Didžiakrūtė Christina Hendricks sukėlė perversmą Holivude

Kur tik pasirodytų Holivudo žvaigždė Christina Hendricks (43 m.), vyrai pamiršta padorumą – jie lydi ją godžiais ir vertinančiais žvilgsniais. O moterys, nerimaujančios dėl savo kūno formų, pagaliau palaimingai atsiduso. „Kai ko vis dėlto pasiekiau. Mano vaidmuo seriale „Mad Men. Reklamos vilkai“ privertė moteris kitaip pažvelgti į savo didelius biustus ir dabar jos nesistengia jų slėpti“, – pažymėjo aktorė.

Kino kritikai vadino aktorę Ch.Hendricks šiuolaikinio grožio ir spindesio įsikūnijimu.<br>„Scanpix” nuotr.
Kino kritikai vadino aktorę Ch.Hendricks šiuolaikinio grožio ir spindesio įsikūnijimu.<br>„Scanpix” nuotr.
Kino kritikai vadino aktorę Ch.Hendricks šiuolaikinio grožio ir spindesio įsikūnijimu.<br>„Scanpix” nuotr.
Kino kritikai vadino aktorę Ch.Hendricks šiuolaikinio grožio ir spindesio įsikūnijimu.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 17, 2019, 4:57 PM

Atplėšusi voką Christina aiktelėjo: nejaugi tai ji?

Iš modelių agentūros atsiųstų nuotraukų žvelgė rausvaplaukė, mėlynakė pikantiškų kūno linijų gražuolė.

Dėl užplūdusių jausmų mergina pravirko ir nepastebėjo, kaip į kambarį įėjo motina. Dabar jau abi raudojo. „Pažiūrėk, kokia tu gražuolė! Visada tai sakiau“, – sakė motina.

Christina neabejojo motinos žodžių objektyvumu – tiesiog iš vaikystės įprato labiau pasitikėti savo pojūčiais, o ne svetima nuomone. Ateityje būtent tai taps jos sėkmės prielaida.

Christina Rene Hendricks, anglo Roberto Hendrickso ir amerikietės Jackie Sue duktė, pasaulį išvydo Noksvilyje, trečiame pagal dydį Tenesio valstijos mieste. Kai mergaitei sukako treji, Hendricksai persikėlė į Aidaho valstiją. Robertas dirbo federalinėje miškų tarnyboje, dėl to šeimai tekdavo dažnai keisti gyvenamąją vietą.

„Augau mažame Tvin Folso mieste. Veikiausiai buvome paskutiniai Žemės planetos žmonės, įsigiję vaizdo grotuvą. Kabelinės televizijos nebuvo apskritai. Tad apie kokią nors prabangą ir spindesį nebuvo nė kalbos“, – prisimena Christina.

Ji mokėsi gerai, bet mokyklos nemėgo. Itin drovios Christinos santykiai su bendraamžiais nesusiklostė. Bet ji noriai lankė teatro ir muzikos būrelius.

Dešimtmetė Christina, natūrali blondinė, netikėtai pareiškė norą tapti rusvaplauke. Motina neprieštaravo.

„Mano šviesios sruogos pavirto oranžinėmis – morkų spalvos. Ir nuo to laiko jas visą laiką padažydavau“, – prisiminė aktorė.

Po 4 metų šeima įsikūrė Virdžinijos valstijoje, Ferfakso mieste. Mergaitė ir čia nerado bendros kalbos su bendraamžiais.

Gelbėjo teatro pomėgis ir nepriklausomas charakteris. Draugai artistai gyrė jaunosios kolegės gebėjimus ir ryškią išvaizdą. Bet visa tai niekaip neturėjo įtakos Ch.Hendricks charakteriui.

Mergina susižavėjo gotais – plaukus ir lūpas dažė juoda spalva, vilkėjo odinę striukę ir avėjo grubius batus.

Laimei, gotiškasis periodas truko neilgai. Baigusi mokyklą Christina patraukė į Niujorką.

