Ilgamečio Gruzijos prezidento anūkė – jau dukart pabėgusi nuotaka

Sofiko Ševardnadzė (39 m.) yra parašiusi straipsnį apie tikrą meilę – senelio Eduardo ir močiutės Nanuli, kurių neišskyrė net mirtis, – jie palaidoti šalia, savo namų kieme. Bet buvusio Gruzijos prezidento Eduardo Ševardnadzės (1928–2014) anūkė pati tokios meilės dar nepatyrė. Žurnalistė ir televizijos laidų vedėja dukart buvo susižadėjusi, abu sykius sužadėtuves nutraukė ir save vadina pabėgusia nuotaka.

 Jau anapilin iškeliavusio ilgamečio Gruzijos prezidento E.Ševardnadzės anūkė Sofiko – žinoma žurnalistė.<br> „Scanpix” nuotr.
 Jau anapilin iškeliavusio ilgamečio Gruzijos prezidento E.Ševardnadzės anūkė Sofiko – žinoma žurnalistė.<br> „Scanpix” nuotr.
 Jau anapilin iškeliavusio ilgamečio Gruzijos prezidento E.Ševardnadzės anūkė Sofiko – žinoma žurnalistė.<br>„Scanpix” nuotr.
 Jau anapilin iškeliavusio ilgamečio Gruzijos prezidento E.Ševardnadzės anūkė Sofiko – žinoma žurnalistė.<br>„Scanpix” nuotr.
Jau anapilin iškeliavusio ilgamečio Gruzijos prezidento E.Ševardnadzės anūkė Sofiko – žinoma žurnalistė.<br> „Scanpix” nuotr.
Jau anapilin iškeliavusio ilgamečio Gruzijos prezidento E.Ševardnadzės anūkė Sofiko – žinoma žurnalistė.<br> „Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Apr 7, 2018, 2:11 PM

Sofiko įsitikinusi, kad jai skirtą žmogų gali sutikti bet kada.

Tik ar buvusio ilgamečio Gruzijos prezidento anūkė norėtų tokio sudėtingo gyvenimo, kokį šalia senelio turėjo močiutė Nanuli (1929–2004)?

„Kokia meilė verta tokių išbandymų, kurie teko mano senelei? Esu pernelyg egoistiška, kad galėčiau taip pasiaukoti. Buvo metas, kai idealizavau jų santykius, bet dabar mano požiūris kitoks“, – prisipažino S.Ševardnadzė.

Pirmą kartą nuo jaunikio Sofiko pabėgo būdama 21-erių. Tuo metu Niujorke ji susitikinėjo su jaunu gruzinų režisieriumi. Susižadėjusi būsimąjį jaunikį ji net supažindino su garsiuoju seneliu ir pranešė apie būsimas jungtuves.

Likus mėnesiui iki vestuvių Sofiko staiga suprato, kad nepasirengusi su šiuo žmogumi pragyventi viso gyvenimo.

Antrojo pabėgimo ji net nenori prisiminti.

Kaip šiuos savo poelgius Sofiko vertina dabar?

„Atrodžiau kaip filmo „Pabėgusi nuotaka“ herojė. Kietuolė! Bet nieko gero čia nėra. Buvau jauna ir kvaila, įskaudinau du labai gerus vyrus, kurie tikrai nenusipelnė tokio mano elgesio.

Tuomet man atrodė, kad viskas galima. Bet dabar žinau: jokiam žmogui negalima suteikti skausmo, tuomet ir su mumis niekas taip nesielgs.

Nesigailiu dėl to, kad neištekėjau, bet man reikėjo nutraukti sužadėtuves kitokiu būdu, o ne likus mėnesiui ar dviem savaitėms iki vestuvių, kai viskas jau buvo parengta.“

Po nutrūkusių sužadėtuvių Sofiko susitikinėjo su gražuoliu Rusijos aktoriumi Aleksejumi Čiadovu (36 m., buvusiu lietuvių kilmės aktorės Agnės Ditkovskytės vyru), tačiau partnerystė iširo.

