Neeiliniai sugebėjimai: bemokslis lenkų žvejys suviliojo šimtus moterų

Lenkijoje moterų suvedžiotojai dažnai yra vadinami ne donžuanais, bet kalibabkomis. Ši pavardė tapo gundytojų sinonimu, kai vos pradinę mokyklą baigęs žvejys Jerzy Kalibabka (61 m.) dar 1984-aisiais teisme prisipažino suviliojęs du tūkstančius moterų.

 Dabar priminus jaunystės šėliones J.Kalibabka pareiškė, kad Dievas jį sukūrė meilei, todėl jis greitai įsimylėdavo, bet greit ir atvėsdavo.<br> „Wikipedia“ nuotr.
 Dabar priminus jaunystės šėliones J.Kalibabka pareiškė, kad Dievas jį sukūrė meilei, todėl jis greitai įsimylėdavo, bet greit ir atvėsdavo.<br> „Wikipedia“ nuotr.
Kai kurio tipo vyrai, net ir turėdami mylimąją, vis tiek dairosi į kitas moteris. Nuolat įsimylėti juos skatina įvairūs seksualiniai kompleksai.<br>„123rf.com“ nuotr.
Kai kurio tipo vyrai, net ir turėdami mylimąją, vis tiek dairosi į kitas moteris. Nuolat įsimylėti juos skatina įvairūs seksualiniai kompleksai.<br>„123rf.com“ nuotr.
Dabar priminus jaunystės šėliones J.Kalibabka pareiškė, kad Dievas jį sukūrė meilei, todėl jis greitai įsimylėdavo, bet greit ir atvėsdavo.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Dabar priminus jaunystės šėliones J.Kalibabka pareiškė, kad Dievas jį sukūrė meilei, todėl jis greitai įsimylėdavo, bet greit ir atvėsdavo.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Specialiai LR, Varšuva („Lietuvos rytas“)

Jan 11, 2018, 4:16 PM

Nors dalis sociologų spėja, kad tuomet 28 metų žvejys pagražino savo erotinius pasiekimus, J.Kalibabkos žygiai jau ketvirtą dešimtmetį kaitina lenkų vaizduotę.

Dar 1978 metais tuometė Lenkijos milicija buvo paskelbusi J.Kalibabkos gaudynes ir viešai perspėjo tėvus saugoti dukras nuo šio suvedžiotojo bei plėšiko.

Tapo garsenybe

Komunistinė valdžia leido spaudai aprašinėti J.Kalibabkos gaudynes norėdama nukreipti visuomenės dėmesį nuo tuomečių ekonominių problemų ir darbininkų streikų.

Suvedžiotojas tapo garsenybe dar iki teismo, nes sugebėjo keliolika kartų pasprukti iš areštinės, o kartą net su antrankiais žiemą perplaukė į kitą sraunios upės pusę ir dingo miške.

Vis dėlto 1982-aisiais J.Kalibabką sučiupus, Naujojo Targo miesto teismo koridorius apgulė keliasdešimt merginų ir moterų, troškusių iš arti pamatyti išsvajotąjį riterį.

Žvejys nesigynė savo prasižengimų, tačiau užsispyręs neigė ką nors prievartavęs.

Vyriškis tvirtino, jog jam lemta nuolat įsimylėti, o turtingas moteris jis apvogdavo vien tam, kad galėtų papuošalais apdovanoti neturtingas, bet gražias.

Tokie J.Kalibabkos teiginiai spaudoje ir per televiziją sukūrė mitą, esą jis yra romantikas „svieto lygintojas“.

Po to į kalėjimą ėmė plūsti plėšikui meilę išpažįstančių merginų bei ištekėjusių moterų laiškai.

Nors per teismą paaiškėjo, kad J.Kalibabka moteris ne tiktai apipildavo dovanomis, bet ir apvogdavo, prievartaudavo, mušdavo, gerbėjos ir toliau žvejui siųsdavo maisto siuntinius, savo nuotraukas ir net krūtų dydį liudijančias liemenėles.

