Kūdikio susilaukę Rūta Mackevičiūtė ir Eduardas Fedotovas turi didelių planų

Verslininkai Rūta Mackevičiūtė (35 m.) ir Eduardas Fedotovas (30 m.) jau ne vieną mėnesį planuoja didžiulę šventę – pora svarsto, kad vienu metu iškels ir savo vestuves, ir dukters Sofijos (9 mėn.) krikštynas.

Vilniečiai mados kūrėjai E.Fedotovas ir R.Mackevičiūtė į įvairius renginius arba sportuoti eina su pirmagime Sofija.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniečiai mados kūrėjai E.Fedotovas ir R.Mackevičiūtė į įvairius renginius arba sportuoti eina su pirmagime Sofija.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Eduardas Fedotovas su drauge Rūta ir jų dukra.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eduardas Fedotovas su drauge Rūta ir jų dukra.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eduardas Fedotovas su drauge Rūta ir jų dukra.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eduardas Fedotovas su drauge Rūta ir jų dukra.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eduardas Fedotovas su drauge Rūta ir jų dukra.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eduardas Fedotovas su drauge Rūta ir jų dukra.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eduardas Fedotovas su drauge Rūta ir jų dukra.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eduardas Fedotovas su drauge Rūta ir jų dukra.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eduardas Fedotovas su drauge Rūta ir jų dukra.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eduardas Fedotovas su drauge Rūta ir jų dukra.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

„Lietuvos rytas“

Jul 16, 2018, 7:31 PM, atnaujinta Jul 16, 2018, 7:32 PM

Lietuviško prekės ženklo „Coocoomos“ kūrėjai Rūta ir Eduardas lengvai kuria ne tiktai drabužių kolekcijas, bet ir savo santykius, tiksliau sakant, jiems leidžia klostytis savaime – be suvaržymų ar oficialių įsipareigojimų.

Per praėjusias Kalėdas suėjo treji metai, kai Eduardas pasipiršo mylimajai ir verslo partnerei. Piršlybos buvo labai romantiškos, nes sutapo su savotiškai stebuklinga metų data.

Vyras buvo paruošęs staigmeną Kalėdų rytą. Kol Rūta dar miegojo, Eduardas pianinu, kurį į namus atsigabeno tik išvakarėse, atliko meilės kūrinį. Ji atsibudo. Tuomet mylimasis ir pasipiršo.

Nuo to laiko poros galvoje ėmė suktis mintys apie vestuves, juolab ir artimieji, ir draugai klausinėjo, kada įvyks tuoktuvės.

Tačiau sužadėtinius vis labiau įsuko bendras darbas, o ne vestuvių planavimas.

„Nebūna dienų ar valandų, kad nesikalbėtume apie darbą. Apie jį šnekamės tiek darbo metu, tiek pietaudami arba net vakare eidami miegoti. Nėra kada ilsėtis nuo verslo“, – yra sakęs „Coocoomos“ bendraturtis E.Fedotovas, atsakingas už verslo rinkodarą.

Kūrybinių sumanymų įmonėje R.Mackevičiūtė dar prieš dukters gimimą kone 24 valandas kiekvieną dieną gyveno verslu: „Mums darbas – pirmoje vietoje. Nors pradėjome prieš ketverius su puse metų, dabar – didžiausias verslo augimas.“

Nors mados kūrėjai daugiau laiko skyrė darbui, o ne vestuvėms planuoti, asmeninis gyvenimas nepaliovė stebinti – praėjusį rudenį Eduardas ir Rūta susilaukė pirmagimės Sofijos.

Sužadėtiniai pripažino turėję nuojautą, kad taps tėvais dar prieš vestuves. Kai viena draugė Rūtai užsiminė, kad jai su Eduardu reikėtų susituokti, verslininkė iškart paklausė: kodėl?

Pažįstama patikino, kad jiems jau reikėtų vaikų. O Rūta neabejojo, kad vaikų negalėtų būti dar prieš susituokiant.

„Kad ir kaip būtų, vaikams suplanuoti niekada nerasi tinkamo laiko. Išėjo, kaip išėjo, bet esame laimingi. Galvojame, kad gal dukrai reikėtų ir kompanijos.

Tačiau jeigu planuosi, vėl svarstysi: ne tas laikas, nepasiruošę“, – juokėsi Eduardas.

Dukters gimimas abiems buvo labai lauktas, tačiau neišvengiamai pakeitė gyvenimą – šiek tiek pristabdė jo tempą.

„Negali nepakeisti gyvenimo naujas šeimos narys, turintis savus poreikius, charakterį“, – meiliai žvelgdama į Sofiją sakė Rūta.

Verslininkai pastebėjo, kad jų atžala – užsispyrusi, reikalaujanti dėmesio.

„Jeigu ji turi savo mėgstamus žaislus, jų ir siekia ranka, reikalauja paduoti. Man regis, normalu, kad turime jai patarnauti“, – sakė Rūta, nekurianti kokių nors atžalos auklėjimo taisyklių.

Pora juokėsi sakydama, kad Sofija nukėlė jų vestuves tolesniam laikui. Tiesa, buvo draugų, kurie tikėjosi, kad prieš gimstant kūdikiui sužadėtiniai iškels vestuves. Bičiuliams atrodė, kad tai turėtų būti savaime suprantama, – vaikas turi gimti santuokoje.

„Mes kaip tik nenorėjome vestuvių – esą tuokiamasi dėl to, kad gims vaikas. Norėjosi, kad tai būtų graži šventė visai šeimai, kodėl tuomet jaunoji turėtų ją praleisti būdama nėščia? Nukėlėme vėlesniam laikui, tad ir dukra dalyvaus šventėje“, – sakė Rūta.