Nuo to laiko Sofiko vadovaujasi gruzinų poeto Šotos Rustavelio aforizmu „Meilę reikia slėpti kaip pavogtą arklį“.

S.Ševardnadzė gimė Tbilisyje (Gruzija), vidurinę mokyklą baigė Paryžiuje (Prancūzija), studijavo režisūrą Bostone (JAV), žurnalistiką Niujorke (JAV). Pastaruosius 12 metų Sofiko gyvena Rusijos sostinėje Maskvoje.

Visuomet elegantišką ir santūrią televizijos vedėją galima sutikti per kino premjeras ar dizainerių parduotuvių atidarymus, bet S.Ševardnadzės negalima pavadinti aukštuomenės liūte.

Jau anapilin iškeliavusio ilgamečio Gruzijos prezidento anūkė – politikos žurnalistė, autorinės programos „SophieCo“ vedėja, kviečianti pokalbio prezidentus, patarėjus, ministrus, Nobelio premijos laureatus, verslininkus ir kultūros veikėjus.

Ji yra ėmusi interviu iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino, užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo, Sirijos vadovo Basharo al-Assado, legendinio Amerikos televizijos vedėjo Larry Kingo ir „Formulės 1“ prezidento Bernie Ecclestone’o.

Ji kaip žuvis nardo ne tik politikoje, bet išmano ir kiną, skambina fortepijonu – kadaise mokėsi Paryžiaus konservatorijoje, 27 kartus šoko parašiutu.

Apie žurnalistiką vaikystėje Sofiko nesvajojo. Kai būdama 10-ies lankė choreografijos mokyklą, jos tėvas pasakė: „Mano duktė nebus balerina!“

Nuo to laiko tai buvo vienintelė neįgyvendinta svajonė.

„Gruzijoje yra toks paprotys: kai danguje šviečia jaunas mėnulis, reikia prisiliesti prie auksinio papuošalo ir sugalvoti norą. Metai iš metų turėjau vienintelį troškimą – tapti balerina“, – pasakojo S.Ševardnadzė.

Bet tai tik trumpam išsipildė – ji dalyvavo Rusijos televizijos projekte „Šokiai su žvaigždėmis“.

Baigusi Niujorko universiteto Žurnalistikos fakultetą Sofiko dvejus metus dirbo Amerikos televizijos kanale ABC. Iš pradžių prodiusere, po to gruzinų programos „Namedni“ vedėja.

Bet ji nepasiliko Jungtinėse Valstijose, negrįžo ir į Paryžių, kur gyvena jos tėvai, o persikėlė į Maskvą. Kodėl gruzinė pasirinko šį miestą?

„Man patinka dideli, triukšmingi miestai. Jei kalbėčiau turkiškai, pagyvenčiau Stambule. Be to, manau, kad niekur pasaulyje negalima kas vakarą klausytis geriausių koncertų, matyti spektaklių, baletų – tik Maskvoje. O man tai būtina“, – prisipažino Sofiko, save vadinanti gruzine iki kaulų smegenų.

Kad ir kaip keista, gruzinei patinka ir Maskvos orai – apsiniaukusios, darganotos dienos, smelkiantis šaltis. Net jei lauke tvyro 15 laipsnių šaltis, ji su malonumu įkvepia ledinį orą.

„Esu ketvirtis sibirietės ir, matyt, man labai stipriai pasireiškė rusų genai.

Mano seserims, broliui – jokio poveikio. O jaunesnioji sesuo net nekalba rusiškai. Moku penkias kalbas, bet dažniausiai mąstau rusiškai.

Kasdien įveikdama po 12 kilometrų – greitu žingsniu ar bėgiodama ristele įvairiais maršrutais – susipažįstu su miestu. Viską sukūriau savo rankomis, mano pavardė ar šeima čia niekuo dėta“, – tikino S.Ševardnadzė.

