Mokytojos Siamo dvynės papasakojo, ko eiliniai žmonės neįsivaizduoja

Dvi mokytojos, bet vienas kūnas – tokį vaizdą mato vienos Minesotos valstijos (JAV) pradinės mokyklos mokiniai. Pamokas jiems veda visoje šalyje žinomos Siamo dvynės Abby ir Brittany Hensel (27 m.).

Amerikietės Siamo dvynės Abby ir Brittany Hensel gimė su dviem širdimis, todėl medikai galėjo  jas atskirti chirurginiu būdu, tačiau motina neleido  to padaryti.<br>„Twitter“, „YouTube“ nuotr.
Amerikietės Siamo dvynės Abby ir Brittany Hensel gimė su dviem širdimis, todėl medikai galėjo jas atskirti chirurginiu būdu, tačiau motina neleido to padaryti.<br>„Twitter“, „YouTube“ nuotr.
Valgyti Abby ir Brittany gali atskirai, bet vairavimas joms yra komandinis darbas.<br>„Twitter“, „YouTube“ nuotr.
Valgyti Abby ir Brittany gali atskirai, bet vairavimas joms yra komandinis darbas.<br>„Twitter“, „YouTube“ nuotr.
Iš Minesotos kilusios Siamo dvynės gali gyventi gana įprastą gyvenimą.<br>„Twitter“, „YouTube“ nuotr.
Iš Minesotos kilusios Siamo dvynės gali gyventi gana įprastą gyvenimą.<br>„Twitter“, „YouTube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Mar 8, 2018, 5:05 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:06 PM

Abby ir Brittany dalijasi dviem kojomis, dviem rankomis ir kai kuriais vidaus organais, tačiau jos yra skirtingo charakterio. Pavyzdžiui, Brittany patinka gyvenimas kaime, o jos seserį Abby labiau žavi miestas. Brittany bijo aukščio, o Abby – ne.

Viena mėgsta kavą ir gali jos išgerti kiek tinkama, kitai nuo kavos labai greitai sukyla kraujospūdis.

Net jų kūno temperatūra dažnai skiriasi.

Brittany kur kas greičiau perkaista ir prakaituoja, o jos sesuo jaučiasi kuo puikiausiai.

Mokiniams matyti dvi mokytojas viename kūne, tik su skirtingomis galvomis – neįprastas vaizdas, tačiau savo mokytojas vaikai myli.

Kaip mokytojų duetas dirbančios seserys puikiai bendrauja su vaikais, o kolegos jas giria kaip savo sritį išmanančias pedagoges.

„Kai viena mokytoja yra kuo nors užsiėmusi, mes galime kalbėti su kita“, – džiaugiasi Siamo dvynių mokiniai.

Tiesa, atlyginimą seserys dalijasi per pusę.

Vos viena dvynių pora iš 40 tūkstančių gimsta suaugusi ir tik vienas procentas jų sulaukia metų.

Rankų pirštais galima suskaičiuoti, kiek Siamo dvynių, gimusių su dviem galvomis, įstengia peržengti vaikystės slenkstį. Identiškos dvynės Abby ir Brittany – viena tų labai retų išimčių.

Amerikietės Siamo dvynės gimė su dviem širdimis, todėl medikai galėjo jas atskirti chirurginiu būdu, tačiau jų motina nusprendė kitaip.

„Jei atskirtos jos ir būtų likusios gyvos, galiausiai būtų įkalintos neįgaliojo vežimėlyje ir nebūtų galėjusios gyventi savarankiškai“, – savo sprendimą yra aiškinusi dvynių motina Patty Hensel.

Dabar moteris džiaugiasi, kad jos sprendimas pasiteisino. Iš Minesotos kilusios amerikietės Siamo dvynės gali gyventi įprastą laimingą gyvenimą.

Laisvalaikį jos leidžia su draugais, keliauja, mėgsta žaisti tinklinį.

Prieš šešerius metus Abby ir Brittany baigė Betelio universitetą, kuriame studijavo edukologiją, ir susirado darbą netoli gimtojo miesto.

