Vienišos mamos neviltis: artimiausias žmogus išvadino paleistuve

Vienoje Lietuvos pokalbių grupėje papasakota vienišos motinos istorija sukėlė tokį internautų įtūžį, kad praėjus vos kelioms valandoms ji savo atvirą žinutę ištrynė. Joje moteris guodėsi, kad vaiką prižiūrėti padedanti jos motina, pas kurią ji ir gyveno, berniuką nori atimti, o ją pačią išvarė lauk iš namų.

 123rf asociatyvi nuotr.
 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-25 23:11

Bet priežastis, kodėl močiutė tai padarė, internautus suglumino labiau, nei šia istorija pasidalinusios vaiko netekančios mamos nuoskaudos.

Pastojo 12 klasėje

„Buvau pirmūnė, bet mokydamasi 12 klasėje pastojau. Išėjo kaip išėjo. Kadangi teko vienai auginti vaiką – niekur nestojau“, – apie savo gyvenimo dramą žinutės pradžioje prakalbo vieniša mama.

Ji pasakojo, kad vaiko tėvas, sužinojęs apie nėštumą, spruko kaip įmanydamas. Šiuo metu vaiku jis nesirūpina ir alimentų nemoka.

Tiesa, pati mergina noro iš berniuko tėvo gauti vaiko priežiūrai skiriamų pinigų taip pat nerodo. Kodėl? Kai internautai to paklausė beveik niekur nedirbančios ir pas savo motiną besiglaudusios vienišos mamos, jos atsakymas pribloškė: „Išmaldos mums nereikia“.

Gimus vaikui, iš pradžių ji pagalbos kreipėsi į vyresnę seserį, pas ją gyveno kelis mėnesius, tačiau, merginos žodžiais, ši „pradėjo negražiai elgtis“.

„Persikrausčiau pas savo mamą. Ji pati pasisiūlė mus priimti. Nesuprantu, kada tas lūžio taškas buvo, viskas ėmė ir pasikeitė – santykiai subyrėjo, o pagal ją pasidariau paleistuvė“, – rašė ji.

Sulaukė užgaulių replikų

Tačiau tai, ko nesuprato vieniša mama, tapo suprantama šią istoriją perskaičiusiems ir savo nuomone pasidalinusiems internautams.

Moteris pasakojo, kad šiuo metu sūnui jau 3 metukai, todėl, jos manymu, kaip motina, ji gali ir sau leisti daugiau. Tiesa, kartais ji „leidžia sau daugiau“ ir naktimis palikusi vaiką močiutei – savo mamai.

„Leidžiu sau daugiau kur išeiti, todėl mano motina ėmė laidyti man užgaulias replikas, keiktis, kad duoduosi su visais iš eilės ir vaiko neprižiūriu. Apie tai jau girdėjo visi aplinkiniai ir šneka, bet aš stengiuosi nekreipti dėmesio.

Tačiau kantrybė trūko, kai vieną rytą grįžau namo ir neįėjau į namus – durys buvo užrakintos. Rakto neturiu. Beldžiu – neįleidžia. Galiausiai priėjo mama prie durų, atidarė ir pradėjo ant manęs rėkti, kad aš tik dabar parsibeldžiau, pasakė, jog iš kur atėjusi, į ten ir grįžčiau, čia man vietos nėra, kad esu paleistuvė, narkomanė ir panašiai. Sakau: „Mama, nedaryk gėdos prieš kaimynus, įleisk – gana“.

Vaikas stovėjo tarpdury išsigandęs. Širdį suspaudė. Apsiverkiau, kad mama šitaip elgiasi. Ji niekaip manęs neįsileido. Net stumtelėti mėginau. Pasakė: „Daiktai daržinėje. Eik, pasiimk ir daugiau nebesirodyk“. Išties sudėjo keletą drabužių į kuprinę. Dar turėjau kambaryje taupyklę su pinigais, pasakiau, kad bent duotų tuos pinigus, nes juk kur man eiti basai, tačiau ji vis tiek nedavė.

Nuėjau pas draugę. Ji mane ramina, sako, kad apsiramins ir kitą dieną įsileis“, – pasakojo vieniša mama.

Ji tikino, jog močiutė nė negalvoja atiduoti anūko, todėl ji nežino, ką daryti. Moteris prašė patarimų, kaip atgauti savo sūnų.

Tačiau paklausta, kur buvo naktį, ji prisipažino, kad linksminosi draugų būryje.

Užuojautos nesulaukė

Tad ši istorija internautų širdžių nesuvirpino. Jiems buvo nesuprantama, kaip mama, užkrovusi močiutei vaiką, gali kada panorėjusi bėgti naktį linksmintis.

„Ar jūs buvote susitarusi su mama, kad išeisite kažkur iki ryto, o ji per naktį prižiūrės vaiką? Iš mamos reakcijos panašu, kad ne. Jai dėl tokių jūsų išėjimų jau trūko kantrybė“, – po žinute rašė vienas komentatorių.

„Kodėl grįžote tik ryte? Mama turi nakvoti namuose su vaiku, o ne grįžti į namus ryte kaip niekur nieko. Ačiū savo mamai pasakykit, kad prižiūri jūsų vaiką. Žinoma, galite kviesti policiją, bet, manau, mama iškvies vaikų teisių apsaugos specialistus, ir jūs būsite įtraukta į rizikos grupę, nes neprižiūrite vaiko“, – dėstė kitas internautas.

„O gal daug bastotės, ir jūsų mama galvoja, kad jums tas vaikas – nė motais? Ir dabar pilate viską ant mamos, o gal galite papasakoti apie save?“ – karčių klausimų pažėrė dar vienas istoriją perskaitęs komentatorius.

Gailėjo močiutės

Internautai stebėjosi, kodėl mama nesirūpina savo vaiku, o šios požiūris, kad palikusi močiutei berniuką, naktimis gali eiti kur panorėjusi, sukėlė pyktį.

„Jei ir nebūtų manęs naktimis namuose, tai tik todėl, nes dirbčiau“, – savo nuomone dalijosi vienas internautų.

Sulaukusi klausimo, ar kur nors dirba ir padeda savo motinai išlaikyti ją ir jos vaiką, moteris atsakė pastovaus darbo neturinti.

„Puikiai suprantu močiutę“, – sakė kitas internautas.

Jo nuomone, tai, ką patyrė savo dukrą su anūku priėmusi moteris, galima vadinti tikru siaubu – vaiką naktimis palikinėjanti dukra bastosi pas draugus, o štai jai reikia prižiūrėti anūką bei aprūpinti ne tik jį, bet ir nežinia kur besišlaistančią savo dukrą, kuri net nedirba.

Savo istorija pasidalinusi, bet paguodos neradusi mama po kelių valandų žinutę ištrynė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.