Kaip „popiežius“ ir „kardinolai“ ieškojo aštrių pojūčių

Renginių prodiuseriui Tomui Vyštartui (31 m.) patinka adrenalino suteikiantys pomėgiai – vasarą jis ežerus skrodžia vandenlente, žiemą nuo kalno skrieja slidėmis.

 Trys vilniečiai susigundė nutrūktgalvišku nuotykiu.<br> V.Dranginio nuotr
 Trys vilniečiai susigundė nutrūktgalvišku nuotykiu.<br> V.Dranginio nuotr
 Trys vilniečiai susigundė nutrūktgalvišku nuotykiu.<br>L.Valonytės tekstas, V.Dranginio nuotr.
 Trys vilniečiai susigundė nutrūktgalvišku nuotykiu.<br>L.Valonytės tekstas, V.Dranginio nuotr.
 Trys vilniečiai susigundė nutrūktgalvišku nuotykiu.<br>V.Dranginio nuotr.
 Trys vilniečiai susigundė nutrūktgalvišku nuotykiu.<br>V.Dranginio nuotr.
 Trys vilniečiai susigundė nutrūktgalvišku nuotykiu.<br>V.Dranginio nuotr.
 Trys vilniečiai susigundė nutrūktgalvišku nuotykiu.<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

„Lietuvos rytas“

2018-02-26 13:25

Tačiau neseniai trys vilniečiai susigundė nutrūktgalvišku nuotykiu – savadarbėmis rogėmis T.Vyštartas, apsirengęs popiežiaus drabužiais, kartu su dviem „kardinolais“ – bičiuliais drabužių dizaineriu Dariumi Žutautu ir verslininku Ričardu Šukaičiu – Liepkalnyje nuo Laimio kalno skriejo į vandens baseiną.

Ne veltui viena šio reportažo akimirkų su skriejančiu popiežiškuoju balkonu iš Vilniaus pateko tarp 10 geriausių britų laikraščio „The Guardian“ tinklalapio dienos nuotraukų, kurių galerijoje buvo vaizdų ir iš Venecijos karnavalo, ir iš pusnuogių žmonių bėgimo Belgrade.

„Red Bull“ renginyje dalyvavome ir pernai, mums labai patiko, todėl nekilo klausimų, ar varžytis šįmet.

Stengėmės pasirodyti kuo geriau“, – juokdamasis apie sprendimą susirungti antrąkart smagiose žiemos varžybose patikino T.Vyštartas.

Žiūrovams tikrai juoko buvo iki ašarų išvydus, kaip aukštų dvasininkų trijulė „balkonu“ leidžiasi nuo kalno ir pliukšteli į šaltą – arti nulio laipsnių – vandenį.

Vandenyje jau kvatojo ir trijulė, nes sėkmingai baigė skrydį savadarbėmis rogėmis.

Aštrių pojūčių sotūs „popiežius“ ir „kardinolai“ po to lipo pasišildyti į karšto vandens kubilą.

Svarbiausia, kad žiemos pramoga gryname ore tik užgrūdino aistruolius, bet jų nesusargdino. Varžybose dalyvavo 35 komandos.

Ko dvasininkais persirengę vilniečiai tikėjosi iš šios adrenaliną sukeliančios pramogos?

„Pirmas tikslas buvo laimėti varžybas, antras – būti pastebėtiems, trečias – kartu gerai praleisti laiką.

Beveik visus tikslus įgyvendinome, išskyrus pirmą. Čiuožėme pirmi ir net nesidomėjome, kelintą vietą užėmėme, tik žinome, kad ne pirmą“, – tvirtino T.Vyštartas.

Ne mažiau nei ant slidžių iš medinių padėklų, kartono tūtų sumontuotas balkonas akį traukė trijulės kostiumai. Ilgas sutanas aštrių pojūčių mėgėjai nuomojosi, o Tomas popiežiaus tiarą – trigubą karūną gamino pats.

Čiuožiantį balkoną vyrai atsakingai konstravo tris savaitgalius ir jį prieš tai išmėgino, tad lėkdami per varžybas nuo kalno jautėsi saugūs.

„Pirmiausia įvertinome saugumą – juk svarbiausia nesusižeisti ir neužsimušti. Gerai praleidome laiką tiek gamindami nestandartines roges, tiek paskui“, – patikino adrenalino fanatikas.

Nors lauke buvo apie tris laipsnius šalčio, vyrams nebuvo šalta. Jie tikino, kad kol čiuožė, puiki nuotaika neleido sušalti. „Viskas, kas sukelia adrenalino, yra malonu“, – įspūdžiai po lenktynių T.Vyštartui dar kiek laiko neišblėso.

Trijulę į adrenalino mėgėjų komandą suvedė ne profesija, o pomėgiai.

„Sutampa mūsų mintys, lengvai randame bendrą kalbą, todėl galime daug ką smagaus nuveikti“, – tvirtino Tomas, kuris su draugais dažniau susitinka šliuožti slidėmis negu žaisti šachmatais. Juk šiems vyrams svarbiausia – kraują turi kaitinti azartas ir turi netrūkti polėkio!

Išradingi vilniečiai jau dega noru dalyvauti tokiose varžybose ir kitąmet – trijulė neslėpė, kad jau turi minčių, kokias norėtų konstruoti vežėčias, tačiau kostiumus greičiausiai reikės keisti, juk vyrai nori vėl nustebinti.

Šįkart persirengti popiežiumi bei kardinolais jie sumanė atsitiktinai. Tik po to trijulė susigriebė, kai prisiminė, kad šįmet Lietuvoje turėtų lankytis popiežius Pranciškus.

„Popiežių į Lietuvą mes atvežėme anksčiau“, – pajuokavo Tomas ir tikino, kad žiemos varžybos ir būsimas Romos katalikų bažnyčios popiežiaus vizitas yra tik sutapimas.

Persirengėlis popiežius pripažino, jog nėra religingas, ir vylėsi, kad nieko neįžeidė tokiu smagiu pasirodymu.

„Visuomenė – labai jautri. Juk nežinai, kur gali papulti. Tačiau nesiruošėme nieko įžeisti“, – po varžybų svarstė nuotykių troškulį apmalšinęs vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.