Kol mirtis mus išskirs: senoliai laikėsi už rankų iki paskutinės akimirkos

Šiandienos visuomenėje, kai tiek daug žmonių išsiskiria ar iš viso nekuria šeimos, beveik 80 metų trunkanti santuoka skamba kaip pasaka. Viena „Reddit“ vartotoja, slapyvardžiu RealLiveGirl, pasidalino 2016 m. daryta savo senelių nuotrauka, primenančia žmonėms apie ilgai trunkančių santykių gerumą.

 Senoliai mirties patale laikėsi už rankų.<br> Reddit nuotr.
 Senoliai mirties patale laikėsi už rankų.<br> Reddit nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2019, 3:13 PM

Nors RealLiveGirl daug nepasakoja apie nuotraukos kontekstą, tačiau atrodo, kad keletas reikšmingos informacijos nuotrupų pavadinime praskleidžia istorijos, glūdinčios už šios jaudinančios nuotraukos, paslapties šydą.

„Mano senelis (96 m.) su mano senele (100 m.) kelios valandos prieš jos mirtį šį savaitgalį. 77 metai santuokos“, – rašo RealLiveGirl.

Žinutė sulaukė daugybės interneto vartotojų atsiliepimų. Vieną jų, hammerw, ji giliai sujaudino, nes priminė jo paties senelių gyvenimo istoriją.

„Tai mane giliai palietė, – rašo hammerw. – Seneliai užaugino mane ir leido gyventi kartu su jais. Jiems abiems yra po 74 metus, gimė penkių valandų skirtumu ir kartu yra nuo 16 metų“.

Po to vartotojas paaiškino, kokį sunkų žingsnį jam teks žengti.

„Vėliau aš emociškai stipriai išgyvenau senelio mirtį. Aš, ruošdamasis kitą savaitę išvykti studijuoti į koledžą, pradžioje šiek tiek patyriau prieštaringus jausmus. Aš eisiu gatve vienas, be jų“, – sako hammerw.

Kitiems vartotojams nuotrauka priminė jų pačių santykius.

Vienas vartotojas, Stevemacdev, sakė, kad nuotrauka privertė pagalvoti apie vedybų paankstinimą.

„Galvojau pasipiršti savo draugei po pusantrų metų, – rašo Stevemacdev. – Tačiau dabar nemanau, kad galiu taip ilgai laukti“.

Kitas vartotojas, TorchTheRed, pasisakė, kad vedęs 24 metus. Jis pasidalino tuo, kas jam nutiko su žmona maždaug tuo metu, kai perskaitė žinutę.

„Šį vakarą mes su žmona ginčijomės, – rašo TorchTheRed. – Taip nedažnai nutinka, nes, pragyvenęs santuokoje 24 metus, žinai, kokiomis temomis reikia kalbėti delikačiai. Nepaisant to, šį vakarą barėmės. Tai buvo įprasti įtarinėjimai: pinigai, ilgos darbo valandos, kam kieno jausmai labiau rūpi. Pasiėmiau antklodę ir patraukiau į svetainę. Po 24 metų bendro gyvenimo supranti, kad sofa, šuns kompanija ir vakaras atskirai vienas nuo kito – geras būdas atvėsinti įkaitusias galvas“.

Tačiau, perskaitęs žinutę, TorchTheRed pakilo nuo sofos.

„Kai perskaičiau šią žinutę, – pasakoja TorchTheRed, – užkaičiau arbatinuką, užplikiau puodelį arbatos žmonai ir ją prikėliau“.

„Tu mane myli ir aš tave myliu“, – prisimena TorchTheRed, ką pasakė žmonai ją prikėlęs.

TorchTheRed aiškino žmonai, kad jie dažnai yra suklupę gyvendami santuokoje. Žmona vis tiek neatsileido.

„Visada kas nors pasimaišo kelyje, atitraukia dėmesį, aptemdo mūsų žvilgsnį ir priverčia kuriam laikui mus užmiršti, kokie laimingi esame turėdami vienas kitą. Koks stiprus yra mūsų ryšys, rišęs mus taip ilgai, nors to negalima pasakyti apie daugelį mūsų pažįstamų“, – esą taip TorchTheRed kalbėjęs savo žmonai.

Tokie žodžiai pribloškė TorchTheRed žmoną. Jo teigimu, daugelis jų draugų šeimų išsiskyrė. Esą TorchTheRed su žmona „dažnai juokaudavę, kad jie yra santykių bepročiai“.

Dar truputį padiskutavusi pora susitaikė. Konfliktas išnyko taip, tarsi jo niekada ir nebuvo buvę. Po to TorchTheRed pasidalino savo rytdienos planais.

„Išgersime kur nors kavos, pasivaikščiosime paplūdimyje, truputį pasivažinėsime pakrante... bet kuriuo atveju ir bet kur, kad tik pabūtume dviese nieko netrukdomi“, – rašo TorchTheRed.

Atsiliepimo pabaigoje TorchTheRed padėkojo RealLiveGirl už tai, kad betampantį košmarišku vakarą pavertusi mielu.

Daugelis Reddit vartotojų pripažino nuotraukos vertę, o vienas iš jų ir paaiškino, kuo ji išskirtinė.

„Dažnai žmonės deda įsimylėjėlių ar mirusių gyvūnėlių nuotraukas, kurios nieko niekam, išskyrus juos pačius, nereiškia, – rašo Reddit vartotojas Summerie. – O ši nuotrauka ne tokia. Ji kalba visiškai universalia kalba, kurią mes visi suprantame ar bent jau galime tikėtis vieną dieną suprasti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.