Sužadėtinį turinčios Beatos iš „Funky“ vis dar ilgisi brazilas

„Esu tinginė“, – šypsodamasi prisipažino dviejų vaikų mama, muzikos pasaulyje žibanti atlikėja Beata Wilkin (38 m.). Be didelių pastangų jos gyvenimas klostosi taip, kaip pati dainininkė nori, – ji niekada nesijautė vieniša, nekovojo dėl meilės ir nelipo per galvas siekdama karjeros scenoje.

Skyrybos su brazilu buvo labai skausmingos abiem.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Skyrybos su brazilu buvo labai skausmingos abiem.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Nuotr. iš asmeninio albumo
Nuotr. iš asmeninio albumo
G.Barbosa žino, kad Beata jau turi sužadėtinį, bet kažin ar širdyje patikėjo, kad jo meilės istorija baigėsi.<br>Nuotr. iš LR archyvo
G.Barbosa žino, kad Beata jau turi sužadėtinį, bet kažin ar širdyje patikėjo, kad jo meilės istorija baigėsi.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Mar 25, 2018, 8:13 PM, atnaujinta Mar 26, 2018, 8:11 AM

Grupės „Funky“ lyderė B.Wilkin turi viską, ko reikia laimingai moteriai. Ji su sūnumi Tomu (14 m.), dukra Izabella (8 m.) ir sužadėtiniu karininku Mindaugu (32 m.) įsikūrusi erdviame bute, todėl dainininkei nesvetimos žemiškos moteriškos pareigos – ruošti valgį, puoselėti namų jaukumą.

Gera būti namuose

Jei ne koncertai, B.Wilkin galėtų niekur nekelti kojos, nes jai labai gera būti namuose.

Net ir Mindaugas jai prisipažino, kad jam patinka, kai kiekvieną rytą mylima moteris jį išlydi į darbą paruošusi pusryčius, o sutinka su vakariene.

Tad vyras nesvarsto, ar dar reikia ieškoti tobulesnės žmonos. Nenuostabu, kad Beatos gerumas karininką įkvėpė per praėjusias Kalėdas jai pasipiršti.

Gali būti, kad šiais metais pora atšoks vestuves. „Mindaugas moka viską kruopščiai planuoti“, – dėl pasiruošimo vestuvėms nesuka galvos Beata.

Dainininkė rami ir dėl koncertų turo, kuris kovą prasidės Lietuvoje ir baigsis Anglijoje.

Tai nereiškia, kad dviejų vaikų mamos ilgai nebus namuose.

Ji po kiekvieno koncerto grįš namo nesvarbu iš kur – Vilkaviškio ar Londono. Juk susisiekimas su Vilniumi puikus, ne karieta reikėtų dardėti.

Ne darbas, o malonumas

B.Wilkin patinka jos dienotvarkė dėl to, kad nereikia kasdien nuo 8 valandos ryto iki 17 valandos vakaro būti darbe.

Jai dainavimas – ne darbas, o malonumas.

„Nieko neveikti ir dar už tai gauti pinigų – kas gali būti geriau? Juk su grupės šokėjais susitinkame gerai praleisti laiko ir lyg tarp kitko aš padainuoju“, – savo darbo rimtu užsiėmimu nelaiko atlikėja.

Beata rašo muziką ir kuria dainų tekstus lietuvių, lenkų, rusų kalbomis.

Neseniai ji sulaukė prašymo vieną dainą parašyti ukrainiečių kalba, nes tuomet jos kūrinį galėtų transliuoti Ukrainos radijo stotys.

Šis pasiūlymas dainininkę prajuokino, nes ji nemoka ukrainietiškai, nors gali būti, kad jos pavardė ir žinoma šioje šalyje.

„Kas būtų, jeigu labiau pasistengčiau?“ – susimąstė „Funky“ vokalistė, pirmąjį albumą įrašiusi būdama vos 14 metų.

Šiuo metu grupės kolekcijoje – 14 albumų, o per 23 metus „Funky“ išmaišė ne tik Lietuvą, bet ir Angliją, Vokietiją, Lenkiją, Rusiją, koncertavo Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Muzikantų ir šokėjų sudėtis per tą laiką kito, o Beata grupėje liko tarsi amžina.

Ar ji galėjo padaryti pasaulinę karjerą? Jai to nereikia dėl šventos ramybės, mat ją dainininkė labai vertina. B.Wilkin dažnai keičia mobiliojo telefono numerius, o į feisbuką nekelia nuotraukų, kad nesekiotų gerbėjai ir būtų kuo mažiau atpažįstama gatvėje.

Laimingas koncerto bilietas

Tačiau nuo meilės B.Wilkin nepavyko pabėgti, kad ir kaip ji vengė gerbėjų dėmesio.

Prieš pusantrų metų Mindaugas nusipirko bilietą į „Funky“ koncertą Šventojoje.

