Socialinė akcija „Dovanok šilumą 2019“ kviečia gerus darbus daryti kartu

Nuo 2014 metų vykstanti socialinė akcija „Dovanok šilumą“ prasidėjo visiškai atsitiktinai: šaltą žiemos vakarą kūrybinės studijos „Showart“ vadovas Artūras Trofimovas, sustojęs prie pėsčiųjų perėjos, pamatė močiutę, kuri buvo be pirštinių ir nuo šalčio trynė rankas. Artūras spontaniškai padovanojo jai savąsias pirštines. Močiutės reakcija – būtent ji ir inspiravo vadovą kasmetiniam, gerumo akcijos organizavimui.

Nuotr. 123rf.com
Nuotr. 123rf.com
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 8, 2019, 4:37 PM

2014 metų žiemą suorganizuotas masinis pirštinių, šalikų ir kepurių dovanojimas žmonėms, kurie tądien jų nemūvėjo. Grįžtamojo ryšio fenomenas sujaudino: neįtikėtina, tačiau „šiaip sau“ dovanų gautos pirštinaitės, gali apversti žmogaus dieną, požiūrį ar emocinį klimatą – iš esmės.

Reikalas „užsisuko“. 2015 metais, „Showart“ sulaukė dar didesnio dėmesio iš dovanoti norinčių įmonių. Pirštinėmis, šalikais ir kepurėmis „apšiltinę“ mases praeivių, tąmet, su vaišėmis ir dovanomis socialinės akcijos sumanytojai aplankė tremtinių namus ir juose suorganizavo koncertą. Draugėje su akcijos partneriais organizavo pagalbą gyvūnų globos namams „Lesė“, o taip pat – paramą dvejoms, sunkiai gyvenančioms šeimoms. Akciją vainikavo koncertas V. Kudirkos aikštėje.

2016 metais, socialinės akcijos profilis tapo dar platesnis: gyvūnų globos namai, vaikų namai, senelių bei tremtinių namai. Surengtas ne vienas koncertas, padovanota šimtai reikalingų daiktų, bei, svarbiausia, skirtas atitinkamas dėmesys, kuris visada buvo paveikesnis už bet kokią materialinę paramą. Didžiajame koncerte, kuris vyko Vilniaus Mokytojų namų kiemelyje, savo muziką dovanojo „Bjelle“, „BASI“, „Cosmic apple“, „The Roop“ ir kiti.

2017 metais, „Showart“ šią tradiciją pratęsė. Žmonių, įmonių ir savanorių susidomėjimas išaugo trigubai, tad ir nuveikta buvo daug daugiau, o prie projekto prisijungė net ir nacionalinis transliuotojas. „LRT kultūra“ transliavo finalinį „Dovanok šilumą“ koncertą, kuriame neatlygintinai koncertavo Gediminas Storpirštis, Jeronimas Milius, „Bjelle“, „Queens of Roses“, Egidijus Sipavičius.

2019 m. „Showart“ užsimoja dar daugiau: akcijos misijas įgyvendins ištisus metus: žiema skirta gyvūnų globai, pavasaris – socialiai remtinoms šeimoms, vasara – kūdikiams, na, o rudenio laikas – dovanojamas senoliams. Uždavinys nelengvas: sudėtinga išlaikyti aukojančiųjų dėmesį, kuomet akcija vyksta ištisus metus, tačiau kai rūpintis yra kuo – reikia veikti nepertraukiamai. Nuolatos ieškomi rėmėjai, globėjai, surenkamos bei išskirstomos dovanos, labdara, vyksta nenutrūkstamas bendravimas su dėmesio stokojančiomis įstaigomis.

Kūrybos studija „Showart“ kviečia visus galinčius ir norinčius prisijungti. Bet kuri įmonė, bendruomenė ar atskiras individas, kviečiamas solidarizuotis ir palaikyti šią akciją. Priimama pati įvairiausia pagalbos forma: tai gali būti keli eurai, daina, nebereikalingi daiktai ar, tiesiog, pusvalandis laisvo laiko, jį praleidžiant su žmonėmis, kuriems šis jūsų dėmesys – neįkainojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.