Tėvai po garsių skandalų išsiskyrė ir ore pakvipo permainomis. Kas toliau?

Turėdama tik keletą vaidmenų vaikų teatre Christina suprato, kad vargiai gali tikėtis aktorės karjeros. Bet ji buvo pasirengusi bet kam, kad tik paspruktų iš Virdžinijos.

Todėl nė kiek nedvejojo, kai modelių agentūra pasiūlė sutartį. Iš to laiko Christina išsaugojo malonius prisiminimus.

Jai labai patiko dirbti modeliu, būti fotografuojamai, keliauti iš vienos pasaulio šalies į kitą, patirti naujų įspūdžių ir dar už visa tai gauti pinigų.

Modelio darbas, pasak Ch.Hendricks, padėjo ugdyti aktorinius įgūdžius. Su Pierce’u Brosnanu filmavosi reklamoje, su George’u Clooney – seriale „Ligoninės priimamasis“.

Pirmaisiais gyvenimo Niujorke metais Christina vos sudurdavo galą su galu. Pinigų pakakdavo tik sąskaitoms apmokėti ir kukliam maistui.

Kartą net pardavė kvietimą į vakarėlį, surengtą Holivudo aktoriaus Johnny Deppo gimtadienio proga. Už jį nusipirko maisto produktų.

Ji labai nustebo, kad buvo pakviesta, nes su J.Deppu nebuvo pažįstama. Bet vėliau kažkas paaiškino: vakarėlio rengėjai norėjo matyti simpatiškų modelių.

Nuo 1999-ųjų Ch.Hendricks pradėjo aktyviai filmuotis. Pradžioje ji dalyvavo šou „Beggars and Choosers“, paskui televizijos serialuose.

2002-aisiais ją pakvietė į kosminio vesterno žanro draminį serialą „Skraidantysis jonvabalis“ atlikti avantiūristės, kuri gundė ir apvaginėjo vyrus, vaidmens. Pasiūlymai pylėsi vienas po kito.

Kaip ir daugelis žvaigždučių, ji galėjo dar kurį laiką pašmėžuoti ekrane.

Paskui įsikurti Holivudo kalvose kaip kokio nors prodiuserio gražuolė žmona.

Visai netikėtai Ch.Hendricks gyvenimą aukštyn kojomis apvertė serialas „Mad Men. Reklamos vilkai“.

Tiesa, jos dalyvavimas šiame seriale kabėjo ant plauko. Šį televizijos projektą aktorės agentai vertino nepalankiai – jie neįžvelgė komercinės sėkmės.

„Visada priimdavau daug žadančius pasiūlymus, šį kartą pabandykime pasirinkti tikrai gerą scenarijų“, – užsispyrė aktorė.

Agentūra nutraukė sutartį su Ch.Hendricks, o ji gavo vaidmenį, pakeitusį jos gyvenimą.

Nepaisant skeptikų prognozių, draminio serialo „Mad Men. Reklamos vilkai“ populiarumas peržengė JAV ribas.

Ch.Hendricks personažė – rausvaplaukė sekretorė Džoan Holovėj – tapo stiliaus ikona, pasikėsinusia į Kerės Bredšou („Seksas ir miestas“) laurus.

Ir tai nekelia nuostabos. Jos buvo neįtikėtinai panašios – šios dvi skirtingų dešimtmečių Niujorko gyventojos.

Ekstravagantiškoji rašytoja Kerė Bredšou, turinti laikraštyje skiltį apie seksą, ir biuro dievaitė iš Medisono aveniu. Ir viena, ir kita įprato gauti viską, ko tik nori, sumaniai naudodamasi savo patrauklumu.

Ne tik Amerika, bet ir visas pasaulis buvo pasiilgęs to prarasto moteriškumo, kurį įkūnijo tokios žvaigždės kaip Marilyn Monroe ir Sophie Loren.

Būtent tai Ch.Hendricks sugrąžino iš užmaršties ir užkėlė ant pjedestalo.