Sofiko neslėpė anksčiau turėjusi nemažai kompleksų dėl to, kad ji – prezidento anūkė: „Suprasdavau, kad man nuolat pataikaujama ir visi nori su manimi draugauti ne dėl to, kad esu įdomi, o todėl, kad bičiulystė su manimi – garbės reikalas.“

Žurnalistę S.Ševardnadzę, kaip ji pati tikino, atpažįsta Graikijos ir Vokietijos pasieniečiai, kartais kokioje nors Europos šalyje ar Amerikoje kavinėje užkalbina svetimi žmonės.

Nieko nuostabaus: ji dirba tarptautiniame televizijos kanale.

„Rusijoje veikiausiai nesu tautos numylėtinė ir populiari. Bet prisipažinsiu – šito nelabai ir siekiu. Visada darau tik tai, kas man įdomu.

Dar prieš dešimt metų buvau labiau pažeidžiama, skausmingai reaguodavau į kritiką. Kokia buvau kvailutė!“ – iš savęs juokėsi S.Ševardnadzė.

Dabar ji stengiasi viską vertinti būsimos 90-metės Sofiko akimis.

Juk sulaukusi tokio amžiaus ir sėdėdama supamojoje kėdėje tikrai pasijuoks iš savo ankstesnių išgyvenimų?

Ar už televizijos studijos sienų su bičiuliais ir artimaisiais Sofiko kalbasi apie politiką?

„Kai Paryžiuje, kur užaugau ir kur gyvena mano tėvai ir sesuo, buvo įvykdyti teroro aktai, apie tai tenka kalbėti.

Sunku suvokti, kad gyvenimas niekada nebus toks, kaip anksčiau, o nauja tikrovė gąsdina. Ir kaip kovoti su žmonėmis, kurie nebijo mirties?“ – retoriškai klausė žurnalistė.

Su artimaisiais ir draugais ji dažnai pasikalba ir apie technologinę pažangą, evoliuciją, tačiau pripažįsta, kad net ir moderniausias „iPhone 25“ nepakeis žmogaus esmės.

„Žmonės prieš tūkstantį metų žudė vienas kitą dėl gabalo žemės ar religijos, taip elgiasi ir dabar“, – sakė S.Ševardnadzė.

Politikų vaikai dažnai seka tėvų pėdomis. Pavyzdžiui, buvusio Sankt Peterburgo mero Anatolijaus Sobčiako duktė Ksenija Sobčiak (36 m.) dalyvaus kovo 18-ąją vyksiančiuose Rusijos prezidento rinkimuose.

Ar S.Ševardnadzė neketina pasukti į politiką?

„Geras politikas turi būti visiškai pasiaukojantis žmogus. Jam tenka atsisakyti savęs, šeimos – visko. Aš iš labai arti mačiau prezidento gyvenimą ir puikiai suprantu, ką tai reiškia.

Norėti būti prezidentu vien dėl šio titulo gali tik kvailys. Man nusibodo žmonės, kurie lenda į politiką dėl pinigų ar statuso. Būtent tokie ir sužlugdo savo valstybes.

Dabar turiu kitų uždavinių – gimdyti vaikus, tobulėti savo profesinėje srityje.

Jei kada nors ateis metas ir aš suprasiu, kad pajėgiu visa tai nustumti į antrąjį planą, tuomet pagalvosiu apie politiką“, – sakė S.Ševardnadzė.

2018-uosius sutikusi gimtajame Tbilisyje S.Ševardnadzė nuvyko pailsėti į kaimyninį Azerbaidžaną. Čia netoli Kebelės miesto, prie kalnų ežero Nochuro, jau metus veikia viešbutis „Chenot Palace Health Wellness“.

Kaip ir dauguma jo svečių, žurnalistė pasirinko sveikatingumo programą: bendrą organizmo detoksikaciją, jauninamąsias, stresą slopinančias procedūras.

Tai – kūno įvyniojimai, specialios paskirties dušai, vonios, gydomasis masažas pagal prancūzo Henri Chenot metodiką.

Į sveikatingumo programą įtraukta ir speciali dieta: griežta organizmo detoksikacija ar labiau tausojantis „bio-light“ valgiaraštis.

Atgavusi jėgas ji gal vėl pakels akis į aplinkinius vyrus ir pamatys naują svajonių princą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.