Vyrui pabėgus prieš pat vestuves nuotaka rado puikų sprendimą

Ką daryti, kai mylimas vyras likus keliems mėnesiams iki vestuvių pabėga? Ištekėti pačiai už savęs! Taip nusprendė Laëtitia Nguyen (38 m.) ir ištarė „taip“ pati sau Graikijai priklausančioje Tyros saloje Egėjo jūroje. Ir ji tai padarė ne pirma.

Prieš metus vieniša italė L.Messi prajuokino visą Italiją, papasakodama apie neįprastas vestuves su savimi.
Prieš metus vieniša italė L.Messi prajuokino visą Italiją, papasakodama apie neįprastas vestuves su savimi.
 Vietnamiečių kraujo turinti Laetitia savo ypatingą šventę planavo su sužadėtiniu.<br>„Facebook“, „Instagram“ nuotr.
 Vietnamiečių kraujo turinti Laetitia savo ypatingą šventę planavo su sužadėtiniu.<br>„Facebook“, „Instagram“ nuotr.
Po skyrybų su draugu 2015 metais viengungišką santuoką sudariusi britė S.Tanner – viena pirmųjų europiečių, išdrįsusi oficialiai ištarti „taip“ pačiai sau.
Po skyrybų su draugu 2015 metais viengungišką santuoką sudariusi britė S.Tanner – viena pirmųjų europiečių, išdrįsusi oficialiai ištarti „taip“ pačiai sau.
Praėjusiais metais Tyros saloje už savęs ištekėjusi prancūzė L.Nguyen neslėpė, kad jai vis dar sunku patikėti meile.
Praėjusiais metais Tyros saloje už savęs ištekėjusi prancūzė L.Nguyen neslėpė, kad jai vis dar sunku patikėti meile.
Įsipareigojimą pačiai sau E.Anderson vadina iššūkiu nusistovėjusioms socialinėms normoms, kuriose vieniša moteris dažnai laikoma nevisaverte.
Įsipareigojimą pačiai sau E.Anderson vadina iššūkiu nusistovėjusioms socialinėms normoms, kuriose vieniša moteris dažnai laikoma nevisaverte.
Daugiau nei prieš 15 metų priesaiką sau davęs amerikietis Heronas Saline’as (nuotr.) tvirtino, kad susituokęs su pačiu savimi pajuto ramybę, saugumą ir meilę.
Daugiau nei prieš 15 metų priesaiką sau davęs amerikietis Heronas Saline’as (nuotr.) tvirtino, kad susituokęs su pačiu savimi pajuto ramybę, saugumą ir meilę.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 4, 2018, 4:45 PM

Finansų vadybininkė iš Prancūzijos su savimi susituokė praėjusiais metais, o šiemet sugrįžo į Tyrą atšvęsti vestuvių metinių. Viena.

Už savęs ištekėjusi moteris neslėpė, kad jai vis dar sunku patikėti meile.

Vietnamiečių kraujo turinti Laetitia savo ypatingą šventę planavo su sužadėtiniu.

Tačiau likus trims mėnesiams iki vestuvių dienos jis po trejų metų draugystės be jokio paaiškinimo nusprendė atšaukti vedybas ir išsiskirti. Toks sprendimas Latitiai buvo netikėtas ir labai skaudus.

Savo tinklaraštyje moteris pasakojo, kad su sužadėtiniu juodu planavo bendrą ateitį – smagias vestuves, o po jų – ir kūdikį.

„Mes didžiavomės, kad tuoksimės, kad radome vienas kitą ir abu buvome įsitraukę į savo didžiosios gyvenimo dienos planavimą“, – prisiminė su savimi susituokusi moteris.

Prancūzė neslėpė, kad po netikėtų skyrybų jautėsi apgailėtinai. Tačiau, anot jos, gyvenimas – dovana, todėl reikia juo mėgautis. Tad ji nusprendė neatšaukti kruopščiai planuotų ir beveik 24 tūkstančius eurų kainavusių vestuvių.

„Kai mano sužadėtinis atšaukė vestuves, galėjau ištisus mėnesius gulėti atsiribojusi nuo visų savo lovoje arba kur nors labai toli išskristi su draugėmis. Tačiau problema ta, kad mes negalime ištrinti dienos iš savo gyvenimo.

