Buvęs „B’Avarijos“ narys geriausiai jaučiasi prie viryklės

Buvęs grupės „B’Avarija“ narys Jonas Jonušas (44 m.) šiuo metu gerai jaučiasi prie viryklės ar kepsninės. Nors Jonas nesimokė kulinarijos, turi tam gyslelę.

Jonas Jonušas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jonas Jonušas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
2013-aisiais J.Jonušas dalyvavo TV projekte „Žvaigždžių duetai“ su grupe „Pop Ladies“.<br> R.Danisevičiaus ir LR archyvo nuotr. 
2013-aisiais J.Jonušas dalyvavo TV projekte „Žvaigždžių duetai“ su grupe „Pop Ladies“.<br> R.Danisevičiaus ir LR archyvo nuotr. 
Jonas Jonušas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jonas Jonušas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

„Lietuvos rytas“

Aug 17, 2018, 2:27 PM

Pastaruosius kelerius metus kulinarijos studijoje sostinėje dirbęs, o dabar restoranus maisto ruošimo, patiekalų stilizavimo bei valgiaraščio sudarymo klausimais konsultuojantis J.Jonušas šį rudenį rankose laikys pirmąją savo knygą, į kurią bus sudėta daug receptų ir su valgiais bei kelionėmis susijusių istorijų.

Barbė devyndarbė. Taip sūnų nuo mažens vadino mama, dirbusi konditerijos ceche ir giminėje garsėjanti kaip puiki šeimininkė.

Skuode užaugęs Jonas iš jos paveldėjo polinkį suktis virtuvėje, tačiau būdamas moksleivis lankė daug būrelių – siuvinėjimo, dziudo, gimnastikos, karatė, tautinių šokių, chorą.

Sunku patikėti, kad vaikystėje Jonas netgi svajojo tapti lėktuvo pilotu, tačiau svajonė dar neišsipildė.

Baigęs dainininko karjerą J.Jonušas bandė grįžti prie savo troškimo – lankėsi aeroklube, skraidė su instruktoriumi, siekė gauti piloto licenciją, bet pasikeitus gyvenimo aplinkybėms pomėgį teko atidėti.

Pastaruoju metu vyras neprarado vilties, kad dar grįš į aviaciją ir įgis teisę pilotuoti ultralengvuosius orlaivius. „Norėčiau grįžti prie šio pomėgio, nes tai – sena neįgyvendinta svajonė“, – entuziastingai pasakojo pašnekovas.

Nors praeityje J.Jonušas Lietuvos krikščioniškajame koledže (dabar LCC tarptautinis universitetas) Klaipėdoje įgijo anglų kalbos ir verslo vadybos specialybę, darbdaviams neprireikė rodyti gauto bakalauro studijų diplomo – jauni specialistai uostamiestyje buvo graibstomi.

Tad J.Jonušas buvo pakviestas dirbti į informacinių technologijų bendrovę ir joje prekiavo kompiuteriais.

„Dvejus metus dirbau Klaipėdoje, po to dar porą metų Švedijoje.

Vilniuje šešis ar septynerius metus taip pat dirbau informacinių technologijų bendrovėse“, – apie netrumpą darbo stažą prekiaujant kompiuteriais pasakojo J.Jonušas.

Bet puikiai angliškai kalbantis verslo vadybininkas po kiek laiko susimąstė, kad norėtų pokyčių. „Ką galėčiau dar veikti? Ką atsakyčiau, jeigu to manęs kas nors paklaustų pažadinęs vidurnaktį?“ – svarstė Jonas.

Atsakymą jam pakuždėjo pomėgis, kai vyras dar kartą savęs paklausė: „Noriu parduoti kompiuterį ar pagaminti naminių makaronų?“

Pasirinkimą nulėmė aistra kulinarijai: „Man patinka gaminti, bet turėti savo restoraną būtų visiškai neįmanoma. Juk neturiu tiek pinigų, kad jį atidaryčiau.

Šiuo metu konsultuoju restoranų darbuotojus, kaip patiekti maistą, kas madinga pasaulio virtuvėse, ruošiu aprašymus, mokau naujovių.“

Nors kulinarijoje buvęs „B’Avarijos“ narys savamokslis, jis labai domisi širdžiai miela veikla.

„Tai, kas skanu ir populiaru pasaulyje, man norisi atnešti ant lietuviško stalo“, – tikino nemažai keliavęs ir įvairių virtuvių patiekalų paragavęs J.Jonušas.

Kokių dar profesijų J.Jonušas yra išbandęs?

„Kažkada buvau popžvaigždė“, – juokdamasis patikino į kulinariją įnikęs vyras. Nors J.Jonušas nesimokė muzikos mokykloje, dainuoti jam nuo mažens patiko.

„Dainuoju nuo dvejų metų. Šiuos mano gabumus pastebėjo darželio auklėtoja“, – prisiminė žinomas vyras.

Jonas pastebėjo, kad jam labai daug kas sekasi, todėl kartais atrodo, jog vis nesuranda savo vietos, mėtosi iš vienos srities į kitą. Bet jam patinka išbandyti įdomius dalykus – kas žino, gal vieną dieną darys ką nors kita. „Mane traukia darbas su žmonėmis, kūrybiniai projektai“, – prisipažino kulinaras, kartais kuriantis prekybos centrų ar maitinimo įstaigų reklamas.

Nors „B’Avarija“ senokai iširo, J.Jonušas muzikos nepamiršo – neseniai vienas verslininkas paprašė jo pagalbos.

„Verslininkas rašo eiles, o aš jam kuriu muziką.

Studijoje įrašinėjame dainas. Jis nėra žinomas atlikėjas – gal tik nori toks būti“, – pasakojo muzikos prodiuserio veiklą bandantis J.Jonušas, kadaise su „B’Avarija“ išleidęs tris albumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.