Gerumo pliūpsnis – ir žmonėms, ir gyvūnams

Jau ketvirtus metus iš eilės kūrybos studija „SHOWART“ organizuoja socialinę akciją, kurios tikslas – neatlygintinai pasidalinti materialine bei moraline parama, skirti dėmesio ir laiko pabendravimui su tokiomis socialinėmis grupėmis kaip: senoliai, tremtiniai, vaikų globos namų auklėtiniai, nepasiturinčios šeimos, įprasto dėmesio stokojantys žmonės; šalia viso to, keliamas tikslas rūpintis ir beglobiais gyvūnais, suvokiant šią problemą, kaip asmeninę atsakomybę.

 Raminta Naujanytė Bjelle.
 Raminta Naujanytė Bjelle.
 Raminta Naujanytė Bjelle.
 Raminta Naujanytė Bjelle.
 Raminta Naujanytė Bjelle.
 Raminta Naujanytė Bjelle.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Nov 23, 2017, 10:15 AM

Šiais metais akcijos organizatoriai išsikėlė dar daugiau tikslų, tad šiluma dalintis kviečia ne tik vilniečius, tačiau ir kitus Lietuvos miestus: prie akcijos prisideda ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Alytaus ir Vilniaus miesto merės Valė Gibienė Edita Tamošauskienė.

Šių metų akcijos ambasadoriais ir dalyviais tampa ir žinomi šalies žmonės, tarp kurių atlikėjai: Jurga Šeduikytė, Baltasis kiras, Egidijus Sipavičius, Jeronimas Milius, Gediminas Storpirštis, Raminta Naujanytė – Bjelle, Omerta, grupės „Queens of Roses“, „Cosmic apple“ ir iliuzionistas Rokas Bernatonis. Juos visus galėsite pamatyti bei išgirsti ir per televiziją, LRT Kultūra kanalu, baigiamojo socialinės akcijos finalinio koncerto metu, Gruodžio 3 d., 18 val.

Visą šių metų kapkričio mėnesį „Vero cafe“ kavinėse vyksta „Dovanok šilumą“ akcijos organizuojami muzikiniai koncertai, kurių metu savo kūrinius dovanoja įvairūs šalies atlikėjai – Raminta Naujanytė Bjelle, Monika Švilpaitė, Karolis Rupkus, Kristijonas Ribaitis, grupė „Cosmic apple“, Valda Ridikaitė. Koncertai yra nemokami ir vyksta Klaipėdos bei Vilniaus miestuose.

Šį rudenį jau spėta apsilankyti Vilniaus dienos centre „Atsigręžk i vaikus“, kur organizatoriai bendravo su dienos centro auklėtiniais bei kartu su riedis.lt komanda suorganizavo pramogą – pasivažinėjimą elektriniais riedžiais. Buvo surengtos varžybos, po kurių kiekvienas vaikas buvo apdovanotas. Patys mažiausi susitikimo metu galėjo nusipiešti savo mėgstamiausių herojų veidukus, tuo pasirūpino prie akcijos prisijungusi sypsomes.lt komanda.

Akcijos organizatoriai džiaugiasi, kad ilgalaikis bendradarbiavimas tęsiasi ir su Vilniaus Kameriniu teatru, kurio aktoriai ir administracijos darbuotojai mielai sutinka padovanoti spektaklius akcijos globojamiems vaikams bei senoliams. Mažieji turėjo galimybę apsilankyti spektakliuose „Plėšikas Hocenplocas“ ir „JisJi“. Tremtinių namų gyventojai dar ruošiasi aplankyti Vilniaus Kamerinį teatrą, kuriame jiems bus parodytas spektaklis „Kai žmonės vaidino Dievą“. Tremtinių namų gyventojus lankys atlikėja Jurga Šeduikytė, gospel ansamblis „United Voices“ ir Vilnius Grand Resort atstovai. Sostinėje pas nepasiturinčias šeimas, senolius ir tremtinius lankysis žymūs šalies atlikėjai – Jurga Šeduikytė, Rokas Bernatonis ir grupės „Queens of roses“.

Nepamiršti yra ir gyvūnų prieglaudos „Lesė“ augintiniai. Ten gyvūnams surengta smagi fotosesija, kurios pagalba prieglaudos gyventojai galės rasti naujus, mylinčius šeimininkus. O, kad namus rasti būtų dar lengviau, šunų kirpykla „Kudlius“ mielai sutiko kelis šunis paversti tikrais gražuoliais – juos apkirpti, išmaudyti ir sušukuoti.

Dar planuojamos aplankyti trys nepasiturinčios šeimos, kurioms bus padovanoti reikalingiausi daiktai – lova, rašomasis stalas, buitinė technika. Šiai dienai akcijos organizatoriai ieško rėmėjų, galinčių sutvarkyti namo stogą ir padovanoti vandens šildytuvą šeimoms. Žinoma, kviečiami visi neabejingi piliečiai, galintys kaip nors prisidėti prie akcijos puoselėjimo.

Artėjantį žvarbų šeštadienio vakarą „SHOWART“ komanda Vilniaus mieste dalins šiltus daiktus praeiviams – vienas iš pagrindinių ir pirmųjų akcijos rėmėjų „Knitas“ kaip ir kasmet įsteigė dovanų, kuriomis bus pradžiuginti visi sutiktieji, tai pirštinės, šalikai, kepurės.

Tiesioginė akcijos finalinio koncerto transliaciją jau gruodžio 3 dieną, 18 valandą per LRT kultūros kanalą. Organzatoriai kviečia stebėti koncertą ir pajausti plūstančią šilumą į jų namus.

Daugiau apie įgyvendinamą projektą: www.dovanoksiluma.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.