Neįtikėtina meilė: be šlaunų gimusį vyrą pamilo ilgakojė gražuolė

Vyras, dėl reto apsigimimo gimęs be šlaunų, socialiniame tinkle „Facebook“ rado savo svajonių moterį.

 Vyras sukūrė anketą „GoFundMe“ tinklalapyje, kur prašo padėti surinkti 25000 dolerių (21515 eurų), padėsiančių susimokėti už gydymą.
 Vyras sukūrė anketą „GoFundMe“ tinklalapyje, kur prašo padėti surinkti 25000 dolerių (21515 eurų), padėsiančių susimokėti už gydymą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-06 16:15

1,37 m ūgio Nathanas Hrdlicka (34 m.) buvo vadinamas neūžauga, tačiau šiuo metu džiaugiasi užmezgęs rimtus romantiškus santykius su drauge Chelsee Stuart.

Internetinės pažinties su 19-mete Chelsee, kuri yra gerokai už jį aukštesnė ir jaunesnė, pradžioje merginai jo nedidelis ūgis buvo viena pagrindinių problemų, tačiau po kurio laiko ji pamilo savo išrinktąjį ir jai jo negalia nebetrukdė.

Pora paatviravo, kad jų ūgio skirtumas priverčia žmones atsisukti ir ilgiau pažiūrėti į šiuos du balandėlius, tačiau aiškiai matosi, kad tiek Nathanas, tiek Chelsee vienas kitą be galo myli.

Nathanas yra vienas iš 25 žmonių pasaulyje, gimusių su šia reta liga. Šie žmonės neturi šlaunies kaulo, ir jų keliai prasideda iškart po klubikauliais. Nathanas – vienintelis žmogus, kuris, sirgdamas šia liga, gali vaikščioti.

„Nelaikau savęs kitokiu. Kai žmonės prieina prie manęs, pirmas dalykas, kurį jie pastebi, yra mano negalia, tačiau tai neturėtų būti laikoma mano esme“, – sakė jis.

Bjaurūs komentarai

Nathanas, kuris, pasak gydytojų, būtų užaugęs gerokai virš 2 metrų, teigė, jog ši liga sukelia labai daug skausmo.

„Tokių kaip aš pasaulyje yra dar 24. Esame gana išskirtiniai. Kol kas žinau tik tiek, jog esu vienintelis galintis vaikščioti. Nesu tam sutvertas, tačiau vis tiek vaikštau, o už tai tenka mokėti. Tiesiogine to žodžio prasme vaikštau ant kaulų galiukų. Dienos pabaigoje jaučiuosi labai pavargęs ir man ima skaudėti visą kūną“, – tęsė jis.

Vyras pasakojo, jog nebūna dienos, kuomet niekas nepakomentuoja jo išvaizdos. Daugelis praeivių smalsiai domisi jo liga, kiti užduoda daugybę įvairių klausimų. Tačiau ne visi žmonės linkę gražiai kalbėti.

„Kartais būnu pavadintas neūžauga. Taip elgiasi tik neišprusę asmenys. Jie taip pat tyčiojasi iš mano žemo ūgio“, – sakė Nathanas.

Nuotraukas ir vaizdo įrašą galite pamatyti čia.

Palaikanti partnerė

„Facebook“ tinkle įvairiomis ligomis sergantiems žmonėms skirtame puslapyje Nathanas susipažino su Chelsee.

„Susitikus jo ūgis man buvo problema, nes pirmą kartą buvau su žmogumi, žemesniu už save. Prireikė daug laiko, kad suprastume, kas mums tinka, o kas ne, tačiau dabar viskas klostosi puikiai“, – teigė mergina.

Chelsee pridūrė priėmusi žmogų tokį, koks jis yra, ir susitaikiusi su kai kuriomis jų santykiuose galiojančiomis ribomis.

„Sunkiausia tada, kai prasiveržia mano aktyvioji pusė. Man patinka užsiimti aktyviomis veiklomis, vaikščioti, tyrinėti miškus. Būtų nuostabu, jei tuo užsiimti galėčiau su savo geriausiu draugu, bet jis nėra toks ištvermingas, ir jam tikrai sunku, tad tenka ieškoti veiklų, kuriomis užsiimti galėtume kartu“, – tęsė mergina.

Nathano veide įsižiebė šypsena. Jis džiaugėsi turėdamas jį palaikančią partnerę.

„Chelsee palaiko mane emociškai kaip draugė. Tokios paramos dar nesu turėjęs. Jei susergu, ji rūpinasi manimi, ir nesvarbu, ar ji tik pralinksmina mane, ar atneša stiklinę šalto vandens“, – sakė jis.

Akivaizdi meilė

Pora pasakojo kasdien sulaukianti kreivų praeivių žvilgsnių, tačiau žmonės akivaizdžiai mato, koks stiprus ryšys juodu sieja.

„Kai kurie jų labai smalsūs ir žiūri į mus, lyg tokie dalykai neturėtų vykti. Kiti mumis tiesiog žavisi, – sakė Chelsee. – Mes abu esame labai energingos ir ryškios asmenybės, tad žmonės nebijo prieiti ir užduoti kelis klausimus. Galiausiai jie supranta, kad mudu sieja stipri draugystė ir viską nugalinti meilė.“

Padeda holistinis gydymas

Nors šiuo metu šiai ligai gydyti nėra atrastas joks būdas ir nesukurti jokie vaistai, Nathanas naudojasi holistinėmis medicinos priemonėmis, padedančiomis sumažinti skausmą.

„Tai vienintelis man tinkantis gydymo būdas. Jis padeda ne tik emocinei mano sveikatai, bet ir fizinei. Pats kiek galėdamas ieškau atsakymų į klausimus, kas padėtų man pasveikti ir mane sustiprintų“, – teigė vyras.

Nathano gydymo išlaidų nebedengia jokia draudimo kompanija, be to, jam nebemokama ir neįgalumo pašalpa, todėl jis sukūrė anketą „GoFundMe“ tinklalapyje, kur prašo padėti surinkti 25000 dolerių (21515 eurų), padėsiančių susimokėti už gydymą.

Pora taip pat įkūrė papuošalų verslą ir planuoja atidaryti sveikatingumo centrą Islandijoje, kad parodytų žmonėms, kiek daug yra būdų skausmui mažinti.

„Viliuosi, jog ateityje galėsiu labiau kontroliuoti savo būklę. Noriu padėti žmonėms, noriu, kad mano patirtis ir istorija padėtų kitiems ištverti sunkias juos užklupusias akimirkas, noriu, kad jie išgytų“, – užbaigė vyras.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.