Daug jaunesnę medikę vedęs Bronislovas Genzelis: „Esu priklausomas nuo moterų“

„Vieni priklauso nuo alkoholio, kiti nuo žolių, treti nuo lošimo, ketvirti, kaip aš, – nuo moterų“, – linksmai nusiteikęs tikino Kovo 11-osios Akto signataras Bronislovas Genzelis (84 m.). „Bronius priklauso nuo Mėnulės“, – šypsodamasi patikslino antroji jo žmona Mėnulė Muldarytė-Genzelė (48 m.).

Bronislovas Genzelis su antrąja žmona Mėnule<br>T.Bauro nuotr.
Bronislovas Genzelis su antrąja žmona Mėnule<br>T.Bauro nuotr.
Bronislovas Genzelis su antrąja žmona Mėnule<br>T.Bauro nuotr.
Bronislovas Genzelis su antrąja žmona Mėnule<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Jun 8, 2018, 9:18 PM

Filosofo, politiko B.Genzelio sutuoktine vilnietė odontologė ortopedė M.Muldarytė tapo prieš metus. Poros santuokos įregistravimo ceremonija vyko B.Genzelio namuose, nes tuo metu šlubavo jo sveikata.

2017-ųjų sausio 2-ąją ir 14-ąją B.Genzeliui buvo atliktos stuburo išvaržų operacijos. Garbaus amžiaus filosofas ilgokai gydėsi ligoninėje, po to – sanatorijoje.

„Po pirmos operacijos buvau optimistė, bet po antros man jau buvo nelabai linksma“, – dėl filosofo sveikatos išgyveno Mėnulė.

B.Genzelis iki operacijos labai sunkiai vaikščiojo, nors dar iki tol vairavo automobilį. Dabar jis prie automobilio vairo nesėda. „Baigti važinėti mašina reikėjo anksčiau“, – įsitikinusi odontologė ortopedė.

Bet po operacijų sustiprėjęs ir į namus grįžęs Kovo 11-osios Akto signataras nebenorėjo atidėlioti svarbios asmeninio gyvenimo datos – B.Genzelis 2017-ųjų kovo 17-ąją vedė mylimąją M.Muldarytę, kurią seniai pažinojo.

Kaip sutuoktiniai paminėjo vestuvių metines?

„Bronius mane pasveikino – jis priminė, kad tądien susituokėme ir kad jis labai laimingas su manimi“, – šyptelėjusi patikino žmona, kuri nesitikėjo kokių nors dovanų.

Mėnulė tvirtino, kad ji visko turi ir nieko nereikia: „Pati didžiausia dovana – kad Bronius būtų sveikas.“

M.Muldarytė-Genzelė neslėpė –su vyru kartais apsipyksta, bet jis klauso moters ir jai nusileidžia. „Ne taip dažnai pykstamės ir ne taip, kaip filmuose“, – juokdamasis prisipažino B.Genzelis.

Vardą nulėmė įvykis

Kadaise filosofijos mokslų daktaras buvo gerai pažįstamas su šviesaus atminimo Mėnulės tėvu žurnalistu, kai ji tuo metu dar buvo vaikas. Tėvas, gimus dukrai, išrinko jai išskirtinį vardą.

Jo istoriją nulėmė atžalos gimimo data – 1969 metų liepos 20-ąją Jungtinių Valstijų astronautas Neilas Armstrongas tapo pirmuoju žmogumi, išsilaipinusiu Mėnulyje, todėl tądien pasaulį išvydusi mergaitė gavo Mėnulės vardą.

Tačiau tėvas darbe turėjo nemažai nemalonumų dėl dukters vardo, nes sovietmečiu nebuvo palanku palaikyti amerikiečius.

Nors žmona norėjo, kad dukra būtų Eglė, vyras buvo už originalesnį Mėnulės vardą.

Jis nujautė, kad taip pavadinti mergaitę – drąsu, šio vardo kaimynams nesakė net mėnesį. Vėliau visi apsiprato dėl reto vardo, ir bet kokios kalbos baigėsi.

Nei mokykloje, nei akademijoje Mėnulė neturėjo jokių problemų dėl vardo, nes daugelis jį greitai įsimindavo. Bet tuo metu, kai filosofas pažinojo žurnalistą, nė nenumanė, kad kone po keturių dešimtmečių Mėnulė taps antrąja jo žmona.

Abiem su žmona tvarkė dantis

Beveik prieš dešimtmetį B.Genzelis su sutuoktine Apolonija tapo odontologės ortopedės M.Muldarytės pacientais.

Nors iš pradžių solidaus amžiaus pora lankėsi privačioje klinikoje ir buvo suradę gydytoją, netikėtai Mėnulę sutikęs ir su ja pasikalbėjęs B.Genzelis nutarė šeimos dantų problemas patikėti jai. Juk ši gydytoja dirba valstybinėje gydymo įstaigoje, buvo gerų pažįstamų dukra.

Iki šiol M.Muldarytė prisimena, kaip atsivėrė durys, ir abu Genzeliai įėjo į jos kabinetą. Gydytojai jau tuo metu šmėstelėjo nuojauta, kad atnaujinta pažintis gali būti lemtinga.

***

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.