Tad užuot nuolat skausmingai prisiminusi blogąją dieną, konkretų mėnesį, tuos prakeiktus metus (tokia būsena greičiausiai būtų privedusi mane prie beprotybės), su tuo trupučiu jėgos, energijos ir pasitikėjimo savimi, kuris buvo likęs, aš nusprendžiau tamsią akimirką paversti stebuklinga ir kupina vilties“, – savo tinklaraštyje rašė moteris.

Latitia iškilmingos šventės metu vilkėjo pusketvirto tūkstančio eurų kainavusią nuotakos suknelę, jos galvą puošė auksinė tiara. Vestuvių puotoje dalyvavo aštuoni žmonės – nuotakos tėvai, sesuo su sužadėtiniu ir keli artimiausi draugai.

Šventė niekuo neišsiskyrė iš kitų įprastų vestuvių.

„Trūko tik jaunikio“, – nusišypsojo prancūzė.

Dabar jos kairės rankos vidurinį pirštą puošia senovinis, XX amžiaus pradžioje pagamintas vestuvinis žiedas. O galvoje – nauji planai, kuriuose vietos vyrui bent kol kas nėra. Galvodama apie ateitį Latitia užšaldė savo kiaušinėlius ir tikisi vieną dieną susilaukti vaikų.

Su savimi susituokusi moteris tvirtino, jog vestuvių jai reikėjo tam, kad galėtų vėl pajusti savo vertę. Pasak Latitios, vestuvių šventė buvo tarsi būdas pamiršti visą su išsiskyrimu susijusią dramą.

„Visada jautiesi pažemintas, kai tave palieka, bet dar blogiau, kai palieka prieš pat vestuves. Ši ceremonija man grąžino pasitikėjimą savimi ir aš vėl sugrįžau į save.

Tai buvo tarsi mano gimimas iš naujo. Labai savimi didžiuojuosi ir esu dėkinga savo šeimai ir draugams“, – kalbėjo Latitia.

Moteris neslėpė, kad daug žmonių nesuprato jos sprendimo tuoktis su pačia savimi, tačiau buvo ir tokių, kurie palaikė ir vadino tokį sprendimą drąsiu.

„Joks vyras nenorėjo manęs vesti, bet aš norėjau tekėti, nes esu nuostabi ir tai žinau. Man nėra gėda,“ – sakė prancūzė.

Jos viengungiškos vestuvės – pirmosios Tyros saloje, kurioje kasmet susituokia keli tūkstančiai porų. Tačiau solo vedybos su pačiu savimi nėra labai nauja.

Jas vis dažniau renkasi vienišiai, dažniausiai moterys, skirtinguose pasaulio kampeliuose. Tokios tuoktuvės įformintos ne vienoje šalyje, tarp kurių yra Nyderlandai, Italija, Jungtinės Amerikos Valstijos, Australija.

Nors tokios ceremonijos dažnai sulaukia aplinkinių pajuokos ir neturi jokios teisinės reikšmės, su savimi susituokusios moterys tikina, kad tokia šventė padeda susigrąžinti pasitikėjimą savimi ir gyvenimo džiaugsmą.

Praėjusiais metais vieniša italė Laura Messi (41 m.) pasijuokė iš savęs pasakodama apie vestuves su savimi.

„Kad norėtum ištekėti pati už savęs, turi turėti pinigų, aplinkinių paramą ir, visų svarbiausia, žiupsnelį pamišimo“, – juokėsi pernai už savęs ištekėjusi moteris.

Savo vestuvių dieną Laura vilkėjo baltą suknelę, pjaustė tortą, papuoštą moters figūrėle, o ją sveikino 70 kviestinių svečių – draugai ir šeimos nariai. Po 10 tūkstančių eurų kainavusių vestuvių Laura viena išvažiavo medaus mėnesio į Egiptą.

Sporto trenere dirbančiai italei mintis susituokti su savimi kilo po 12 metų draugystės išsiskyrus su mylimuoju.

„Tada pasakiau visiems, kad jei nerasiu širdies draugo iki 40-ojo gimtadienio, ištekėsiu pati už savęs“, – Italijos žurnalistams tuomet atviravo moteris.

Toks jos sprendimas esą nereiškė, kad ji išsižadėjo galimybės kada nors pradėti kitus santykius. Laura tik norėjo sau ir kitiems įrodyti, kad jos laimė nepriklauso nuo vyro.