Apie J.Kalibabkos fenomeną plačiai ėmė diskutuoti psichologai, sociologai, teisininkai, o valstybinė televizija 1987 metais apie jo žygius sukūrė didelį pasisekimą turėjusi serialą „Tulpė“.

J.Kalibabkai režisierius pasiūlė tapti filmavimo konsultantu, tačiau jis netrukus atsisakė patarinėti, pareiškęs, kad jį vaidinantis aktorius yra stuobrys, o tai žeidžia jo savigarbą.

Meilužes apiplėšdavo

Per teismą paaiškėjo, kad J.Kalibabka savo meilužėms pridarė milijonų zlotų nuostolių, nes savinosi jų papuošalus, santaupas, apiplėšdavo butus ir namus.

Paaiškėjo ir tai, kad vyriškis vesti žadėdavo ir apiplėšdavo ne tik brandaus amžiaus moteris, bet ir moksleives, kurių jauniausiai buvo vos 14 metų.

Įdomiausia buvo tai, kad vos kelios iš teisme liudijusių dviejų šimtų moterų reikalavo nubausti plėšiką. Dauguma reikalavo, kad teisiamasis ištesėtų pažadą vesti.

Teisėjai neatsistebėjo, kad plėšikas turėjo tokią hipnotizuojančią galią suvedžiotoms moterims.

Per teismą paaiškėjo, kad J.Kalibabkai atsidavė draugų bei kaimynų žmonos su dukromis, dvi jį gaudyti turėjusios milicininkės ir net vos prieš dieną ištekėjusi moteris.

Žvejys sugebėdavo per parą suvilioti ir pasimylėti su kokiomis šešiomis moterimis.

Spauda taip aprašė J.Kalibabkos vieno savaitgalio nuotykius. Žvejys suviliojo jauną mokytoją ir pasiūlė jai vykti atšvęsti sužieduotuvių į pajūrio kurortą.

Moteriai pasiėmus santaupas iš banko, J.Kalibabka naktį traukinyje jas pavogė ir stotelėje perlipo į kitą traukinį.

Čia jis susipažino su darželio auklėtoja ir išlipo kitame miestelyje pas ją pasisvečiuoti. Kitą dieną moteriai išėjus į darbą, žvejys suviliojo tame pačiame bute gyvenusią jos draugę, po to apšvarino butą ir pakvietė į restoraną gatvėje sutiktą moterį.

Pastaroji, susižavėjusi atvykėliu, pasikvietė jį į tėvų namą, o kitą rytą pamatė, kad jis dingo kartu su jos turėtais aukso dirbiniais ir kailiniais.

Mergišius su kai kuriomis moterimis draugaudavo ilgiau, net pusmetį, tačiau tuo pat metu suviliodavo ir daugybę kitų moterų, nes nuolat keliaudavo.

Sužavėjo vokietes

Jerzy gimė žvejo šeimoje ir nuo mažens motorine valtimi plaukdavo kartu su tėvu mesti tinklų į jūrą. Vaikinas neketino nei keisti užsiėmimo, nei vykti įsikurti kitur, tačiau gyvenimas aukštyn kojomis apsivertė netikėtai.

Staiga mirė tėvas ir paaiškėjo, kad vienam sunku iš žvejybos išlaikyti namus. Vieną nesėkmingą žvejybos dieną dvidešimtmetis jaunuolis taip stipriai susibarė su motina, kad trenkęs durimis patraukė pajūriu kur akys mato.

Įniršio vedamas vaikinas pėsčiomis nuėjo keliolika kilometrų iki gretimo kurortinio miestelio ir atsisėdo pailsėti alaus bare. Tuomet jį – stuomeningą ir simpatišką vaikiną – užkalbino ir namo pasikvietė vieniša padavėja.

Kitą dieną jai išėjus į darbą, jaunuolis nusprendė palikti žvejo rūbus ir apsivilkti moteriškus šeimininkės marškinius ir kelnes.

Taip juokingai atrodantis vyrukas pliaže patraukė dviejų turistaujančių vokiečių dėmesį ir priėmė jų pasiūlymą kartu pakeliauti.