Kūdikis ne tik dalyvaus tėvų vestuvėse, bet ir tuo pat metu bus pakrikštytas.

„Turime panašų planą, bet iki galo viskas nesudėliota“, – tai, kad šeimos šventė galėtų įvykti kitais metais, užsiminė mados kūrėja.

Surengti vestuvių ir krikštynų šią vasarą pora nespėtų, nes blaškosi net dėl šventės vietos. Rūta ir Eduardas vis svarsto, kur kelti vestuves ir krikštynas – Lietuvoje ar užsienyje.

„Kai turi tiek laiko, gali daug svarstyti, dėl to labai keičiasi nuomonės. Šią vasarą jau tris kartus aptarinėjome, kokios turėtų būti mūsų vestuvės. Kuris variantas laimės, neaišku.

Šįmet šoksime kitų vestuvėse – daug draugų tuokiasi. Visą liepą laukia bernvakariai ir mergvakariai, o rugsėjį – vestuvės“, – šypsodamasi tikino R.Mackevičiūtė.

Susilaukusi vaiko mados kūrėja neatitrūko nuo verslo, nes tikino neturinti kitos išeities.

„Be manęs niekas to darbo nepadarys, todėl stengiuosi spėti. Darbo tempas šiek tiek sulėtėjo pirmą pusmetį, dabar jau ir su Sofija galiu daug kur išeiti“, – pasakojo verslininkė.

E.Fedotovas patikino, jog pastaruoju metu darbo tempas buvo sulėtėjęs dėl to, kad prieš gimstant vaikui jis buvo labai intensyvus.

„Daug darbų atlikome, todėl buvo beprotiškas laikotarpis iki vaiko gimimo – dabar viskas grįžo į įprastas vėžes“, – sakė Eduardas.

Iki Sofijos gimimo tėvai buvo paruošę šios vasaros ir rudens kolekcijas – nebuvo praleistas nė vienas mados sezonas.

„Sakyčiau, pasistūmėjome į priekį – liepos pradžioje parodoje Berlyne pristatysime kitų metų vasaros moteriškų drabužių kolekciją“, – pasidžiaugė R.Mackevičiūtė prieš išvykdama į kelionę su mylimuoju ir dukterimi.

Pora dažniausiai visur keliauja su kūdikiu. Į parodą juos lydi ir artimas žmogus, kuris padeda prižiūrėti Sofiją. Kol mados kūrėjai apsieina su padėjėjais iš šeimos narių, tol neieško kūdikiui auklės.

„Kadangi mums tai pirmas vaikas, jautriai į tai reaguojame, nenorėtume svetimam žmogui jo patikėti“, – tvirtino ne tik į renginius, vakarienes restorane, bet ir į sporto klubą su kūdikiu vykstanti pora.

Kai Sofijai suėjo pusketvirto mėnesio, Rūta grįžo prie savo pomėgio sportuoti.

„Nesame kokie nors nusipelnę sportininkai, tik palaikome gyvenimo ritmą sportuodami – vasarą bėgiojame, žiemą užsukame į sporto salę, baseiną. Dviese, aišku, nebėgiojame – kol vienas bėga, kitas su vaiku pabūna, po to keičiamės“, – pasakojo E.Fedotovas, bėgimui skiriantis pusvalandį.

Kol tėvai sportuodavo treniruoklių salėje, kūdikis į juos žvalgydavosi gulėdamas automobilinėje kėdutėje. Sofija sulaukdavo aplinkinių šypsnių, pakalbinimų.

Mados kūrėja pastebėjo, kad kūdikis 45 minutes sugeba gerai jaustis ir išlaikyti dėmesį, kai mama šalia jo sportuoja.

Kūdikis buvo tarsi traukos centras treniruoklių salėje, nes visi Sofiją pažįsta. „Jei be dukters ateini, visi klausia: kur vaikas?“ – lankytojų ir trenerių reakciją prisiminė Eduardas.

O vienas lankytojas Rūtą išmušė iš vėžių pasakęs komentarą – darydamas pratimą vyriškis atsisuko į mados kūrėją ir ištarė: „Norėčiau jums labai padėkoti už tai, kad neužsidarote namuose ir nesėdite, o išeinate ir rodote gerą pavyzdį.“

Verslininkę tai pamalonino, nors ji nebuvo vienintelė mama, einanti į sporto klubą su vaiku. Tame klube su kūdikiu lankosi dar viena moteris, kartais į darbą kūdikį atsinešdavo ir trenerė.

Bet daugelis motinų nesiryžta sportuoti su kūdikiais, nes įsitikinusios, kad nesugebės nuraminti vaiko, jeigu jis bus neramus.

„Neslėpsiu, iš pradžių ir aš turėjau baimės, kad išėjus iš namų vaikas pradės verkti, galbūt nežinosiu, kaip nuraminti, pati susinervinsiu. Bet laikui bėgant vaiką geriau pažįstu, išmokau nuraminti“, – sakė R.Mackevičiūtė.

Jeigu dukra pradeda verkti, Rūta niekada neleidžia jai įsiverkti arba imtis raminti visų akivaizdoje. Mama vaiką nusineša toliau, išeina į lauką, kuo nors jį užima, ir bloga nuotaika dingsta.

Kol Rūta neturėjo kūdikio, jai vaiko verksmas nebūdavo malonus sėdint kavinėje ar restorane.

Todėl ji supranta ir kitus. Verslininkė negalėtų ramiai klausyti, kaip jos vaikas rodo kaprizus.

„Kitos mamos atsiveža mažylius į kavinę, o kūdikiai paleidžia dūdas.

Kai mama ramiai valgo ir pusvalandį vaikui leidžia verkti, tokia situacija nėra pateisinama“, – įsitikinusi Rūta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.