„Esu tvirtai įsitikinusi, jog kiekvienas mūsų pirmiausia turi mylėti save.

Galima gyventi pasakoje ir be princo ant balto žirgo. Tai ir parodė mano pasakiškos vestuvės“, – aiškino Laura.

Laura tapo pirmąja su savimi susituokusia itale. Tačiau ji tikrai nebuvo pirmoji, kuriai kilo mintis prisiekti amžiną meilę sau ir ant piršto pačiai sau užmauti vestuvinį žiedą.

Viengungišką santuoką 2015 metais sudariusi britė Sophie Tanner (38 m.) – viena pirmųjų moterų, oficialiai ištarusių „taip“ pačiai sau. Britė aiškino, kad tuoktis su savimi sugalvojo gulėdama lovoje, kai gydėsi nuo gripo ir labai skausmingų santykių.

„Visi rengia šventes, kai randa mylimąjį ir susituokia, bet niekas nešvenčia, kai žmogus išsilaisvina iš siaubingos patirties, sugrįžta į savo laimę ir ramybę“, – tada stebėjosi ryšių su visuomene specialistė.

Moteris pasakojo, kad likus dienai iki vedybų su savimi jaudinosi tarsi tikra nuotaka – tuoktuvės su pačia savimi atrodė svarbus reikalas.

Įtampą kėlė ir tai, kad tai buvo vienos pirmųjų solo vedybų. Savo vedybų dieną Sophie vilkėjo baltą vintažinę suknelę, o prie altoriaus ją atlydėjo tėvas.

„Keletas žmonių man sakė, kad tai buvo pačios gražiausios vestuvės, kuriose jie dalyvavo. Atmosfera buvo nuostabi“, – tikino britė.

Šiemet Sophie išleido knygą apie sologamiją – žmones, kurie įsipareigoja patys sau, – ir vėl viena atšventė savo antrąsias vedybų metines.

Niujorke gyvenančiai rašytojai Erikai Anderson (37 m.) santuoka su savimi – antroji. Jaunystėje ji susituokė su savo mokyklos laikų meile, bet sulaukę trisdešimties juodu išsiskyrė.

Įsipareigojimą pačiai sau Erika vadina iššūkiu nusistovėjusioms socialinėms normoms, kuriose vieniša moteris laikoma nevisaverte.

Moteris pasakoja, kad iki šiol kai kuriems žmonėms labai sunku suprasti jos sprendimą susituokti su pačia savimi, o kai kuriems tai kelią pyktį, kartais jis išreiškiamas netgi grasinimais.

Vis labiau plintančia solo vedybų mada skuba pasinaudoti apsukrūs verslininkai.

Pavyzdžiui, Japonijoje – šalyje, kurioje viena iš septynių moterų yra netekėjusi, viena kelionių agentūra siūlo dviejų dienų kelionę, kurios metu nuotaka matuojasi vestuvinę suknelę, jai padaromas makiažas, šukuosena.

Į kainą įeina ir vestuvių fotosesija.

Kanados mieste Vankuveryje ketinantiems tuoktis su savimi siūlomos vedybų planuotojos paslaugos ir konsultacijos.

Prieštaraujantieji solo vedyboms pasipiktinę, kad tokie verslininkai tik naudojasi vienišomis nelaimingomis feministėmis ir stengiasi iš jų uždirbti.

Vyrai su savimi tuokiasi rečiau

Pirmosios žinomos solo vedybos įvyko 1993-iaisiais, kai amerikietė Linda Barker prieš 75 svečius prisiekė sau amžiną meilę ir ištikimybę.

Prieš keletą metų menininkė Tracey Emin susituokė su uoliena, gulinčia jos namo Prancūzijoje sode. Savo „antrąją pusę“ Tracey apibūdino kaip inkarą, su kuriuo gali susitapatinti.

Vyrai kur kas rečiau renkasi tuoktuves su pačiu savimi. Žinomi vos keli tokie atvejai. Daugiau nei prieš 15 metų priesaiką sau davęs amerikietis Heronas Saline’as tvirtino, kad susituokęs su pačiu savimi pajuto ramybę, saugumą ir meilę.

Nei tuoktuvės, nei skyrybos su pačiu savimi nieko nereiškia teisiškai. Tai – tik suaugusiųjų žmonių žaidimai.

Parengė Toma Aleksėjūnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.