Josifo Kobzono žmona sugebėjo jam atleisti baisią niekšybę

Neli Michailovna Kobzon (68 m.) su savo vyru, prieštaringai vertinamu Rusijos dainininku Josifu Kobzonu, kuris mirė rugpjūčio 30-ąją būdamas 80 m., nugyveno daugiau kaip 45 metus. Jų santuoka buvo laikoma viena pačių tvirčiausių Rusijos šou pasaulyje.

 N.Kobzon su vyru.<br> Scanpix nuotr.
 N.Kobzon su vyru.<br> Scanpix nuotr.
 N.Kobzon vyro laidotuvėse.<br> Scanpix nuotr.
 N.Kobzon vyro laidotuvėse.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-09-05 16:38

Jiedu susipažino, kai Kremliaus dainininkas jau dukart buvo išsiskyręs, o ji pati simpatizavo kukliam inžinieriui, rašo gubdaily.ru.

Vaikystė buvo sunki

Neli, arba Ninel Dirzina, gimė 1950 m. gruodžio 13-ąją Leningrade (dabar – Sankt Peterburgas). Kai mergaitei buvo šešeri, jos tėvą areštavo 15-kai metų. Šeima susidūrė su rimtomis finansinėmis problemomis.

Neli mama – stipri moteris, ji sugebėjo viena išauginti du vaikus ir suteikti jiems išsilavinimą. Pardavinėdama retas knygas iš tėvo bibliotekos mama sugebėjo išmaitinti šeimą sudėtingu laikotarpiu.

Mokykloje Neli vadino Lėlyte. Kad greičiau galėtų uždirbti pinigų ir padėti mamai, Neli įstojo į visuomeninio maitinimo technikumą, bet pagal specialybę dirbo neilgai. Būdama 24 metų ji nusprendė pakeisti veiklos kryptį ir įstojo į estrados meno mokyklą mokytis pokalbių žanro specialybės.

1971 m. ji susitiko su jau garsiu atlikėju J.Kobzonu. Iki tol J.Kobzonui nesisekė santykiai su moterimis. Pirmoji dainininko žmona aktorė Veronika Kruglova buvo jam neištikima, todėl jie nusprendė išsiskirti. Josifas paliko jai butą.

Antra rimta J.Kobzono meile tapo aktorė Liudmila Gurčenko. Pasirodžius filmui „Karnavalo naktis“ visų sovietų vyrų svajonė buvo atsidurti šalia jos. Tačiau L.Gurčenko ir J.Kobzono santykiai tetruko trejus metus.

Iš ligoninės palatos į prabangų namą

Neli tą akimirką, kai su juo susitiko, buvo tik 20 metų, Josifui – 32. Po keleto mėnesių jie susituokė. Vestuvės buvo prašmatnios, geriausiame sostinės Maskvos restorane.

Pradžioje jaunavedžiai gyveno kartu su Josifo mamos šeima dviejų kambarių bute. Jame buvo labai ankšta, todėl pagal susitarimą jie persikėlė gyventi į ligoninės palatą. Bet tai jaunavedžių nė kiek netrikdė, nes didžiąją laiko dalį jie praleisdavo gastrolėse.

Neli, šiek tiek padirbusi pagal specialybę, priėmė sprendimą visą laiką skirti rūpintis vyru. Ji lydėjo jį gastrolėse, o po to tapo koncertų programos pranešėja. Be to, ji pradėjo padėti vyrui kūrybinėje veikloje.

Tik aštuntojo dešimtmečio viduryje jiems pavyko nusipirkti būstą Pamaskvėje. Nors jis kainavo tais laikais beprotiškus pinigus, J.Kobzonas pasiskolino iš draugų ir netrukus tapo didelio namo su kolonomis šeimininku. Beje, namo teritorijoje auga ypatingas medis – kaštonas, kurį dainininkas pasodino pats.

„Kai mes susipažinome, Josifas suprato, ko jam gyvenime reikia. Ir jis man pasakė: „Iki tavęs turėjau dvi žmonas, mūsų gyvenimas nesusiklostė, nes kiekvienas traukėme antklodę į save. Noriu tokios santuokos, kad žinočiau, jog namuose manęs laukia žmona, ir mes visada būtume kartu“, – viename interviu prisipažino Neli.

Šeima vos neiširo

Devintojo dešimtmečio pradžioje tarp jų kilo rimtas konfliktas. Neli sužinojo, kad sutuoktinis užmezgė romaną su kita moterimi, ir paliko jį. Bet galiausiai dainininkui atleido ir jų santuoka išsilaikė.

„Kiekvienas vyras ir moteris patiria tam tikrų pagundų, situacijų. Juo labiau, jeigu žmogus gastrolėse praleidžia 9 mėnesius per metus. Aš neteisinu. Neturiu kokios nors ypatingos filosofijos šiuo klausimu. Bet į tam tikrus dalykus aš užmerkdavau akis dėl savo šeimos ir vaikų“, – pasakojo J.Kobzono sutuoktinė.

1974 m. šeimoje gimė sūnus Andrejus, 1976 m. – duktė Natalija. „Neli juos lepino, bet kai aš atvažiuodavau, sugrąžindavau šeimoje tvarką“, – apie vaikų auklėjimą yra pasakojęs J.Kobzonas.

J.Kobzono ir Neli sūnus dabar dirba restoranų versle, bet nemėgsta žurnalistų dėmesio. Dainininko duktė augina keturis vaikus, jauniausią berniuką ji pavadino senelio garbei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.