Vokietės mokėjo už pragyvenimą viešbučiuose, lankymąsi restoranuose, diskotekose ir naujus jaunuolio rūbus. Išvykdamos namo vokietės davė žvejui pinigų, o tai sugundė jį vėl ieškoti užsieniečių.

Netrukus vyrukas susipažino su nuobodžiaujančia švede, kurią vyras paliko ilsėtis vieną, nes turėjo darbo reikalais anksčiau grįžti į tėvynę.

Išvykus švedei žvejys nusprendė važiuoti į netoliese esančią regiono sostinę Ščeciną, kuris įsikūręs dar arčiau Vokietijos ir kuriame lankosi daugiau užsieniečių.

Susipažino su prostitutėmis

Diskotekoje Jerzy susipažino su trimis vietos prostitutėmis, jos energingą, puikiai šokantį ir gražų vyruką pasikvietė pagyventi kartu.

Pažintis su prostitutėmis buvo lemtinga. Jos Jerzy išmokė ne tik stilingai rengtis, vakarietiško elgesio ir manierų, bet ir pramokė užsienio kalbų, supažindino su valiutos perpardavinėtojais, pasų padirbinėtojais.

J.Kalibabka ėmė restorane gundyti pagyvenusias vokietes, o jo bičiulės prostitutės tuo metu viliodavo užsieniečius vyrus. J.Kalibabka buvo tapęs savotišku trijų prostitučių apsaugininku ir net ėmė suteneriauti, už tai jį žiauriai sumušė tokio verslo senbuviai.

Grįžęs pas motiną ir išsigydęs žaizdas J.Kalibabka vėl išvyko į tą patį restoraną Ščecine ir atkeršijo sumušdamas vieną savo skriaudėjų. Po to išsivežė tas tris prostitutes į kalnų kurortą, nes žiemą ten, o ne prie jūros veržėsi turistai.

Vasarą J.Kalibabka kartu su prostitutėmis grįždavo atgal prie jūros, o žiemą vėl vykdavo į kalnus, kur sočiai gyveno viliodamas vyresnes turistes.

Po kiek laiko suvedžiotojui nusibodo sėdėti tuose pačiuose pajūrio ir kalnų kurortuose ir jis ėmė keliauti po visą šalį, apiplėšinėdamas suviliotas moteris.

Pareigūnams iškabinus J.Kalibabkos paieškos skelbimus su nuotraukomis, vilioklis plėšikavimui nusprendė pasitelkti dvi jaunas merginas.

Malgorzatai Z. buvo vos šešiolika, ir mergina aklai įsimylėjo aferistą. Pastarasis į pagalbą užverbavo ir antrą merginą, tačiau ji kas kelias savaites būdavo keičiama nauja sekso verge bei nusikaltimų vykdytoja.

Minėtos pagalbininkės pačios užkalbindavo brangiais rūbais ir papuošalais pasidabinusias merginas ar moteris, o vėliau kartu pakalbėti prisėsdavęs žvejys auką įtikindavo vykti į išnuomotą butą arba į mišką.

Čia Jerzy auką prikalbindavo pasimylėti arba išprievartaudavo, o po to apiplėšdavo. Pagalbininkės nufotografuodavo aktą ir perspėdavo auką, kad pasiskundus nuotraukos bus siunčiamos tėvams, giminėms, į mokyklą.

Taip šantažuojamos jaunos merginos nesiskųsdavo milicijai, o dauguma žvejo suviliotų ir apvogtų vyresnių moterų irgi tylėjo, nes vylėsi, kad parsiradęs gražuolis jas ves ir atiduos pinigus.

Aukas žymėjo žemėlapyje

J.Kalibabką sulaikę milicininkai tarp jo daiktų surado Lenkijos žemėlapį, kuriame buvo raudonai apibrėžti miestai ir kaimeliai, kurių reikia vengti. Milicininkai suprato, kad tose vietovėse gyvena svarbiausios žvejo aukos.

Tokiu būdu milicininkai surado kelis šimtus apgautų moterų, bet dauguma jų atsisakė liudyti teisme.

Dar paaiškėjo skandalingas faktas – 28 moterys pagimdė arba laukėsi vaiko nuo J.Kalibabkos.