Seriale „Mad Men. Reklamos vilkai“ aktorė nešioja liemenį pabrėžiančias palaidines, pieštuko stiliaus sijonus, sukneles futliarus, kapronines kojines.

„Serialo stilistė Jenny Bryant išmokė mane rengtis. Aš jos dėka pažinau savo figūrą. Pavyzdžiui, man būtina pabrėžti liemenį, kad neatrodyčiau stora. Pradėjau nešioti aptempiančius drabužius, sukneles su gilia iškirpte. Ir visa tai man labai patinka“, – prisipažino aktorė.

Pasirodžius serialui visi pradėjo aptarinėti jos figūrą, domėjosi, ar ji nepasididino krūtinės, ar ketina lieknintis.

„Esu nusiteikusi prieš plastines operacijas ir nesiliauju kartojusi: mano krūtinė natūrali. Kodėl pikantiškų formų moterys turi nuolat girdėti iš kitų: prisipažink, juk krūtinę pasididinai?“ – atviravo aktorė.

Kartą Australijoje ji griežtai nutraukė reporterį, kai jis pasidomėjo, ar nesunku būti storai tokiame liesame Holivude.

Nuo to laiko bet kokie klausimai, susiję su Ch.Hendricks figūra, žurnalistams yra tabu.

Tačiau tų, kuriems aktorė tapo grožio etalonu, pasirodė esą kur kas daugiau. Dizaineriai, įkvėpti jos herojės Džoan, ant podiumų pakvietė didžiakrūtes gražuoles, apsitempusias tvido švarkeliais.

Kino kritikai vadino aktorę šiuolaikinio grožio ir spindesio įsikūnijimu. Net politikai iš televizijos ekranų ragino merginas pamilti save ir lygiuotis į Ch.Hendricks, o ne marintis badu, kad būtų panašios į supermodelį Heidi Klum.

Kur tik aktorė pasirodydavo, vyrai, pamiršę padorumą, palydėdavo ją ilgais vertinančiais žvilgsniais. Moterys, išgyvenusios dėl savo kūno formų, pagaliau su palengvėjimu atsiduso.

„Kažko vis dėlto pasiekiau. Mano vaidmuo seriale „Mad Men. Reklamos vilkai“ privertė moteris kitomis akimis pažvelgti į savo didelį biustą. Dabar jos net nebando jų slėpti“, – sakė aktorė.

Ar tai reiškė anoreksiškos išvaizdos modelių ir visuotinio pamišimo dėl lieknėjimo epochos pabaigą? Žinoma, kad ne.

Bet viena atstovė tų, kurios netilpo į griežtus Holivudo standartų rėmus, gavo pagrindinį vaidmenį, teisę spindėti ant raudonojo kilimo ir puošti populiarių žurnalų viršelius. Mažoji revoliucija įvyko.

Vargu ar atsiras kita šiuolaikinė aktorė, kurios kūnas būtų tapęs tokių ilgų ir detalių aptarinėjimų tema. Būtent kūnas, o ne talentas ir net ne asmeninis gyvenimas.

Ir tai labai neteisinga Ch.Hendricks požiūriu. Aktorės sukurtas septintojo dešimtmečio reklamos agentūros sekretorės paveikslas yra toks tikslus šūvis, kad scenarijus buvo perrašytas. Ir perrašytas taip, jog Džoan taptų viena pagrindinių serialo „Mad Men. Reklamos vilkai“ veikėjų.

Iš pradžių Ch.Hendricks personažė turėjo dalyvauti tik keliuose epizoduose.

Šis vaidmuo aktorei pelnė „Emmy“ nominacijų, žurnalo „Esquire“ skaitytojų titulą „Seksualiausia pasaulio moteris“ ir įžymybės statusą.

„Per atrankas man nebereikėdavo priminti, kas aš. Pirmiausia vos peržengusi slenkstį išgirsdavau: „O, man patinka jūsų Džoan!“ – pasakojo Christina.

