Auklė perspėjo naivias žmonas: „Prižiūrėkit savo vyrus“

Grėsmę santuokai kelia ne flirtuojanti auklė, o pats vyras, – štai kaip skamba vienos buvusios auklės perspėjimas. Auklėmis dirbusios moterys portale „Daily Mail“ atvirai papasakojo, kas gali dėtis už motinos nugaros.

 Moterys linkusios kaltinti aukles, nors dažnai priekabiauja patys vyrai.<br> 123rf nuotr.
 Moterys linkusios kaltinti aukles, nors dažnai priekabiauja patys vyrai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2018, 4:18 PM, atnaujinta Oct 25, 2018, 2:20 PM

Įsivaizduokite jaukų savaitgalio vakarą dailiai įrengtuose šeimos namuose. Mama išeina susitikti su draugėmis, palikdama auklę prižiūrėti vaikų, o tėtį – savo vyrą! – linksmintis namuose. Tai gana dažna situacija.

Tačiau auklei Melanie (18 m.) tokie vakarai buvo kaip minų laukas. Nelengva gintis nuo vyro dėmesio, stengiantis apie tai nepapasakoti jo žmonai, mat šiai sužinojus darbas būtų prarastas.

Jauskis kaip pasimatyme!

Iš Vokietijos kilusi Melanie Niujorke rūpinosi pasiturinčios šeimos mažamečiu. Ji pamena, jog nuo pat pradžių šeimos tėvas darbe kėlė nepatogumų.

„Kalbėdamas su manimi jis liesdavo mano nugarą, o sveikindamasis rytais apkabindavo – netgi jo žmonai esant šalia. Bet jo veiksmai buvo dar akivaizdesni, kai jos greta nebūdavo“, – pasakojo mergina.

Melanie pasamdžiusi žmona ir mama, pasak jos, gyveno savo pasaulyje ir vargiai tepastebėjo, kas dedasi aplinkui. O ir pati auklė nemanė turinti dėl ko jaudintis – bent jau iki to vakaro, kol pasiliko viena su vaiku ir vyru. Šis pakvietė Melanie pažiūrėti filmo, o tada bandė ją pabučiuoti, siūlydamas elgtis „lyg būtų pasimatyme“. Mergina buvo priblokšta.

„Nustūmiau jį šalin ir pasakiau valdytis. Bet tada taip susigėdau, kad neįsivaizdavau, ką daryti toliau. Jaučiausi persigandusi ir užpulta. Jis pradėjo aiškinti, kad toks jau jis yra, mėgstantis liestis, ir kad taip elgiasi su visais savo draugais. Bet man jis buvo viršininkas!“ – stebėjosi auklė.

Melanie neturėjo supratimo, kas nutiks, jeigu viską papasakos savo viršininkei – vaikų mamai. Jausdamasi įstrigusi situacijoje, mergina toliau dirbo toje pačioje šeimoje. Net ir po to, kai vyras vėl pasielgė nederamai.

„Turėjau vis atsisakyti“, – sakė auklė.

Tokių istorijų kaip jos – daugybė. Jei esate mama, greičiausiai žinote vieną tų istorijų pusę. Jaunos auklės bando suvilioti vedusius vyrus – ne priešingai. Bet patikėkite, auklės dalijasi paslaptimis ir galėtų parodyti ne vieną vyrą, nederamai siekusį jų dėmesio.

„Mes perspėjame viena kitą. Apie įtartinas šeimas. Dažniausiai tas, kuriose tėveliai nesugeba pasilaikyti rankų sau“, – sakė Iš Prancūzijos kilusi Sara (22 m.).

Naktinės staigmenėlės

Tai paliudija ir naktinės auklės Janetos (56 m.) istorija.

“Kartą, rūpindamasi naujagimiu, vėlyvą naktį turėjau nueiti į tualetą. Kai išėjau, priešais mane stovėjo absoliučiai nuogas lėliuko tėtis. Užsidengiau delnais akis, šūktelėjau „ups“ ir grįžau į lovą. Bet po kelių savaičių pasikartojo tas pats“, – pasakojo naktinė auklė.

Tuo metu ji dar nesuprato, ar naujai iškeptas tėtukas taip elgiasi tyčia, ar tai tik atsitiktinumas. Kai vėliau šeima susilaukė dar vieno kūdikio, Janeta atsisakė jai vėl siūlyto darbo. Tačiau jos draugė pasiūlymą priėmė. Vieną dieną ji sulaukė toje šeimoje pradėjusios dirbti draugės skambučio.

„Ji paskambino man būdama klaikios būsenos. Draugė jaunesnė už mane ir tas įvykis ją labai nuliūdino. Ji taip išsigando, kad tąnakt užrėmė kėde duris, jog niekas negalėtų patekti vidun“, – prisiminė Janeta.

Dabar ji svarsto, ar reikėjo pasakyti apie tą įvykį kūdikio mamai? Bet kas gi norėtų varginti naują mamytę su tokia bjauria informacija.

Nors populiaru kalbėti apie moterų seserystę, dažniausiai kilus tokiai situacijai moterys užsimerkia prieš blogą vyro elgesį ir kaltina auklę.

Priimant auklę į savo namus svarbu abipusis pasitikėjimas. Auklė matys ir girdės dalykus, kurie neregimi kitiems. Tai reiškia, ir šeimos konfliktus.

Bjaurus tik kai geria?

Lucy (38 m.) teigimu jos viršininkas yra patrauklus, sąmojingas vyras ir labai geras tėtis. Tačiau jo žavesys nepateisina bjauraus elgesio.

„Jis grįžta namo girtas ir visada kviečia mane pasilikti išgerti. Kai sugalvoju pasiteisinimą ir atsisakau, jis pasako trumpą eilėraštuką, apkabina mane ir pabučiuoja į lūpas“, – pasakojo Lucy.

Toks priekabiavimas būtų netoleruojamas jokiame kitame darbe, tačiau moteriai labai patinka auklės darbas.

„Taip, toks flirtavimas nederamas, bet aš jį toleruoju. Nemanau, kad jo žmonai taip pat kliūna toks elgesys. Aišku, jeigu jis mėgintų inicijuoti seksą, aš išeičiau iš darbo“, – sakė ji.

Lucy įsitikinusi, kad net ir išėjimo atveju ji lengvai rastų darbą. Tačiau dauguma panašioje situacijoje esančių moterų nėra tokios tikros.

Viena auklė iš Filipinų netgi pasakojo, kad viršininkas neatiduoda jai paso ir mainais reikalauja seksualinių paslaugų.

Žinutė moterims, kurios samdo aukles: jų nereikia saugotis. Tai jas saugokite nuo savo vyrų.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.