Motinai aptemo akys internete pamačius savo išniekintos dukters nuotraukas

Tamsiosiose interneto platybėse Vokietijos pareigūnai aptiko vaizdo įrašą, kuriame išnaudojama mažametė mergaitė. Šį nusikaltimą, kaip manoma, įvykdęs vyras šiuo metu laiką leidžia areštinėje.

 Šiuo metu keturmetę prižiūri vaikų psichiatras.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Šiuo metu keturmetę prižiūri vaikų psichiatras.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-16 13:38

24-erių vyriškis sulaikytas netoli Bremeno. Vyriškį išdavė jo partnerė, pamačiusi pareigūnų išplatintas jos dukters nuotraukas.

Šis neįprastas žingsnis paviešinti išnaudotojo aukos fotografijas Vokietijos pareigūnų buvo žengtas pirmadienį. Prieš vidurnaktį abu – tiek 4-metė mergaitė, tiek jos išnaudotojas, – buvo atpažinti.

Pasak pareigūnų, įkalčiai, atkurti kaltinamojo bute, sieja jį su auka. Be to, vyras yra kaltinamas įvykdęs net 9 rimtus seksualinės prievartos atvejus ir nelegaliais vaizdais, kuriuose įamžintas nusikaltimas, pasidalinęs taip vadinamose tamsiosiose interneto platybėse.

Teisėjas, norėdamas formaliai pareikšti kaltinimus, turėjo atvykti į kalėjimą, kuriame laikomas nusikaltėlis. Kartu su juo atvyko ir lytinius nusikaltimus tiriantys detektyvai.

Nukentėjusiosios fotografijos buvo paviešintos norint gauti kuo daugiau informacijos apie jos tapatybę. Policijos pareigūnų manymu, ji yra rimtos lytinės prievartos, įvykdytos tarp praėjusių metų spalio ir šių metų liepos, auka.

Niekšiškas nuotraukas, kuriose įamžintos mergaitės kančios, į „tamsųjį internetą“ įkėlė jos kankintojas. Pareigūnai pridūrė, jog išvydus šias fotografijas ne vienam jų pasidarė bloga.

„Kaltinamasis yra Vokietijos pilietis. Šiuo metu jis apklausiamas pareigūnų. Mergaitė taip pat gimė Vokietijoje. Jai – 4-eri metukai. Valstybės policija kaltinamąjį sulaikė jo paties bute“, – teigė vadovaujantis prokuroras Georgas Ungefukas.

Pats G.Ungefukas priėmė sprendimą paviešinti mergaitės nuotraukas, teigdamas, jog tai buvo paskutinė viltis kaip nors sužinoti, kas yra šį nusikaltimą įvykdęs asmuo.

„Ryžomės tam tik todėl, jog neturėjome kitų būdų sužinoti, kas ši mergaitė. Manome, jog vaikas vis dar bendrauja su nusikaltėliu“, – sakė jis.

Šiuo metu keturmetę prižiūri vaikų psichiatras.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.