Po bandymo nusižudyti – netikėtas merginos gyvenimo posūkis

Australė Courtney Lorking (18 m.) per keturias savaites net tris kartus save žalojo. Atsiradusias ilgai negyjančias žaizdas chirurginiu būdu susiuvo gydytojai. Bejėgiai merginos tėvai, mama Debbie (59 m.) ir tėtis Bruce‘as (67 m.), nežinojo, kaip padėti dukrai, kuri dėl nerimo atakų net negalėjo palikti namų. 

 Šiuo metu Courtney siekia paskleisti kuo daugiau informacijos apie depresiją ir vis dažniau žmonėse atsirandantį nerimą bei jaunoms moterims duoti žinią, kad jos – ne vienos.<br> Facebook nuotr.
 Šiuo metu Courtney siekia paskleisti kuo daugiau informacijos apie depresiją ir vis dažniau žmonėse atsirandantį nerimą bei jaunoms moterims duoti žinią, kad jos – ne vienos.<br> Facebook nuotr.
 Facebook nuotr.
 Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 23, 2017, 5:37 PM

Po mėnesio Courtney nusprendė tapti sporto klubo nare ir pradėjo kilnoti svarmenis.

Būtent sportui mergina dėkoja už tai, kad išgelbėjo jos gyvybę ir įkvėpė tapti asmeninės gerovės bei sporto trenere.

„Mano nerimo priepuoliai buvo labai stiprūs. Atrodydavo, kad kartais paprasčiau būtų tiesiog mirti, - prisiminė mergina. - Nusižudyti bandžiau persipjaudama riešą. Buvo siaubinga, niekada nebenorėčiau to patirti.“

Po to Courtney 3 dienas praleido psichiatrijos klinikoje. Šį etapą ji vadina blogiausiu gyvenime.

„Kadangi ligoninėje buvo mažai veiklos, visą dieną miegojau. Ten būdamas jautiesi lyg kalinys“, - sakė ji.

Grįžusi namo mergina žinojo, kad jos gyvenime turi įvykti pokyčiai.

„Palikusi ligoninę sau pasakiau, kad taip jaustis daugiau niekada nenoriu. Nenoriu, kad tą patį tektų patirti ir kitiems“, - pasakojo Courtney.

Tvirtai pasiryžusi pakeisti savo gyvenimą paauglė pagalbos kreipėsi į profesionalus, kurie patarė visą savo energiją skirti sportui ir užsiimti fitnesu.

„Po vizito pas psichologą supratau, kad privalau klausyti savo kūno ir rūpintis sveikata. Lankymasis sporto salėje man prilygsta terapijai. Tai labai padeda, - teigė mergina. - Noriu parodyti žmonėms, ką gali padaryti sportas ir rūpinimasis savimi.“ 

Šiuo metu Courtney siekia paskleisti kuo daugiau informacijos apie depresiją ir vis dažniau žmonėse atsirandantį nerimą bei jaunoms moterims duoti žinią, kad jos – ne vienos.

„Ilgą laiką gyvenus vien tik neigiamomis mintimis, jų atsikračius labai lengva vėl ten sugrįžti. Privalu eiti toliau, nes rytoj prasidės nauja diena. Svarbiausia, kad ir kokios pasekmės laukia, galvoti apie save. Nebijokite kalbėti apie depresiją, nes tai labai rimta liga, paveikianti daug žmonių, - sakė Courtney. - Domėjimasis sveikata ir fitnesu išgelbėjo man gyvybę ir suteikė galimybę už kažką kovoti.“

Išmoko mėgautis vienatve

Gerovės trenerė skatina žmones išmokti klausyti savo kūno ir, nevaržant savęs įvairiomis dietomis bei kartas nuo karto pasimėgaujant šiek tiek kaloringesniais patiekalais, rūpintis savimi.

„Jei man būna liūdna, apsilankau sporto salėje ar suvalgau kažką labai skanaus. Kūnui leidžiu mėgautis tuo, ko jis tuo metu užsigeidžia. Jei užsinoriu picos, nevaržau savęs. Įsiklausykite, ką sako jūsų organizmas, priimkite jį ir darykite tai, kas jus priverčia jaustis laimingais. Išmokau būti savimi ir mėgautis vienatve. Tai labai svarbi mano gyvenimo dalis“, - pridūrė ji.

Gydytojas Stephenas Carbone'as sutinka, kad fizinis aktyvumas ir mityba tikrai padeda sumažinti depresijos ir nerimo simptomus.

„Taip pat labai svarbu gerai išsimiegoti. Kai kurie žmonės miega nepakankamai. Būtent miegas padeda kūnui atsigauti, - sakė jis. - Linksmybės, malonumą teikiantys pomėgiai, aiškūs rezultatai ir kita veikla, kurios metu bendraujama su kitais žmonėmis - labai naudinga norint pagerinti savo vidinę būseną.“

Gydytojas pridūrė, kad išgyti nuo depresijos reikia laiko ir tai turi vykti laipsniškai.

„Nebūna taip, kad vieną dieną jautiesi prislėgtas, o kitą esi laimingas. Jei depresija sergantys žmonės gydosi tinkamai, ji tolygiai nyks ir praėjus maždaug šešioms savaitėms jų savijauta pagerės“, - teigė S.Carbone'as.

Parengė Edita Maračinskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.