Aktorės apdovanojimų skrynelėje yra ir Monte Karlo kino festivalio statulėlė: Ch.Hendricks buvo pripažinta įdomiausia 2009-ųjų aktore. Ji saugo ir keletą JAV aktorių gildijos apdovanojimų.

Televizijos serialas „Mad Men. Reklamos vilkai“ tapo proveržiu ne tik Ch.Hendricks karjeroje. 2007-aisiais, filmavimo pradžioje, ji susipažino su būsimu vyru Geoffrey Arendu (41 m.).

Amerikiečių aktorius, turintis pakistanietiškų šaknų, moterų dėmesiu negalėjo pasigirti. Ar dėl įgimto kuklumo, ar išvaizdos, nė iš tolo neprilygstančios vyriško grožio idealams.

Kino karjerą G.Arendas pradėjo nuo kompiuterinių žaidimų personažų įgarsinimo, paskui pradėjo pamažu filmuotis.

Christina iškart pajuto, kad šis drovus vaikinas yra giminingos su ja sielos, ir dėl to nesidrovėjo parodyti iniciatyvos, paprašyti jo telefono numerio.

Paskui pirmoji prisipažino mylinti: „Aš pasakiau, kad su juo noriu sukurti šeimą. Ir truputį išgąsdinau. Laimei, ne taip stipriai, kad jis pabėgtų.“

2009-aisiais pora iškėlė vestuves, į kurias pakvietė 70 asmenų. Iškilmių vieta pasirinko restoraną „Il Buco“, esantį Ist Vilidže. Tą patį, į kurį Christina užsuko pirmą kartą atvykusi į Niujorką.

Čia vakarieniaudavo su draugais, kai turėdavo pinigų. Kartą į „Il Buco“ pakvietusi Geoffrey prisipažino, kad jai patinka restorano gotų stiliaus sietynai.

Jie priminė Christinai jos maištingąją jaunystę. Aktorė paprašė savininkės vieną parduoti, bet ta nesileido į kalbas.

„Po kelių mėnesių parėjau namo ir pamačiau, kad kiekvienas mūsų valgomojo lopinėlis nuklotas gėlėmis. Geoffrey atsiklaupė ant kelio, – žinoma, dalis mano smegenų suvokė, kad jis peršasi. Paskui pažvelgus į lubas ir pamačius tą patį sietyną kita mano smegenų dalis pagalvojo: „Velniai griebtų, kaip jis atsirado mūsų namuose?“ – pasakojo aktorė.

Gegužės 3-iąją Ch.Hendricks sukaks 44-eri. Ir ji jau daugiau nei dešimt metų šalia G.Arendo jaučiasi labai laiminga.

Kartu vaikšto į sporto klubą, kad, kaip sako aktorė, malonumą suderintų su nauda, gamina indiškus valgius, žiūri serialus ir eina pasivaikščioti su rusvaplaukiu kaip ji spanieliu.

Prieš penkerius metus aktorė nustebino gerbėjus, kai interviu prisipažino, jog su vyru nenori susilaukti vaikų.

„Nusprendėme, kad mums visiškai neįdomu tapti tėvais. Atvirai ir sąžiningai sakant, tikimybė, kad kada nors pakeisiu savo nuomonę, minimali. Vienintelis, ką dar galime įsigyti, tai antras šuniukas“, – sakė Ch.Hendricks.

Aktorės filmografijoje – daugiau nei 100 vaidmenų. Po serialo „Mad Men. Reklamos vilkai“ aktorę užgriuvo pasiūlymų lavina.

Ji su kanadiečių aktoriumi Ryanu Goslingu nusifilmavo kriminalinėje dramoje „Važiuok“, o su „Sekso ir miesto“ žvaigžde Sarah Jessica Parker – komedijoje „Aš nežinau, kaip ji daro“.

Ch.Hendricks atlieka vieną pagrindinių vaidmenų seriale „Plieno žvaigždė“. Aktorė neslepia svajojanti sulaukti pasiūlymo iš didžiųjų režisierių – Woody Alleno ir Timo Burtono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.