Kai tobula šeima pritrūko pinigų, tėvas rado kraupų sprendimą

Trys vaikai plačiai šypsosi saulėtą dieną ir graži pora, leidžianti su jais laiką – taip nuotraukose atrodo Hodgesų šeima. Po šiurpaus tėvo pasirinkimo ji niekada tokia nebebus.

 Robertas šaltakraujiškai nužudė tris savo vaikus.<br> Feisbuko ir kalėjimo nuotr. montažas.
 Robertas šaltakraujiškai nužudė tris savo vaikus.<br> Feisbuko ir kalėjimo nuotr. montažas.
 Šeima atrodė tobula, Robertas buvo minimas kaip geras tėvas.<br>  Feisbuko nuotr.
 Šeima atrodė tobula, Robertas buvo minimas kaip geras tėvas.<br>  Feisbuko nuotr.
 Trečiasis žudiko vaikas dar tebuvo kūdikis.<br>  Feisbuko nuotr.
 Trečiasis žudiko vaikas dar tebuvo kūdikis.<br>  Feisbuko nuotr.
 Kraupias žmogžudystes vyras planavo metus.<br>  Feisbuko nuotr.
 Kraupias žmogžudystes vyras planavo metus.<br>  Feisbuko nuotr.
 Jo žmona Mai teigė niekada nepastebėjusi vyro agresijos apraiškų.<br> Feisbuko nuotr.
 Jo žmona Mai teigė niekada nepastebėjusi vyro agresijos apraiškų.<br> Feisbuko nuotr.
 Teisme Robertas pripažino savo kaltę.<br> AP nuotr.
 Teisme Robertas pripažino savo kaltę.<br> AP nuotr.
 Jis buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.<br> Yolo grafystės kalėjimo nuotr.
 Jis buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.<br> Yolo grafystės kalėjimo nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 5, 2018, 1:47 PM

Mirror aprašytoje istorijoje teigiama, jog šeima atrodė tobula ir tie, kurie pažinojo Robertą ir Mai, tvirtino juos buvusius laimingus.

Pora kartu buvo daugiau kaip dešimtmetį ir turėjo tris vaikus: vienuolikmetį Kelviną, devynerių dukrą Julie ir septynių mėnesių berniuką Lucasą. Jie gyveno bute, Kalifornijoje.

Vaikai buvo mėgiami mokykloje. Kelvinas buvo labai energingas, dievino „Star Wars“ filmus ir traukė aplinkinių dėmesį savo milijono dolerių vertės šypsena. Julie puikiai rašė, atrodė labai miela ir išmintinga, dėmesingai bendravo su klasės draugais. O kūdikėlis Lucasas buvo ką tik pradėjęs tarti „mama“.

Mai dievino juos visus. Tačiau jos vyras turėjo planą. Planą, kaip sugriauti viską, ką jie drauge sukūrė.

Šaltakraujiškai suplanuotos mirtys

2017 metų rugsėjį Robertas turėjo rimtų piniginių problemų. Iš išorės atrodė, kad vyro nekankina nė menkiausias rūpestėlis. Tačiau iš tiesų viskas buvo besubyrą. Iš jo šeimos žadėta atsiimti nesumokėtus mokesčius, jų kredito kortelių limitai peržengti. Šeima skendo skolose.

Neaišku, ar Mai žinojo apie jų problemas, tačiau ji tikrai nė neįtarė Roberto plano, kaip jas „sutvarkyti“. Visus metus vyras ieškojo išeities ir rugsėjo 13 dieną pradėjo vykdyti savo siaubingą planą.

Kol Mai dirbo vakarinėje pamainoje, Robertas uždusino kūdikį Lucasą. Po kelių valandų iš nugaros užpuolė Kelviną ir suveržė jo kaklą odiniu diržu. Smaugė savo vyriausiąjį sūnų, kol šis mirė. Tuomet vėl palaukė kelias valandas prieš puldamas Julie. Ją taip pat nužudė pasmaugdamas diržu.

Vėliau Robertas atskleidė policijai, kad pertraukas tarp nužudymų darė sąmoningai. Pasak jo, pertraukos buvo skirtos sukaupti fizinei ir psichologinei tvirtybei, norint iki galo įgyvendinti tą siaubą.

Tačiau lėtas, metodiškas kiekvieno vaiko žudymas paprasčiausiai atrodė apskaičiuotai ir žiauriai. Nė viename skerdynių etape vyras nesustojo: vykdė planą tol, kol visi trys jo vaikai buvo negyvi.

Žmona kovojo dėl išsigelbėjimo

Tuomet Robertas pasiruošė ir laukė grįžtančios Mai. Planavo nužudyti ir ją, o tada nusižudyti pats. Tačiau kai užpuolė žmoną su diržu, ši gynėsi. Spardė ir draskė jį tol, kol vyras atlaisvino diržą ir jai pavyko ištrūkti laukan.

Tuomet moteris paskambino numeriu 911 (Amerikos pagalbos telefonu. – Red.) ir pranešė apie smurtaujantį vyrą. Kaimynė matė, kaip Mai išsigavo į lauką ir Robertas nusekė paskui. Vėliau ji teigė, jog Robertas neatrodė piktas – sėsdamas į automobilį ir važiuodamas iš namų jis buvo ramus ir susikaupęs.

Kai Mai su kaimynais grįžo į namo vidų, pamatė tris negyvų vaikų kūnus ir suvokė, kokį siaubingą nusikaltimą Robertas iš tiesų padarė. Tuomet jie dar kartą paskambino 911 telefonu, o Mai ištiko isterija.

