimo rekordininkė“, – taip dukrą apibūdino S.Donskovas.

Tad Klaipėdos universitete socialinio darbo specialybę įgijusi R.Donskovaitė dirba viešbučio administratore: „Nors mano darbas nesusijęs su profesija, vis vien turiu padėti svečiams, jeigu jie bando iškelti scenas, kai kas nors sulūžo ar nepatiko. Moku konfliktus išspręsti, užglaistyti ir padaryti, kad viskas būtų gerai.“

***

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.