Socialiniame tinkle įkelta nuotrauka išdavė baisią paslaptį

Ne veltui vyresnės kartos žmonės dažnai įspėja internete neviešinti tam tikrų dalykų. Šį kartą papasakosime, kaip į „Facebook“ tinklą įkelta asmenukė buvo panaudota kaip įrodymas ir padėjo išaiškinti žmogžudystę.

 Žudikę išdavė diržas ant jos liemens, kuris buvo rastas prie nužudytos aukos kūno.<br> Facebook nuotr.
 Žudikę išdavė diržas ant jos liemens, kuris buvo rastas prie nužudytos aukos kūno.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-26 21:17

Iš Kanados Saskačevano provincijos kilusi Cheyenne Rose Antoine (21 m.) nuteista net 7 metams kalėjimo už savo geriausios draugės Brittney Gargol (18 m.) žmogžudystę, skelbia „CBC News“.

Dar 2015-aisiais Brittney buvo rasta pasmaugta ant kelio, vedančio į šiukšlyną. Policijos pareigūnai, pamatę socialiniame tinkle paviešintą fotografiją, galiausiai išsiaiškino, jog taip beširdiškai pasielgė būtent Cheyenne.

Šalia Britney kūno buvo rastas ir nužudymo įrankis – diržas. Likus kelioms valandoms iki žmogžudystės įvykdymo Cheyenne pasidalino asmenuke, kurioje ji įsiamžinusi dėvinti tokį pat diržą.

Teismo posėdyje prokuroras Robinas Ritteris pabrėžė, jog policijos pareigūnų pastabumas ir sugebėjimas rinkti informaciją išties stebina.

Brittney žudiko buvo ieškoma net 2 metus. Iš pradžių apklausta geriausia mirusiosios merginos draugė klaidino pareigūnus.

Po merginos mirties praėjus tik kelioms valandoms Cheyenne, norėdama suklaidinti pareigūnus, „Facebook“ tinkle paskelbė ieškanti savo geriausios draugės. Ji pareigūnams melavo, jog po linksmybių bare draugė namo išvyko su kažkokiu nepažįstamu vyriškiu.

Tačiau tiesa paaiškėjo tuomet, kai kaltinamosios draugė atskleidė, jog Cheyenne, būdama neblaivi, tą patį vakarą jai prisipažino nužudžiusi Brittney.

Vėliau ir pati žudikė atskleidė visą tiesą. Ji pasakojo, jog po linksmybių mieste ji ir Brittney susikivirčijo, tačiau to, kas vyko po to, mergina nepamena.

„Niekada sau neatleisiu. Kad ir ką bedaryčiau, ji vis tiek nesugrįš. Labai labai atsiprašau. Tai neturėjo įvykti“, – Cheyenne žodžius perdavė jos advokatas.

Nužudytosios merginos teta teigė, jog Brittney turėjo ypatingą dovaną.

„Vis dar negalime nustoti galvoję apie ją ir tai, kas nutiko tą vakarą, kaip ji jautėsi kovodama už savo gyvybę. Pavogei gyvenimą iš žmogaus, turėjusio ypatingą dovaną“, – sakė ji

Kuo daugiau naudosimės socialiniais tinklais, tuo dažniau jie bus tikrinami norint išsiaiškinti tokius įvykius kaip šis.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.