Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas po skyrybų nėrė į naują veiklą

Gatvės šokių treneris Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas (47 m.) su žmona Ieva (26 m.) dabar būtų šventę trečiąsias vestuvių metines, bet šeima jau iširusi. Nors vedybinė laimė sudužo prieš metus, vyrui nebuvo lengva atsigauti.

D.Žebrauskas-Skruzdėliukas įsitikinęs, kad Ieva nebuvo subrendusi šeimai.<br> D.Umbraso nuotr.
D.Žebrauskas-Skruzdėliukas įsitikinęs, kad Ieva nebuvo subrendusi šeimai.<br> D.Umbraso nuotr.
 D.Žebrauskas-Skruzdėliukas įsitikinęs, kad Ieva nebuvo subrendusi šeimai.<br> D.Umbraso nuotr.
 D.Žebrauskas-Skruzdėliukas įsitikinęs, kad Ieva nebuvo subrendusi šeimai.<br> D.Umbraso nuotr.
 D.Žebrauskas-Skruzdėliukas įsitikinęs, kad Ieva nebuvo subrendusi šeimai.<br> D.Umbraso nuotr.
 D.Žebrauskas-Skruzdėliukas įsitikinęs, kad Ieva nebuvo subrendusi šeimai.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Aug 15, 2018, 5:35 PM, atnaujinta Aug 16, 2018, 6:21 AM

Praeityje Lietuvos sportinės gimnastikos čempionatuose medalius skynęs D.Žebrauskas po išsiskyrimo su žmona išmėgino naują veiklą. Vyras užsimanė paskraidyti parasparniu ir išmoko plaukti vandenlente. Tai jį prablaškė ir padėjo nuginti liūdesį.

„Prieš rudenį atidarysime ketvirtą treniruočių salę, todėl viskas juda į priekį. Tikėjausi, kad atsiras daugiau laisvo laiko, bet jo nėra“, – pasakojo Italijoje pastarąsias kelias savaites šokių stovykloje praleidęs treneris.

Liepos 31-oji – Dainiui įsimintina diena. Prieš trejus metus jis su rinkodaros vadybininke dirbusia Ieva susituokė Vilniaus universiteto Botanikos sode Kairėnuose. Abiem santuoka buvo pirmoji – pora tikėjosi kartu nugyventi daug gražių metų.

Nors Ieva porą metų iki vedybų su Dainiumi lankė gatvės šokių treniruotes ir pora ten susipažino, po skyrybų moteris metė šį pomėgį. Ji pakeitė darbą, susirado naujų draugų ir kitų laisvalaikio pramogų.

Tačiau Dainiaus santykiai su buvusia uošve nepasikeitė – šokėjas kaip gerai sutarė, taip ir sutaria su ja. Be to, uošvienės sūnus Martynas iš antros moters santuokos šoka D.Žebrausko-Skruzdėliuko šokių studijoje.

Nors nuo Dainiaus nenusisuko buvusios žmonos artimieji, vyrą labiausiai palaiko jo tėvai. D.Žebrauskas-Skruzdėliukas pastebėjo, kad jo santykiai su tėvais ir seserimi labai pagerėjo.

„Nesu linkęs bėgti skųstis, verkšlenti. Sukandi dantis ir eini toliau“, – emocijų neslėpė Dainius.

Pirmi metai po išsiskyrimo buvo slogūs emociškai, tačiau nuo praėjusio kovo daug kas pradėjo keistis.

„Pradėjau daryti tai, ko anksčiau labai bijojau ir ką vis atidėliojau. Net užsimaniau įsigyti motociklą, jau turiu aprangą. Liko nusipirkti plieninį žirgą ir išlaikyti egzaminus motociklininko pažymėjimui gauti.

Niekada nemaniau, kad motociklas gali taip stipriai pakerėti, nesupratau ir tų žmonių, kurie apie šią transporto priemonę taip gražiai kalba. Anksčiau tai man buvo svetima, nepriimtina, tačiau nuomonė pasikeitė – nieko nėra sudėtinga, tik reikia turėti proto“, – apie naują aistrą pasakojo buvęs daugkartinis šalies sportinės gimnastikos čempionas.

Vyras džiaugėsi, kad motociklu susidomėjo tik sulaukęs brandaus amžiaus, todėl neketina lakstyti beprotišku greičiu.

O motociklo jam reikia dėl to, kad vasarą nuvažiuotų į Trakus, nes lekiant juo vėjas gerai prapučia galvą, iš jos išmeta įkyrias mintis.

Sužadėtuvės Vatikane

Nors šokėjas ilgai buvo viengungis, vylėsi, kad šeimą kurs, kai tikrai suras savo antrąją pusę. Jis neabejojo, kad tam netrukdo partnerių amžiaus skirtumas.

„Kai nebėra ko prikišti, daug kas sako: problema – tavo amžius. Kai mes pradėjome draugauti, kai tuokėmės ir kai viskas buvo gerai, tai nebuvo problema.

O kai staiga pradėjo viskas keistis – atsirado kiti pomėgiai ir kiti žmonės, kilo problemų. Pradedu pykti, kai apie tai pagalvoju, nes man visa tai nėra galutinai nuslūgę“, – patikino pašnekovas, kuriam atrodo, kad jo santuoka iširo dėl to, jog mylėta moteris veikiausiai nesuvokė santykių rimtumo ir vedybų prasmės.

