Užfiksuota nesuvaidinta emocija, kaip žmogus sutinka jam gyvybę išgelbėjusius vaikinus

Viena gyvybė – šimtai gyvenimų. Šią žinią mums nori pranešti kaunietis Valentinas, kuris pernai, prieš pat Kalėdas gimė antrą kartą

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-27 11:07, atnaujinta 2018-12-27 14:29

Du neabejingi ir drąsūs pirmąją pagalbą suteikę vyrai – futbolo treneriai Marius ir Mantas, kurie pernai prieš pat Kalėdas, pasitelkę pirmosios pagalbos žinias, panaudoję defibriliatorių gaivino Valentiną, kol atvyko greitoji pagalba.

Po metų nuo šio kalėdinio stebuklo jie susitiko papasakoti savo istorijos, o vaizdo įraše užfiksuotos tikros emocijos, kylančios, kai susitinki su savo artimojo gyvybės gelbėtojais.

Žiūrovams pateikiama lygiai prieš metus, kaip tik prieš Kalėdas, įvykusi dabar jau 72-ejų metų Valentino iš Kauno gelbėjimo istorija. Tąkart futbolo veteranų treniruotės metu vyras pasijuto blogai ir susmuko be gyvybės ženklų.

Istoriją apie Valentiną ištikusią nelaimę vaizdo įrašo žiūrovams pasakoja jį išgelbėję vyriškiai – treneriai Mantas ir Marius. Mantas ir Marius tuomet nė nesudvejoję – nedelsiant paskambinę bendruoju pagalbos telefonu, griebę defibriliatorių ir skubėję gaivinti be gyvybės ženklų gulinčio Valentino. Ir Mantas, ir Marius gerai žinojo, ką reikia daryti ištikus tokiai nelaimei, nes prieš metus buvo praėję pirmosios pagalbos kursus. Valentinas yra pirmasis Lietuvoje, kurio gyvybę išgelbėjo laiku panaudotas defibriliatorius.

Pasakodami šią istoriją prieš vaizdo kameras Mantas ir Marius nė nenutuokė, kad viso to kitame kambaryje klausosi pats Valentinas ir jo artimieji. Emocinga vaizdo įrašo atomazga tampa Valentino, jo šeimos ir jį išgelbėjusių trenerių susitikimas.

Išmokime suteikti pirmąją pagalbą, tos minutės kažkam gali išgelbėti gyvybę, – sako ryžtingų veiksmų ėmęsi ir antram gyvenimui žmogų prikėlę Mantas ir Marius.

Šią jaudinančią istoriją žiūrėkite vaizdo įraše:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.