Į pasibjaurėjimą keliančią nusikaltimo vietą atvykę paramedikai dar bandė gelbėti vaikus, tačiau buvo per vėlu. Jie buvo mirę.

Šokiruojanti išpažintis

Po kelių valandų policija rado Robertą prie jo automobilio, maždaug septynios mylios nuo namų. Jis buvo kiaurai šlapias ir tikino mėginęs nusiskandinti, tačiau vanduo parplukdęs jį atgal į krantą.

Apklausos metu jis smulkiai papasakojo, kaip nužudė visus savo vaikus ir laukė sugrįžtančios žmonos. Tačiau, pasak Roberto, užveržus diržą apie jos kaklą, moteris pradėjo grumtis ir maldauti pasigailėjimo.

Robertas prisipažino savo šeimos nužudymą planavęs jau metus, o taip pat ketinęs ir nusižudyti.

Keisčiausia, jog tokį šiurpų kelią pasirinko žmogus, neturėjęs nė vieno kriminalinio įrašo ir jokios nusikalstamos praeities. Mai socialiniuose tinkluose taip pat neslėpė savo šoko ir fakto, jog vyras niekuomet nebuvo agresyvus.

„Jis visada buvo rūpestingas ir mylintis, – rašė ji. – Aš negaliu įsivaizduoti priežasties, dėl kurios jis šitaip pasielgė. Veikdamas prieš savo širdį ir protą. Kasdien savęs klausiu: kodėl?“

Vienintelis galimas vyro motyvas – finansinės problemos. Tačiau bendruomenė pasišlykštėjo dėl minties, kad skolos galėtų priversti tėvą nužudyti tris savo vaikus.

Trys maži karstai

Spalį Mai pirmą kartą kalbėjo apie šį įvykį. Ji dalyvavo savo vaikų laidotuvėse ir teigė, kad jos pasaulis negrįžtamai sunaikintas. Ji dalijosi istorijomis apie vaikų šypsenas ir juoką, pasakojo, kaip ilgėsis jausti jų rankas ant savo veido.

„Aš niekuomet nenustosiu jų ilgėtis. Nenugyvensiu nė vienos gyvenimo dienos, negedėdama savo vaikų ir širdyje jų neverkdama, – atviravo Mai. – Tačiau žinau, kad didžiuojuosi būdama jų motina, esu pagerbta jų buvimo mano sieloje ir gyvenime, ir nešiosiuosi juos su savimi kasdien, visą likusį gyvenimą.“

Daugiau kaip 200 žmonių išėjo iš šventyklos ir susėdo ant lauko kėdžių ar žolės. Dauguma ryšėjo geltonus kaspinus su nužudytųjų vaikų inicialais. Paramedikai, tą naktį atvykę į šeimos namus, taip pat dalyvavo laidotuvėse ir Mai dėkojo jiems už pastangas išgelbėti vaikus.

„Žinau, kad tą naktį kartu išgyvenote mano košmarą. Meldžiuosi už jus, galvoju apie jus“, – sakė ji.

Atrodė, žmonėms stebint tris mažus karstus dužo širdys. Daugybė vaikų mokyklos draugų buvo sukrėsti šių nužudymų.

Dievas teatleidžia, teismas – ne

Iš pradžių Robertas tikino esąs nekaltas. Tačiau turint omeny žiaurias nusikaltimo aplinkybes, advokatai pradėjo dirbti drauge, mėgindami sudaryti sandorį su sąlyga, jog vyras prisiims kaltę. Tai buvo daroma norint išvengti teismo posėdžių, kurie galėjo dar labiau traumuoti Mai.

2017-ųjų gruodį tuo metu 32 m. Robertas prisipažino esantis kaltas dėl trijų savo vaikų nužudymo ir mėginimo nužudyti žmoną. Jis teigė išgyvenęs „didžiulę finansinę krizę“ ir šeimą žudęs idant jie nepatirtų su krize susijusių sunkumų. Kai Robertas teisme ištarė „kaltas“, Mai tyliai sukūkčiojo.

Šių metų sausį buvo paskelbtas nuosprendis. Posėdžio metu Robertas verkė ir sakė, jog jo nusikaltimas – neatleistinas. Jis atsiprašė savo šeimos už „kartu sukurto gyvenimo sunaikinimą ir vaikų gyvybių atėmimą“.

„Likusius savo gyvenimo metus praleisiu maldaudamas Kevino, Julie, Lucaso, Mai ir Dievo atleidimo. Myliu jus visus ir atleiskit, kad apvyliau. Tai ir viskas“, – sakė jis, liudydamas teisme.

Šeima ir draugai paliudijo, kad Robertas buvo mylintis vyras ir jo veiksmai atrodė neįtikimi.

Robertas buvo nuteistas iki gyvos galvos kalėti kalėjime, be galimybės anksčiau išeiti į laisvę. Teisėjo teigimu, ši byla – tamsiausia ir siaubingiausia iš visų, su kuriomis jam tekę dirbti.

„Teatleidžia jums Dievas, bet šis teismas neatleis“, – pasakė teisėjas ir pavadino Robertą serijiniu savo paties vaikų žudiku. Jo nuomone, vyras buvo lyg Jekyllo ir Hyde'o personažas: mylintis tėvas, prieš savo šeimą atsigręžęs pačiu neįtikimiausiu būdu.

Tą lemtingą naktį trys maži vaikai prarado gyvybes, o Mai prarado visą savo šeimą. Finansiniai rūpesčiai galėjo būti išspręsti ir teisinimasis jais atrodo apgailėtinai.

Iš Kelvino, Julie ir Lucaso buvo atimta visa jų ateitis. Ir niekas niekuomet jos negrąžins.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.