Tame pat koncerte buvo ir Beatos draugai. Po renginio bičiuliai Beatą supažindino su Mindaugu, kuris norėjo su dainininke nusifotografuoti.

Pajūryje poilsiavusią Beatą karininkas vis aplankydavo – netikėta jų pažintis virto draugyste. Dabar sužadėtinis neretai pajuokauja, kad nusipirko laimingą koncerto bilietą.

Po skyrybų su dukters Izabellos tėvu, brazilu Gleysonu Barbosa dainininkė neieškojo naujos meilės, tačiau ji aplankė netikėtai.

Vėl pasitvirtino atlikėjos žodžiai, teigiantys, kad nereikėjo dėl to įdėti pastangų, nors B.Wilkin kartais girdi draugių dejonių, kaip joms sunku susirasti vyrą.

O Beatai mama vis sakydavo lenkišką patarlę: negali būti žmogaus be poros.

Pasirinkimas buvo visada

Grupėje „Funky“ Beata – vienintelė moteris. Per visą grupės istoriją joje buvo 20 vaikinų, kuriuos Beata apibūdino kaip gražiausius ir talentingiausius Lietuvoje.

„Pasirinkimas buvo visada, bet aš laikiausi žodžio: grupėje meilės neieškoti. Nors mes tą grupę įkūrėme dviese – aš ir mano draugas, iširus porai laikiausi savo nusistatymo“, – tvirtino vilnietė atlikėja.

Tačiau meilė griauna bet kokias išankstines nuostatas – nors Beata stengėsi atsiriboti nuo gerbėjų dėmesio, Mindaugo žvilgsnis koncerto metu jos širdies šaltumą ištirpdė.

„Niekada sau neleisdavau žiūrėti klausytojams į akis, ieškoti simpatijų, nes dainavimas – mano darbas. Bet mačiau, kad vienas vyrukas labai atkakliai į mane žiūri ir aktyviai dalyvauja mano pasirodyme.

Kai fotografavomės, buvo matyti, kaip jis nori pratęsti susitikimą. Todėl atsidūrėme toje pačioje draugų kompanijoje.

Kadangi jis veda lyderystės paskaitas, siekia savo karjeros tikslų ir žino, kaip tai daryti, matyt, tuo metu užsibrėžė tikslą tapti mano draugu“, – šypsodamasi apie karininką pasakojo B.Wilkin.

Nors Beata ką tiktai buvo išsiskyrusi su penkeriais metais vyresniu futbolininkų agentu G.Barbosa ir jos širdyje virė jausmų sumaištis, dabar jaučiasi susigrąžinusi ramybę ir džiaugiasi tapusi sužadėtine.

„Aš moku mylėti. Kai būnu su žmogumi, viską atiduodu.

Mindaugas sako, kad juo niekas taip anksčiau nesirūpino.

Kasdien aš atsikeliu šeštą valandą ryto ir išleidžiu jį į darbą išvirusi kavos, paruošusi pusryčius.

Mano tėvai – neišsiskyrę, rodė labai gražų pavyzdį, kaip elgtis šeimoje. Mama visąlaik rūpinosi ir, sakyčiau, prižiūrėjo tėvą, nes žinojo, kad vaikai užaugs, paliks namus, o vyro nereikia palikti be dėmesio nė dienos“, – gyvenimo pamokomis dalijosi B.Wilkin.

Pirmą vyrą sutiko treniruotėje

Praeityje Beatai nebuvo lengva suderinti dainininkės karjerą ir šeimą. Būdama 23-ejų ji ištekėjo už dvejais metais jaunesnio kung fu kovos menų ir Tailando bokso trenerio Rolando.

Juodu susipažino tuo metu, kai dainininkė nuėjo į šalia namų buvusį sporto klubą, kuriame norėjo pramokti kovos menų.

Treniruotėje ji sutiko būsimą vyrą. Tačiau susilaukusi sūnaus pora po penkerių santuokos metų išsiskyrė.

Kodėl jie pasuko savais keliais?

„Gyvenome su mano tėvais trijų kambarių bute. Kai susilaukiau sūnaus, jau po mėnesio stovėjau scenoje. Vykdavau į turus – būdavo po tris ar penkis koncertus per dieną. Turėjome auklę, namų tvarkytoją, kitaip nebūtume išsivertę.

Man reikėjo vyro palaikymo, o jis nusipirko kompiuterį ir tuo gyveno. Įsivaizduokite, aš grįžtu iš koncerto su glėbiu gėlių, tikiuosi išgirsti pagyrimų, tačiau jis sako: „O Dieve, kas ten tavęs klauso?“ – šyptelėjo praeitį prisiminusi Beata.

