8 vaikai liko be mamos: moteris mirė po gimdymo praėjus tik 7 savaitėms

8 vaikus auginančią šeimą ištiko tragedija. Po jauniausios atžalos gimimo praėjus tik 7 savaitėms mirė jų mama.

 31-erių moteris lankė pribuvėjos kursus ir tuo pat metu dirbo mergaičių mokykloje.<br> justgiving.com nuotr.
 31-erių moteris lankė pribuvėjos kursus ir tuo pat metu dirbo mergaičių mokykloje.<br> justgiving.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2018, 11:43 AM

Hadersfilde, Anglijoje gyvenusi jauna mama Cheryl Hardy naktį staiga pasijuto prastai. 31-erių moteris lankė pribuvėjos kursus ir tuo pat metu dirbo mergaičių mokykloje.

Pinderfieldso ligoninėje moteris tik prieš 7 savaitės pagimdė 8-ąją savo atžalą – sūnų Mikhailą Hardy.

Cheryl partneris Fakiras Mulla, aplinkinių vadinamas Zacku, yra penkių moters vaikų tėvas.

36-erių vyras kartu su šeimos draugais labai gedi mirusios draugės. Tinklalapyje „Just Giving“ buvo sukurta anketa. Jos tikslas – surinkti kuo daugiau pinigų vaikams.

Pasak Zacko, jau anksčiau Cheryl skundėsi prasta sveikata. Moteris yra sirgusi plaučių embolija. Ši liga diagnozuojama tuomet, kai plaučių arterijoje įstringa kraujo krešulys. Vyras pridūrė, kad grįžus iš kelionės į Disneilendą Cheryl jautėsi gana prastai, tačiau jokių rimtesnių sveikatos problemų iškilę nebuvo, todėl moters šeima teigia, jog mirtis ją užklupo labai netikėtai.

„Aš miegojau kambaryje pirmame aukšte. Maždaug 4.30 val. ryto užlipau į miegamąjį ir patikrinau, kaip laikosi Cheryl. Ji ramiai miegojo. Deja, bet 7 val. ryto pas mane atbėgo vyriausioji mano dukra Rhianna (9 m.). Ji sakė, jog mama nualpo. Užbėgęs pas Cheryl radau ją gulinčią ant pilvo. Greitai paskambinau greitajai pagalbai. Kol jie atvyko, pas mus atėjo kaimynė Saeeda Patel, kuri bandė atgaivinti ją atlikdama širdies masažą, – pasakojo vyras. – Net 45 minutes mylimąją gaivinti bandė 4 paramedikai. Meldžiau, kad jie tęstų tai, ką pradėjo, tačiau galiausiai ji buvo paskelbta mirusia.“

Zackas atskleidė, jog Cheryl buvo tikras šeimos žmogus, o vaikai buvo jos prioritetas.

„Jos širdis – auksinė, ji buvo be galo šeimai ir artimiesiems atsidavusi moteris. Cheryl daug savanoriavo, ji buvo pasiruošusi padėti visiems, kam reikėjo jos pagalbos. Nebuvo antro tokio žmogaus kaip Cheryl“, – tęsė jis.

Vyras padėkojo visiems žmonėms, padėjusiems surinkti pinigų šeimos reikmėms. Jis nustebo, kad žmonės buvo tokie dosnūs.

Cheryl augino 8 vaikus: Jordaną Hardy (15 m.), Rhianną Mulla (9 m.), Amirah Mulla (8 m.), Kameel Mulla (7 m.), Kesaar Mulla (5 m.), Laylą Mula (4 m.) Freyą Hunter (1,5 m.) ir patį mažiausią kelių savaičių Mikhailą Hardy.

Paklaustas, kaip jis susitvarkys augindamas tokį didelį būrį vaikų, Zackas atsakė: „Aš pats esu kilęs iš 10 vaikų šeimos, todėl mums viskas bus gerai.“

Vyras pridūrė, jog sunkiausia buvo apie mamos mirtį pranešti vaikams.

„Vyriausioji mano dukra, kuri ir rado mirusią Cheryl, sunkiausiai išgyvena mamos netektį“, – sakė jis.

Cheryl lankė Kirklees koledžą. Ji studijavo tiksliuosius mokslus tikėdamasi vėliau pakeisti savo studijų kryptį ir tapti pribuvėja.

„Cheryl buvo išties unikali asmenybė“, – apie dukrą sakė jos mama Susan Hardy.

„Cheryl buvo ne tik šeimos narys, tačiau ir labai gera mano ir kitų bendruomenės narių draugė. Ji labai mylėjo gyvenimą, besąlygiškai padėjo kitiems, savanoriavo labdaros organizacijose bei dirbo Batley mergaičių mokykloje. Net toje įstaigoje ji buvo labai vertinama ir mylima, – „Just Giving“ anketoje rašė moters draugė Aimee Lancaster. – Cheryl buvo nuostabi mama, ji rūpinosi visais 8 savo vaikais. Jos partnerio Fakiro ir atžalų laukia labai sunkus metas. Aš asmeniškai jausčiausi šiek tiek geriau, jei jie turėtų bent šiek tiek pinigų, kad ateinantys keli mėnesiai jiems būtų lengvesni. Kreipiuosi į visus, kurie nori šiai šeimai skirti bent mažą sumą pinigų. Dėkojame už kiekvieną auką.“

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.