Moteris įveikė siaubingą ligą – po kelių dienų ta pati smogė mamai

24-erių moteris, sužinojusi apie įveiktą krūties vėžį, tuo džiaugtis galėjo tik kelias dienas. Neilgai trukus paaiškėjo, jog tokia pat diagnozė nustatyta ir jos motinai.

 Deja, džiaugtis Amberley ilgai negalėjo, mat po savaitės krūties vėžys diagnozuotas jos mamai.<br> Facebook nuotr.
 Deja, džiaugtis Amberley ilgai negalėjo, mat po savaitės krūties vėžys diagnozuotas jos mamai.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2018, 10:02 AM

Amberley Kent, kad sunaikintų jos organizme apsigyvenusį vėžį, iškentė net 12 mėnesių trukusią chemoterapiją, įvairias operacijas ir gydymo radiacija kursus. Tačiau užbaigus šį ilgai trukusį gydymą merginos gyvenimą vėl apjuodino tamsūs debesys – krūties vėžys diagnozuotas ir jos mamai Cathy.

Gydytojai teigė nerandantys įrodymų, kad ši vėžio rūšis yra paveldima ir visa tai yra tik baisus sutapimas.

Amberley apie šią klastingą ligą, o tiksliau invazinį kanalinį krūties vėžį, sužinojo pernai metų birželį. Po intensyvaus gydymo kurso kovo 1 dieną mergina sužinojo, jog jos organizme nebeliko jokio vėžio pėdsako.

Deja, džiaugtis Amberley ilgai negalėjo, mat po savaitės krūties vėžys diagnozuotas jos mamai Cathy Kent.

3 vaikus užauginusi 52-ejų Cathy diagnozuota vėžio rūšis skiriasi nuo jos dukros. Ji susirgo invazine duktaline karcinoma, vėžio rūšimi, prasidedančia pieną gaminančiose liaukose.

„Buvo labai baisu. Tik neseniai atšventėme mano išgijimą, tačiau netrukus turėjome vėl viską pradėti iš naujo. Mamos tyrimų rezultatai buvo pati blogiausia žinia, kokią man teko išgirsti. Mūsų laimė truko neilgai. To nelinkėčiau net blogiausiam savo priešui, o tuo labiau mamai. Manau, kad jos situacija yra prastesnė, nes mama matė, ką man teko ištverti, ir ji žino, kas jos laukia“, – sakė Amberley.

Pasireiškė visi šalutiniai poveikiai

Marketingo srityje dirbanti Amberley teigė nepajutusi jokių pirminių krūties vėžio simptomų. Nors ją nuolat kamavo peršalimai, apie blogiausią scenarijų ji nė nepagalvojo.

Kartą maudydamasi duše savo krūtyje ji užčiuopė nedidelį gumbelį. Ji manė, kad tai tik audinių sankaupa, todėl norėjo paklausyti dar vienos nuomonės. Jos draugas liepė merginai apsilankyti pas gydytoją.

„Kadangi mudu draugavome dar tik pusę metų, nenorėjau, kad jis manytų, jog turiu kažkokį defektą“, – teigė Amberley.

Tačiau merginos antroji pusė Danas padėjo jai iškęsti sunkiausias akimirkas ir buvo jos uola.

„Buvo labai sunku, o gydytojai vis kartojo, kad ši diagnozė tokio amžiaus žmogui nustatoma retai. Kadangi įtikinau save, jog visa tai nėra taip rimta, kaip gali pasirodyti, sužinojusi tikslų ligos pavadinimą labai nustebau“, – tęsė ji.

Gydymo metu Amberley kuriam laikui turėjo nustoti dirbusi, kadangi jai pasireiškė visi galimi šalutiniai poveikiai, tarp kurių ir perštinti burna, skaudantis kūnas bei stiprus nuovargis.

„Niekada nežinai, kas bus, kol liga tavęs neužpuola. Stengiausi eiti į darbą, tačiau buvo dienų, kuomet negalėdavau nė pajudėti. Nenorėjau mesti darbo, norėjau viską ištverti, tačiau niekas nežino, kaip tave paveiks šis gydymas“, – pasakojo mergina.

Prižiūrėjo dukrą, o dabar bus atvirkščiai

Mama Cathy visą gydymo trukmę prižiūrėjo savo dukrą. Šiuo metu jai pačiai atliekamas antras chemoterapijos gydymo seansas.

„Jai labai sunku. Net ir paprasčiausi dalykai labai nuvargina. Panorusi pasidaryti puodelį arbatos, ji kartais negali pakilti nuo sofos. Stengiuosi mamai padėti kaip tik galiu, tačiau ją tokią matyti labai skaudu. Vos tik ji įžengė į palatą, žinojau, kad tyrimų rezultatai nėra geri. Pažvelgiau į jos veidą ir viską supratau“, – sakė Amberley.

Merginai praėję metai buvo labai skaudūs ir kupini nesėkmių.

„Tačiau mes išlikome pozityvūs. Nors labai dėl to išgyvenome, viską ištvėrėme“, – tęsė ji.

Vien tik Jungtinėje Karalystėje kasmet dėl krūties vėžio patikrinamos beveik 2 mln. moterų. Pakartotinius patikrinimus rekomenduojama atlikti kas 3 metus.

Pasak Vėžio tyrimų instituto Jungtinėje Karalystėje, ši liga kasmet diagnozuojama 360 tūkst. žmonių. Jų išgijimo tikimybė yra 50 proc. Tiesa, net 38 proc. visų diagnozuotų atvejų buvo galima išvengti.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.