Seserys įgijo atskirus diplomus ir laikė egzaminus atskirai. Ta pati situacija kartojosi ir laikant egzaminus vairuotojo pažymėjimui gauti.

Koordinuoti judesiai ir gebėjimas kartu gyventi – didelių pastangų rezultatas.

Abby ir Brittany nuo pat vaikystės daug dirbo, kad koordinuotų veiksmus, – kartu plotų, ropotų, vaikščiotų ar plaukiotų. Dabar jos taip gerai pažįsta viena kitą, kad kartais kalba kartu arba pabaigia viena kitos mintį. Seserys viena kitą remia ir palaiko visais gyvenimo klausimais.

Fiziologiškai Brittany gali jausti tik dešinę kūno dalį, o jos sesuo Abby – tik kairę. Abi seserys turi po savo širdį, skrandį, plaučius, nugaros smegenis ir kairį inkstą.

Tačiau joms tenka dalintis reprodukcine sistema, kepenimis ir dideliu žarnynu.

Valgyti, rašyti ar groti pianinu jos gali atskirai. Tačiau net, rodos, tokios visiškai paprastos užduotys kaip vairavimas, apsipirkimas ar plaukiojimas tikrąja to žodžio prasme dvynėms yra komandinis darbas.

„Kai mes vairuojame, Abby kontroliuoja degalus ir stabdžius, aš atsakinga už avarinius žibintus, ir mes abi sukame vairą“, – apie vairavimo ypatumus pasakojo Brittany.

Tik išsirinkti drabužius joms sekasi sunkiai. Kiekviena seserų stengiasi pabrėžti savo asmenybę, todėl dažnai jos puošiasi skirtingais karoliais ar avi skirtingus batus.

Beje, Abby, kuri yra net dešimčia centimetrų žemesnė už seserį, dažnai turi stovėti ant pirštų galų arba avėti aukštakulnius, kad išlaikytų jųdviejų pusiausvyrą.

„Turime skirtingą skonį, todėl turime nuolat viena su kita tartis“, – neslėpė seserys.

Pavyzdžiui, Abby labiau patinka ryškūs, spalvingi drabužiai, o Brittany labiau žavi neutralios spalvos ir klasika.

Vis dėlto per 27 metus jos išmoko susitarti visais gyvenimo aspektais – nuo to, ką ir kada valgyti, iki to, su kuriais draugais bendrauti ar kur keliauti.

Kiekvieną dieną į darbą mokykloje skubančios seserys prisipažįsta nemėgstančios rytų. Ir nors kartu praleidžia 24 valandas per parą, rytais viena į kitą stengiasi nekreipti dėmesio ir nesikalba.

Susiruošti į mokyklą joms užtrunka ne ką ilgiau nei daugeliui moterų – valandą.

Seserys neslepia, kad sunkumų jų gyvenime yra, tačiau stengiasi jų neakcentuoti ir pamini tik kelis. Pavyzdžiui, keliavimą į užsienio šalis.

Jaunos moterys turi skirtingus pasus, bet joms reikia tik vieno lėktuvo bilieto, nes jos užima tik vieną kėdę.

Nemalonu ir tai, kad žmonės nė neatsiklausę bando jas fotografuoti ar klausinėja apie jų intymų gyvenimą.

Artimi dvynių draugai pripažįsta, kad viešumoje jaučiasi nuolat įsitempę, nes nežino, kaip aplinkiniai reaguos į Abby ir Brittany ir kokią repliką joms leptelės, todėl atidžiai stebi aplinką ir yra visuomet pasiruošę apsaugoti seseris nuo nemalonių susidūrimų.

Siamo dvynės Abby ir Brittany visoje Amerikoje išgarsėjo, kai joms buvo šešeri. Tuomet jos pasirodė populiariame Oprah Winfrey šou.

Po kelerių metų savo šou turėjo ir linksmosios seserys. Tačiau dabar jos pasirinko ramų provincijos miestelio mokytojų gyvenimą ir tuo be galo džiaugiasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.