Kalėjime atsėdėjęs devynerius iš penkiolikos jam skirtų bausmės metų žvejys negrįžo nė pas vieną jo vaiką auginančią moterį ir nesirūpino jų likimu.

Užtat grįžo į gimtąjį Dzivnuvą, kuriame atidarė restoraną ir į darbą priimdavo tik tas merginas, kurios jam atsiduodavo. Be to, Jerzy ir toliau viliodavo jam patikusias klientes.

Po kiek laiko J.Kalibabka turėjo bėgti į šalies gilumą, nes prikalbino vieną nepilnametę apsigyventi kartu.

Merginos tėvams pasiskundus teismui, kad žvejys užhipnotizavo jų dukrą ir pavertė emocine verge, J.Kalibabka penkeriems metams dingo iš teisėsaugininkų akiračio.

Vėliau paaiškėjo, kad tuo metu Jerzy kitame mieste apipylė dovanomis trisdešimčia metų jaunesnę grožio konkurso laureatę ir ją vedė.

Pastarąją J.Kalibabka įkalbino įkurti grožio studiją, kurioje rengė modelių ruošimo kursus. Žmona nenutuokė, kad vyras kursų lankytojoms suteikia ir kitokias gyvenimo pamokas.

Vienos merginos tėvams kai ką įtarus ir ėmus grasinti policija, J.Kalibabka su žmona ir penkiais vaikais grįžo į gimtąjį miestelį.

Atskleidė viliojimo paslaptį

Senstelėjęs donžuanas pinigų pragyvenimui nutarė užsidirbti su kolega įkurdamas flirto kursus nedrąsiems vaikinams. Dėl mokinių trūkumo kursus po metų teko uždaryti, o Jerzy atidarė kioską, kuriame ėmė prekiauti daržovėmis ir vaisiais.

Į septintąją dešimtį jau įkopęs J.Kalibabka šiame kioske dirba ir dabar, tačiau vyras išbirusiais dantimis niekuo nebeprimena garsiausio šalies suvedžiotojo.

Kalbinamas jis iš pradžių teigė, kad didžiausias jo turtas yra žmona ir penki vaikai.

Priminus jaunystės šėliones J.Kalibabka pareiškė, kad Dievas jį sukūrė meilei, todėl jis labai greitai įsimylėdavo, bet ir atvėsdavo, todėl buvo priverstas ieškoti vis naujo aistros šaltinio.

„Mano gyvenimas ir dabar pilnas išbandymų, aš iš tolo atpažįstu malonumų geidžiančią moterį, o į tai visiškai nereaguoti taip ir neišmokau, – teigė J.Kalibabka. – Apie tai geriau nepasakosiu, nes po to vėl gali tekti aiškintis su kaimynių vyrais.“

Paprašytas atskleisti pagrindinę viliojimo sėkmės paslaptį J.Kalibabka pareiškė, kad vyras savo galvoje turi pasijusti esąs bosas. Jei jis toks pasijus ir elgsis kaip nugalėtojas, esą daugybė moterų norės patirti jo stiprybę ir nesugebės atsispirti vilionėms.

„Elgiausi taip, tarsi būčiau gražiausias vyras Lenkijoje, ir tai atvėrė kelią į daugybės moterų miegamuosius, – pareiškė J.Kalibabka. – Ilgai skaičiavau savo žygius, tačiau kai jų skaičius persirito per du tūkstančius, lioviausi, tad negaliu tiksliai pasakyti, kiek moterų pamylėjau.“

Jerzy nutylėjo, kad merginoms ir moterims galvą jis apsukdavo vogtais pinigais, už kuriuos pirko brangias dovanas, kvietė į restoranus, diskotekas, apipirkdavo valiutinėse parduotuvėse, veždavo taksi į kurortus.

Nutylėjo ir tai, kad meluodavo, jog yra užsienietis, diplomatas, juvelyras, žymus sportininkas.

Ir garsiai nepasakė, kad pats kadaise buvo apskaičiavęs, jog Amerikoje už tokius nusikaltimus jį būtų nuteisę kalėti 380 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.