Unikalu: 98 m. motina atsikraustė į senelių namus rūpintis 80 m. sūnumi

Didžiojoje Britanijoje 98 metų motina, kad galėtų prižiūrėti galėtų rūpintis savo 80-mečiu sūnumi, atsikraustė gyventi į senelių namus.

 Motina ir sūnus yra neišskiriami.<br> Youtube sopkadras.
 Motina ir sūnus yra neišskiriami.<br> Youtube sopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2017, 2:34 PM

Tomas Keatingas „Moss View“ priežiūros namuose Liverpulyje apsigyveno 2016-aisiais, kai dėl pablogėjusios sveikatos nebegalėjo savimi pasirūpinti.

Praėjus ne daugiau nei metams prie jo prisijungė jo motina Ada. Tokį žingsnį žengti paskatino noras rūpintis savo vyriausiuoju vaiku.

Motina ir sūnus yra neišskiriami. Jiems patinka kartu leisti laiką, žaisti žaidimus bei žiūrėti britų muilo operą „Emmerdale“.

Jų ryšys yra be galo stiprus. Pats Tomas niekada nebuvo vedęs ir visą laiką gyveno su mama Ada.

„Kiekvieną vakarą Tomui palinkiu labos nakties ir kiekvieną rytą su juo pasisveikinu. Pranešu, jog susitiksime prie pusryčių stalo. Jei bent trumpam išeinu į kirpyklą, jis pradeda manęs ieškoti ir laukia, kada sugrįšiu. Vos tik įžengiu pro duris, Tomas mane stipriai ir plačiai apkabina. Niekada nenustoju būti mama“, – teigė Ada.

„Čia labai gera, džiaugiuosi, jog dabar galiu dažniau matytis su savo mama. Kartais ji mane sudrausmina, tačiau ją myliu, ir ji puikiai manimi rūpinasi“, – pasakojo Tomas.

Ada su vyru susilaukė 4 vaikų – Tomo, Barbaros, Margi ir Janet, kuri mirė sulaukusi vos 13 metų.

Prieš išeidamas į pensiją Tomas dirbo dažytoju ir dekoruotoju, vėliau įsidarbino „Prescot Road“ įmonėje.

Ada buvusioje Mill Road ligoninėje dirbo slaugytojos padėjėja.

Ados anūkė Debi Higham ir kiti šeimos nariai reguliariai lankosi senelių namuose. Jie džiaugiasi, jog Tomas su Ada gali būti kartu.

„Jų niekaip neiškirsi, o mums smagu girdėti, kad jais bus pasirūpinta“, – sakė Debi.

„Jautru darosi žiūrint į šiuos du tokio artimo ryšio sujungtus žmones. Esame laimingi galėdami patenkinti abiejų jų poreikius. Labai retai kada išvysime mamas ir jų vaikus, gyvenančius tuose pačiuose senelių namuose. Mes norime, kad jų čia praleistas laikas būtų nepakartojamas. Jie – neišskiriami“, – pridūrė senelių namų vadybininkas Philipas Danielsas.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.