Futbolininką sutiko klube

Nepraėjus nė metams po skyrybų atlikėja Vilniaus centre veikusiame naktiniame klube susipažino su G.Barbosa. Nei į Vilnių atvykęs rungtyniauti futbolininkas, nei žinoma dainininkė vienas apie kitą tuo metu nieko nebuvo girdėję, neturėjo išankstinių nuostatų. Abu buvo išsiskyrę, turėjo po atžalą.

Netrukus Beatos mylimasis įsikūrė jos namuose. Nors Gleysonas patiko dainininkės motinai, tėvas dėl tokio pasirinkimo su ja nebendravo pusantrų metų.

Bet vėliau tėvo širdį atšildė brazilo poelgis – kai buvo švenčiamas Tomo gimtadienis, futbolininkas pasisiūlė nedalyvauti šventėje, nes nutarė, kad gali būti nejauku berniuko tėvui. Beatos tėvas susižavėjo Gleysono poelgiu ir suprato be reikalo jo nemėgęs.

Tačiau labiausiai poros santykius sustiprino gimusi Izabella, kaip du vandens lašai panaši į tėvą.

Nors Beata dukters susilaukė futbolininko gimtojoje Brazilijoje, pora su vaikais daugiausia gyveno Vilniuje.

Šiek tiek laiko jie buvo įsikūrę Lenkijoje, į kurią nuvedė G.Barbosos darbo reikalai. Bet kad ir kur jie gyveno, visi tarpusavyje šnekėjo portugališkai – gimtąja Gleysono kalba.

„Vienu metu Gleysono kelionės virto košmaru – jis sakydavo, kad išvyksta mėnesiui, bet grįždavo po dviejų. Jeigu išvykdavo dviem mėnesiams, grįždavo po keturių.

Aš negalėdavau visur su juo keliauti, nes vaikai Vilniuje lanko mokyklas, turiu koncertų.

Jeigu būdavo dvylika laisvų dienų, lėkdavau paskui jį net į Malaiziją.

Tačiau visa tai išvargino, negalėjau persiplėšti – juk mūsų šeimoje Kalėdas ar Velykas įprasta sutikti namuose.

Kai vienas Kalėdas praleidome be jo, pasidarė labai liūdna“, – skyrybų priežasties po dešimt kartu praleistų metų neslėpė B.Wilkin.

Skyrybos sukrėtė abu

Nors juodu nebuvo susituokę, prieš dvejus metus G.Barbosa sunkiai patikėjo, jog dainininkė nori skirtis.

Brazilui atrodė normalu gyventi taip, kaip iki tol gyveno. Tačiau Beata nebegalėjo ilgiau tverti – dėl dažnų kelionių ir patiriamo streso suprastėjo jos sveikata.

Kartą poliklinikoje apsilankius pas gydytoją jai pasidarė taip silpna, jog manė, kad tuoj nugrius.

Medikė iškvietė greitąją pagalbą, dėl panikos priepuolio atlikėja atsidūrė ligoninėje.

Ne mažiau skyrybos sukrėtė ir Gleysoną – vyras dėl išgyvenimų per metus neteko trisdešimt penkių kilogramų.

Pastaruoju metu nemažai laiko Azijoje praleidžiantis futbolininkų agentas vis ieško kelio į buvusius namus Vilniuje – brazilas užpernai Velykas šventė su Beata ir vaikais.

2016-ųjų vasarą jis buvo atvykęs į Izabellos krikštynas. Jųdviejų ryšys išliko labai artimas – mergaitė kasdien su tėvu bendrauja internetu, tariasi dėl svarbių pirkinių ar dalijasi tuo, ką naujo išmoko mokykloje.

G.Barbosa žino, kad Beata jau turi sužadėtinį, bet kažin ar širdyje patikėjo, kad jo meilės istorija baigėsi. Jam keista, kad juodu nesusipyko, bet išsiskyrė.

„Jam į galvą neateina mintis, kad aš noriu normalaus gyvenimo. Jo požiūris į gyvenimą buvo paprastas. Gleysonui atrodė, kad su mylima moterimi galima gyventi ir po medžio lapu“, – pasakodama nusijuokė Beata.

Gyvendama su Mindaugu dainininkė jaučiasi turinti tvirtą užnugarį. Jos sužadėtinis pasižymi tvirtomis vyriškomis savybėmis – pareigingumu, siekia užsibrėžto tikslo.

Būdamas 21-erių vaikinas buvo vienas jauniausių karių, išvykusių į tarptautinę misiją Kosove. Jam taip pat teko būti misijoje Afganistane.

Siekdamas savo karjeros tikslų Mindaugas ilgą laiką buvo vienišas. Todėl jo ketinimai sukurti šeimą su žinoma dainininke – rimti.

Abu jos vaikus mylintis vyras tikisi turėti ir savų atžalų. Beata taip pat to norėtų. Jai atrodo, jog sukūrus šeimą tampa natūralu susilaukti vaiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.