Staigmeną surengę kariškiai pravirkdė vargingą šeimą iš Pasvalio

Vieniša mama iš Pasvalio įsitikino, kad Kalėdos tikras stebuklų metas. Darbo nerandanti, į skolų liūną įpuolusi pasvalietė sulaukė neįtikėtinos dovanos. Kariškiai sumokėjo moters skolas ir pasirūpino sotesniu šventiniu stalu. Geradariai dviejų vaikų mamai pažadėjo pagelbėti ir ieškant darbo.

Staigmeną surengę kariškiai pravirkdė vargingą šeimą iš Pasvalio.  
Staigmeną surengę kariškiai pravirkdė vargingą šeimą iš Pasvalio.  
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2018, 6:01 PM

Pasvalietės namuose jau sužibo Kalėdinė eglė, tačiau šventinę nuotaiką temdo nepriteklius. Viena du vaikus auginanti moteris skaičiuoja kiekvieną centą, kad išgyventų.

„Negalime labai išlaidauti, kad paskui reikėtų galvoti iš kur gauti vaikams pavalgyti. Galiu aš būti nepavalgiusi, bet vaikams negali neduoti“, – sakė pasvalietė Neringa Samavičienė.

Moters gyvenimas sugriuvo grįžus iš užsienio. Išsiskyrė keliai su gyvenimo draugu. Moterį prislėgė skolos už komunalines paslaugas. Dviejų vaikų mamai gimtinėje nepavyksta rasti darbo. Pasvalietė savanoriauja „Carito“ organizacijoje. Ši vienišą mamą gelbsti parama maistu, drabužiais.

„Stengiamės išlipti iš tos balos, iš tos didelės didelės balos, nes ir skolų yra“, – pasakojo ji.

Tačiau nepritekliaus išvargintos šeimos laukia daug linksmesnės šventės, nei manė.

Karaliaus Mindaugo Husarų bataliono karių surinktomis lėšomis sumokėta maždaug pusketvirto šimto eurų skola antstoliams. Šeima nuo šiol turės ir televizorių. Kariškiai pasirūpino, kad švenčių stalas būtų sotesnis.

Išvydusi kariškius ir išgirdusi, ką šie šeimai padovanojo, Neringa nesulaikė ašarų.

„Mes šįkart iškeitėme apsikeitimą dovanomis tarpusavyje į tų pinigų surinkimą ir paramą šeimai“, – sakė bataliono vadas Rolandas Putnikas.

Padėti būtent šiai mamai rekomendavo ją lankantys pagalbos šeimai specialistai. Esą moteris negirtauja, rūpinasi vaikais, kabinasi į gyvenimą.

2 vaikus auginančios pasvalietės laukia dar viena staigmena. Pasvalio Carito organizacija pasirūpins, kad mama šventes sutiktų plačia šypsena. Jai bus sudėti dantys. Tuomet moteris viliasi greičiau rasti darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.