Siaubas Vilniaus rajone: tėvai su dviem dukromis liko kaip stovi

Įkūrenęs židinį vyras išėjo į darbą. Vos po 20 minučių po naktinės pamainos grįžusi žmona namus rado liepsnose. Šeima liko be nieko, kaip stovi. Tik per plauką nežuvo šešiolikmetė dukra, kuri tuo metu miegojo.

 Namas buvo senas ir medinis.<br> Facebook nuotr.
 Namas buvo senas ir medinis.<br> Facebook nuotr.
 Namas buvo senas ir medinis.<br> Facebook nuotr.
 Namas buvo senas ir medinis.<br> Facebook nuotr.
 Namas buvo senas ir medinis.<br> Facebook nuotr.
 Namas buvo senas ir medinis.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 17, 2018, 3:11 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 4:58 PM

Tokia baisi nelaimė, kuri tik per stebuklą netapo dar baisesnė, įvyko sausio 16-osios rytą Vilniaus rajone, Mickūnuose gyvenančiai Babenokų šeimai.

Liko tik tai, ką vilkėjo

Pasak nukentėjusiojo Vitalijaus Babenoko, gaisras kilo nuo židinio virtuvėje. „Užkūriau jį apie pusę šešių, apie pusę aštuonių baigiau kūrenti ir išvažiavau į darbą. Žmona grįžo po 20 minučių, ir jau buvo gaisras“, – pasakojo vyras.

Tuo metu, kai kilo gaisras, namuose miegojo vyresnioji dukra, 16 m. Karina. Jaunesnioji, 12 m. Inesa, buvo mokykloje.

„Jeigu žmona būtų pavėlavusi 5-10 minučių, būtų dar blogiau, nei yra dabar“, – sakė Vitalijus.

Atidariusi virtuvės duris moteris pamatė, kad viskas dega, ir pirmiausia nubėgo į kambarį žadinti dukters. Pasiimti nieko nespėjo. Išeiti pro tas pačias duris, pro kurias įėjo, jau nebebuvo įmanoma – mama su dukra išsigelbėjo pro kitas duris. Mergaitė į kiemą išbėgo su chalatu.

Atvykusiems ugniagesiams iš liepsnojančio namo dar pavyko išgelbėti dokumentus. „Pasakiau jiems, kad dokumentai sekcijoje apačioje, ir juos mums išnešė. O visa kita sudegė“, – pasakojo vyras.

Šeimai liko tik tai, ką jie turėjo prie savęs ar buvo apsirengę: vyresnioji dukra su chalatu, jaunesnioji – mokykliniais drabužiais. Ugnies ryjamus namus mačiusiai Karinai dėl patirto šoko prireikė medikų pagalbos.

Namas neapdraustas

Sudegęs namas buvo jau senas ir medinis. Šeima jį įsigijo prieš 10 metų, prieš tai 7 metus taupę. Nagingas, statybų srityje dirbantis Vitalijus viską suremontavo savo rankomis, įrengė patogumus – vonią, tualetą. Tai buvo pirmieji nuosavi šeimos namai.

Pradžioje šeima namą draudė, bet vėliau nusprendė pataupyti ir sutartį nutraukti – už seną medinį namą plėšiamos didžiulės įmokos, o nelaimės atveju galima išmoka – itin maža.

Name buvo 3 kambariai, virtuvė, vonia, tualetas. Po gaisro šeima laikinai prisiglaudė pas giminaičius – vyras su žmona pas vienus, dukros – pas kitus.

Pasak Vitalijaus, žmona per skelbimus jau surado nuomojamą būstą – nedelsdami važiuosiantys su šeimininkais tartis dėl kainos.

Butas Naujojoje Vilnioje, netoli dukrų mokyklos, šeimos biudžetą kas mėnesį patuštins apie 250 eurų. Atsižvelgiant į tai, kad šeima praradusi visus daiktus, o Vitalijus ketina, vos tik pasibaigus žiemai, kibti į darbus ir vietoj sudegusio statyti naują, tegul ir nedidelį, namuką Mickūnuose, tai nemenka suma. Vyro ir žmonos, auginančių dvi dukras, pajamos per mėnesį sudaro apie 1000 eurų.

Pažįstami, žmonos bendradarbiai jau parūpino rūbų, kad bent mergaitės turėtų kuo apsirengti į mokyklą. Labiausiai šeimai reikia pagalbos pinigais, kad būtų galima pradėti statytis savo būstą. Taip pat praverstų pagalba statybinėmis medžiagomis.

„Statysiu pats, esu baigęs statybą. Ir kaimynai žadėjo padėti“, – sakė Vitalijus, šiuo metu dirbantis su kondicionavimo ir vėdinimo įranga.

Šeima – tvarkinga

Mickūnų seniūnė Renata Mickevič patvirtino žinanti apie įvykusią nelaimę. Babenokų šeimą ji apibūdino kaip labai tvarkingą, besirūpinančią vaikais. „Dirbantys, tvarkingi, negeriantys“, – gerų žodžių negailėjo seniūnė ir patvirtino, kad šeimai šiuo metu tikrai reikia pagalbos.

Savo ruožtu seniūnija taip pat padeda, kuo gali, ieško rėmėjų, netgi kreipėsi į seniūniją Lenkijoje, su kuria yra pasirašę bendradarbiavimo sutartį, taip pat į vietos kunigą. Iš valstybės priklausanti parama nėra didelė.

Jei galite pagelbėti po gaisro nukentėjusiai šeimai, informaciją, kaip tai padaryti, rasite čia.

Taip pat galite rašyti Vitalijui el. paštu vitalikbabenok@gmail.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.