Romantišką vakarą suruošęs vyras per minutę virto žvėrimi

Mylimajam išliejus įtūžį ir pasidarbavus beisbolo lazda, moteris liko sužalota visam gyvenimui. Ir viskas tik dėl to, kad ji norėjo išsimiegoti. Donna Finney (48 m.) papasakojo portalui “The Sun” apie brutalią savo vaikino Martino Laithwaite'o (51 m.) ataką.

 Puolimas tęsėsi kelias valandas.<br> "123rf.com" asociatyvioji nuotr.
 Puolimas tęsėsi kelias valandas.<br> "123rf.com" asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2018, 9:56 PM

Romantikas?

Viskas prasidėjo nuo romantiško vakaro praeitą rudenį. Martinas paruošė savo moteriai romantišką vakarienę, atkimšo vyną, padovanojo gėlių. Tačiau kai vakarienei pasibaigus Donna nuėjo gulti, vyras įsiuto.

Aptemdytas įtūžio Martinas užpuolė ją miegančią. Kaip bebūtų keista, sužalojęs moterį beisbolo lazda, jis paguldė ją į vonią ir apavė batus. Donna buvo be sąmonės.

Laimė, kaimynai girdėjo jos klyksmus ir iškvietė policiją. Šį pavasarį vyras buvo nuteistas kalėti devyneriems metams. O Donna iki šiol kenčia dėl ilgalaikių sužalojimų.

„Vieną minutę ėjau į lovą po romantiškos, žavios vakarienės. Kitą jau kovojau dėl savo gyvybės, – prisiminė moteris. – Neturiu supratimo, kas išprovokavo tokį jo elgesį. Galbūt Martinas tokį gražų vakarą suplanavo norėdamas jo pabaigoje mane sugundyti ir pasimylėti, o pamatęs, jog einu gulti, susierzino.

Veikiausiai jis norėjo sekso. Bet buvau tokia pavargusi po darbo, kad iškart nuėjau miegoti. Negaliu patikėti, kad vyras, kurį mylėjau, galėjo šitaip pasielgti. Ir visai nesvarbu, kokios buvo priežastys. Devyneri kalėjimo metai atrodo kaip niekis, palyginus su tuo, ką jis padarė.“

Draugai nuo vaikystės

Donna pažinojo Martiną nuo tada, kai buvo šešerių. Jie gyveno netoliese, vaikystę leido kartu, mokykloje moteris draugavo su Martino seserimi.

Vėliau Donna ištekėjo, susilaukė dviejų vaikų. Ir tik santuokai iširus, vos prieš porą metų, susiėjo su Martinu.

„Jis pakvietė mane išgerti. Tą vakarą pamačiau jį kitomis akimis, pradėjau žavėtis kaip vyru. Jis buvo geras mano brolio draugas, todėl atrodė patikimas“, – pasakojo Donna.

Pora pradėjo susitikinėti. Tačiau nepaisant to, kokie buvo laimingi, Martinas kentėjo nuo depresijos.

„Kartais pasakydavo, jog tądien jaučiasi prastos nuotaikos. Norėdavau jį pralinksminti, taigi išblizgindavau butą ar panašiai. Kai tą prisimenu, suprantu, kad jis manimi naudojosi. Dirbau daug ir sunkiai, uždirbdavau gerą algą, o jis naudojosi ir ja. Bet tuo laiku maniau, kad vyras mane myli.

Taip pat buvo ir labai pavydus. Kai eidavome apsipirkti, jam nepatikdavo, kad į mane pasižiūri kiti vyrai. Bet maniau, kad tai tik pasitikėjimo savimi problema, kuri laikui bėgant praeis.

Martinas niekada nebuvo agresyvus – su manimi elgėsi švelniai, nejaučiau jokios grėsmės“, – stebėjosi moteris.

Kraujas ir klyksmai

Kalbėdama apie naktį, kai buvo užpulta, Donna prisiminė, jog kaip tik buvo baigusi dvigubą pamainą darbe ir grįžo apie aštuntą vakaro.

„Jis ruošė man vakarienę, iš grotuvo sklido muzika. Padavė man taurę vyno ir pažadėjo vėliau prileisti vonią. Pamaniau, kad tai labai dėmesinga ir romantiška“, – pasakojo moteris.

Tada jie nuėjo į vietinį prekybos centrą nupirkti drabužėlių naujagimiui Donnos anūkui, o po to grįžo namo vakarieniauti.

„Martinas viskuo skundėsi, buvo irzlus, daiktai tiesiog krito jam iš rankų... Svarsčiau, kas jam negerai. Pasakiau, kad neimtų rūpesčių į galvą ir nuėjau į lovą. Buvau pervargusi“, – prisiminė Donna.

Bet kol ji miegojo, Martinas įėjo į miegamąjį ir taip stipriai sudaužė moterį beisbolo lazda, kad lazda skilo pusiau. Ataka tęsėsi kelias valandas. Donna maldavo jo liautis, jos riksmus išgirdo kaimynai. Tačiau pati moteris to neprisimena.

„Nuėjau gulti vilkėdama rausvais naktiniais, o prabudau baltais. Neturėjau jokio supratimo, kas nutiko, nežinojau, kad esu ligoninėje. Dvi savaites buvau komoje. Dukra papasakojo man apie Martino užpuolimą – negalėjau patikėti tuo, ką išgirdau“, – sakė Donna.

Atimtas gyvenimas

Pjūviai, įbrėžimai, sutrenkta kaukolė ir į smegenis išsiliejęs kraujas... Moters galva ir kūnas buvo rimtai sužaloti. Jai taip pat buvo pažeistos kepenys ir sutrikdyti uoslės bei skonio pojūčiai. Likusį gyvenimą ji turės praleisti randuota bei vartodama vaistus.

Martinas buvo suimtas ir apkaltintas mėginimu nužudyti, bet galiausiai pripažintas kaltu dėl rimto kūno sužalojimo.

Donna neslėpė apmaudo: „Praėjus mėnesiui nuo tos nakties, pagaliau buvau išleista iš ligoninės, tačiau net tada dar negalėjau vaikščioti neverkdama. Kiekvienas judesys kėlė didžiulį skausmą. Turėjau išeiti iš darbo. Taip pat man buvo pažeista atmintis, teko gydytis ir dėl to. Jaučiausi taip, lyg iš manęs būtų atimtas visas mano gyvenimas.“

Teisme liudiję kaimynai pasakojo apie desperatiškus Donnos klyksmus „nereikia“ ar „liaukis“, kuriuos lydėjo smūgiai. Policija rado moterį be sąmonės gulinčią vonioje, o buto sienos ir baldai buvo išmarginti kraujo dėmėmis.

Apkvaitęs, neblaivus smurtautojas buvo suimtas, o per pusę skilusi krauju nutaškyta beisbolo lazda rasta nusikaltimo vietoje. Martino advokatas teigė, jog incidentą išprovokavo netinkamas vaistų ir alkoholio mišinys. Jo teigimu, Martinas niekada nebuvo agresyvus ar linkęs smurtauti. Advokatas taip pat tvirtino, kad klientas labai gailisi.

Teisėjas skyrė kaltinamajam 9 metus kalėjimo, o taip pat uždraudė kada nors matytis ar bendrauti su Donna.

Moteris abejojo, ar tokia bausmė – pakankama: „Užmigti nebegaliu net būdama saugi savo lovoje. Prarasto gyvenimo jau nesusigrąžinsiu.“

Parengė Joana Gimberytė-Juronė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.