Dainius tikėjo, kad santuoka – daug rimčiau negu draugystė, todėl susipažinęs su Ieva juto, jog iš vieno santykių etapo einama prie kito, daug rimtesnio ir atsakingesnio.

Kai Ieva pasiūlė nuvykti į Paryžių ir kai baigiantis kelionei pora turėjo grįžti į Vilnių, pavėlavo į lėktuvą. Įprastai tokiose situacijose dažnas susinervintų, o Dainius ir Ieva išliko ramūs. Tuomet vyras pajuto, jog dėl šios moters jis norėtų stipriai pasikeisti.

O kai kitą sykį pora nuvyko į Romą, Dainius ryžosi pasipiršti, nes buvo įsitikinęs, kad jeigu dabar to žingsnio nežengs, nežengs niekada gyvenime.

Vatikane kavinėje leidžiantis saulei šokėjas paprašė mylimosios rankos.

Svajojo ir apie vaikus

Vestuves juodu suplanavo taip pat greitai.

„Kai jauti, kad sutikai likimo siųstą žmogų, kokio velnio vilkinti laiką?“ – vedybų baimės neturėjo D.Žebrauskas-Skruzdėliukas, vis pasvajodavęs, kad sukūręs šeimą norėtų turėti vaikų.

Bet ištekėjusi už šokėjo Ieva neskubėjo pasinerti į motinystę, norėjo siekti karjeros, pati užsidirbti pinigų.

I.Žebrauskienė nutarė turėti savo biudžetą, nes nenorėjo būti išlaikoma vyro.

Ji taip pat neleido sutuoktiniui tvarkyti namų, draudė išlaidauti gėlėms. Susilaukti vaikų ji tikino norėsianti tuomet, kai uždirbs tiek pinigų, kad įstengtų samdyti auklę ar atžalą leisti į privatų darželį.

„Vienu metu norėjau, kad šeimos biudžetas būtų bendras. Bet Ieva nenori bendro. Iš esmės ją suprantu“, – po vestuvių sakė D.Žebrauskas-Skruzdėliukas.

Pora mokėjo per pusę už buto nuomą, komunalines paslaugas. Jeigu įsigydavo didelį pirkinį, pinigus už jį sumesdavo po lygiai.

„Man patinka turėti savo pinigų, nenorėčiau niekam atsiskaitinėti, už kiek nusipirkau suknelę. Juk aš pati tuos pinigus užsidirbu. Jeigu tuo metu neturiu pinigų ir vyras man ką nors nuperka, stengiuosi jam sugrąžinti“, – smulkmenomis yra dalijusis ir moteris.

Ji buvo įsitikinusi, kad negalima viso gyvenimo perkelti kitam žmogui.

„Nežinai, kas atsitiks, – nebūtinai vyras turi palikti, jam irgi gali kas nors nutikti. O ką tada reikėtų daryti, jei nedirbčiau ir neturėčiau savų pinigų? Esu praktiška“, – prabėgus trims mėnesiams po vestuvių pasakojo I.Žebrauskienė.

Dainius tuomet pripažino pirmąkart sutikęs moterį, kuriai nieko nereikia. Ji vyrui nekėlė jokių reikalavimų, išskyrus vieną – labai juokingą.

Koks tas reikalavimas, po vedybų pasakė ir pats Dainius: kad valgydamas netrupintų namuose. Atrodytų, kad dėl to neverta kelti dramų.

Tačiau I.Žebrauskienei pakeitus darbą santykiai šeimoje pradėjo blogėti. D.Žebrauskas-Skruzdėliukas vis svarstė, kad tai galėjo būti tik sutapimas.

„Nereikėtų visos kaltės suversti darbui, nors tuo metu aš atidariau antrą studiją, buvo daug streso. Išgyvenimai persikėlė į namus, nors dėl darbų juose ir taip mažai būdavau“, – prisiminė Dainius.

Kai Ieva paliko jųdviejų namus, Dainius jos daugiau nebesutiko ir mieste.

„Nesutikau ir nenoriu sutikti – žmogus išėjo, ir viso gero. Uždariau tas duris, man atsidarė daug kitų durų. Net ir mano mama kadaise pasakė: tavo žmogus tavęs niekada nepaliks. Matyt, tai buvo vis dėlto ne mano žmogus“, – svarstė D.Žebrauskas, neskubantis megzti pažinčių.

Naujai meilei Dainius neturi laiko, nes surado daug pomėgių, be to, nemažai keliauja.

Tiesa, vyras vis dar jaučia čiurnos skausmus, nes pavasarį žaisdamas futbolą po didelės pertraukos patyrė traumą. Todėl jis kelis mėnesius negali šokti, nes kartojasi skausmai.

Jam vėl teks kreiptis į medikus, nes per ilgai neišsigydo traumos, o naujas šokių sezonas – jau nebe už kalnų.

„Viskas tik dabar prasideda“, – tvirtino D.Žebrauskas-Skruzdėliukas, liepos 23-iąją atšventęs gimtadienį ir tarsi vėl atvertęs baltą gyvenimo lapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.