Bliuzo mergina Patricia Kaas tapo drąsia feministe

Angliakasio ir namų šeimininkės dukra Patricia Kaas (51 m.), jaunystėje dainavusi bliuzą, pasikeitė – virto visiškai kitu žmogumi. Tai, kokia moterimi ji tapo, atskleidė jos naujasis studijinis albumas „Patricia Kaas“. Dainininkė neslėpė – kai kurių jame įrašytų dainų anksčiau ji nebūtų pasiryžusi atlikti. Bet dabar nebegali nerimtai kalbėti apie gyvenimą.

 Naujoji dainininkės programa „Patricia Kaas“ buvo šiltai sutikta ne tik Prancūzijoje, bet ir kitose Europos šalyse.<br> Scanpix nuotr.
 Naujoji dainininkės programa „Patricia Kaas“ buvo šiltai sutikta ne tik Prancūzijoje, bet ir kitose Europos šalyse.<br> Scanpix nuotr.
Naujoji dainininkės programa „Patricia Kaas“ buvo šiltai sutikta ne tik Prancūzijoje, bet ir kitose Europos šalyse.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Naujoji dainininkės programa „Patricia Kaas“ buvo šiltai sutikta ne tik Prancūzijoje, bet ir kitose Europos šalyse.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 11, 2018, 4:00 PM

Praėjusių metų gruodžio 5-ąją 51-ąjį gimtadienį atšventusi viena didžiausio pasisekimo sulaukusių prancūziškai dainuojančių atlikėjų naująjį albumą išleido po 13 metų pertraukos.

Iš pirmo žvilgsnio, kaip pripažino pati atlikėja, tai tikrai ilga pertrauka. Bet pauzės lyg ir nebuvo, nes P.Kaas rengė turnė, o jos kartais tęsdavosi net dvejus metus.

Prancūzų dainininkė neslėpė, kad įrašinėti naująjį albumą buvo sunku. Ne tiek techniškai, kiek morališkai. Juk per pastarąjį dešimtmetį ji labai pasikeitė, tapo visiškai kitu žmogumi.

Atlikėja sakė, kad jos vardu pavadintame studijiniame albume „Patricia Kaas“ yra tai, ką apie ją turi žinoti jos aistruoliai.

Albume prabyla ta moteris, kokia ji tapo.

Tai turbūt labiausiai asmeniškumu persmelktas prancūzų dainininkės pasakojimas apie save, gyvenimą, kur sėkmė dažnai susipindavo su skaudžiais išgyvenimais, kančia.

Garsioji dainininkė gimė Lotaringijoje daugiavaikėje angliakasio ir namų šeimininkės šeimoje. Į muzikos pasaulį įsiveržė 1988-aisiais populiariąja „Madmoisele Chante Le Blues“ („Mergina, dainuojanti bliuzą“) – beveik prieš 30 metų!

Karjeros pradžioje, kai tuo metu 22-ejų P.Kaas „iššovė“ su savo pirmąja populiaria daina, mirė jos mama.

„Tik publika padėjo man įveikti netektį, kurią taip sunku išgyventi“, – sakė P.Kaas.

Naujajame muzikiniame albume „Patricia Kaas“ atlikėja jau nebe mergina, dainuojanti bliuzą. Dainininkė, kuri daug ką patyrė ir išgyveno, norėjo savo gerbėjams paaiškinti, kas ji yra dabar.

„Man norėjosi atskleisti ką nors naujo neatstumiant žmonių. Tų, kurie laukia tokios Patricios Kaas, prie kurios jau įpratę“, – sakė prancūzė.

Populiari ne tiktai savo tėvynėje Prancūzijoje, bet mylima ir Vokietijoje, daugelyje Europos šalių, prancūzų atlikėja iš naujojo muzikinio albumo išskiria jai labai artimą dainą „Adele“.

Joje pasakojama apie jauną merginą, įžengiančią į šį moteriai labai nelengvą gyvenimą.

„Aš tarsi paimu ją už rankos ir sakau: „Eime su manimi. Aš tau papasakosiu apie tai, kad šiame gyvenime bus labai sunku, todėl privalai būti dvigubai stipresnė.“

Šią dainą P.Kaas priskiria prie feministinių kūrinių.

Kažkada ir ji buvo tokia jauna mergina. Dabar Patricia apgailestauja tik dėl to, kad anuomet šalia jos nebuvo to, kuris būtų pasakęs panašius žodžius jai, palaikęs, nukreipęs tinkama linkme.

Juk tokio žmogaus – savo mamos – ji neteko labai anksti.

Kodėl atlikėja P.Kaas nusprendė prabilti tokiomis rimtomis temomis? Galbūt dėl to, kad jau perkopė per 50?

„Ne, tai nebuvo specialiai atrinktos temos. Man malonu, jog jas pasiūlę poetai tikėjo, kad tai galiu sudainuoti.

Anksčiau tikriausiai nebūčiau pasiryžusi atlikti „La Maison En Bord De Mer“ – dainos apie mergaitę, kuri kenčia nuo seksualinių savo dėdės priekabiavimų.

O juk ši visuomenės problema egzistuoja.

Bet Prancūzijoje tai stengiamasi nutylėti. Todėl kai šią dainą atlieku scenoje, jaučiu, kad salės atmosfera tampa išskirtinė“, – pasakojo P.Kaas.

Gal dainininkė P.Kaas užsinorėjo nuveikti ką nors išskirtinio?

„Ne, man atrodo, kad pasiekiau atitinkamą amžių. Įvyko vertybių perkainojimas. Man jau 51-eri, ir aš negaliu nerimtai kalbėti apie gyvenimą.

Be to, pasikeitė mano požiūris į save. Man juk jau seniai nereikia niekam nieko įrodinėti“, – tikino P.Kaas.

Be to, ji tapo žymia atlikėja ir dabar jai niekas nestato užtvarų. Dabar norėdama atlikti vieną ar kitą dainą ji negalvoja, ar jai galima, ar turi teisę, o ką kiti pamanys?

P.Kaas žada, kad kitame muzikiniame albume nebus paisoma jokių ribų.

Ir naujoji dainininkės programa „Patricia Kaas“ buvo šiltai sutikta Vokietijoje, Belgijoje, Šveicarijoje, Suomijoje, Olandijoje, Austrijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje.

Į koncerto programą prancūzų dainininkė įtraukė ir senas dainas, nes jas seniai girdėję klausytojai jų ilgėjosi ir laukė.

Jas dainininkė atlieka ankstesne maniera, nes publika nori tas dainas girdėti tokias, kokios buvo įrašytos.

Anksčiau P.Kaas koncertų turnė lydėjo Maltos bišonų veislės šuniukas.

Jį atlikėjai padovanojo garsus jos tėvynainis režisierius Claude’as Lelouchas, kai P.Kaas vaidino jo filme „O dabar... ponios ir ponai...“

Bet augintinis nugaišo prieš ketverius metus, kai P.Kaas koncertavo. Atlikėja labai skaudžiai išgyveno keturkojo netektį.

Bet, kaip sakė pati dainininkė, ji turėjo būti tvirta kaip kareivis ir nuolat geros nuotaikos išeiti į sceną.

Dabar atlikėja naminių gyvūnų nebelaiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.