Daugelio mylimiausia „Sostų karų“ aktorė įstengė atsispirti žvaigždžių ligai

Maisie Williams (22 m.) įdėmiai apžiūrėjo savo kojas, apautas kraują primenančiais dažais aptaškytais baltais sportbačiais. Viskas atrodė tikroviškai. Po kelių minučių ši nuotrauka buvo įkelta į jos paskyrą su užrašu: „Sudie, Belfaste. Sudie, Arija. Sudie, „Sostų karai“. Visa tai buvo šaunu. Nuotykiai prasideda.“

M.Williams neslėpė, kad džiaugiasi „Sostų karų“ pabaiga.<br>„Scanpix” nuotr.
M.Williams neslėpė, kad džiaugiasi „Sostų karų“ pabaiga.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-26 11:33

Tuojau pat pasipylė komentarai. Užjaučiantys, kandūs, susižavėję, pikti – tarsi išreiškę pačios Maisie jausmus ir emocijas po daugiau nei devynerių metų trukmės projekto, pakeitusio jos gyvenimą.

Aštuntasis, baigiamasis, „Sostų karų“ sezonas ekranus pasiekė balandžio 14-ąją, o jau kitą dieną M.Williams atšventė 22-ąjį gimtadienį.

Vaikystėje mėgo šokti

Margaret Constance Williams gimė Bristolyje ir buvo ketvirtas, jauniausias, vaikas šeimoje. Maisie pravardę ji gavo populiaraus komikso „The Perishers“ herojės garbei.

Tėvai išsiskyrė, kai mažylei sukako dveji. Tačiau netrukus Maisie mama Hilary vėl ištekėjo – už verslo konsultanto. Ir sutuoktiniai su vaikais persikėlė gyventi į Somerseto grafystę.

Keturmetės Maisie didžiąja aistra tapo šokiai. Būdama dešimties ji įstojo į choreografijos mokyklą ir beveik iškart pradėjo vaidinti miuzikluose ir teatro spektakliuose.

Pastebėję aktorinius gebėjimus ir labai didelį judrios mokinės darbštumą dėstytojai pasiūlė jai nuvykti į talentų konkursą Paryžiuje.

Jaunoji dalyvė apdovanojimo nepelnė, užtat įgijo naudingos patirties ir asmeninę agentę.

Būtent ji patarė mažajai šokėjai pabandyti jėgas kine. Pirmasis mėginimas patekti į filmą „Auklė Makfi ir didysis sprogimas II“ buvo nesėkmingas. M.Williams pakliuvo į finalinę atranką, bet vaidmuo atiteko kitai.

Nenorėjo eiti į antranką

Į kitą atranką dėl filmo apie kažkokias viduramžiškas aistras Maisie eiti nenorėjo – tuo labiau kad ji buvo paskirta tą dieną, kai mergaitė su klase ketino aplankyti kiaulių fermą. Juk tai šimtą kartų įdomiau!

Tačiau pasvėrusi visus „už“ ir „prieš“ vis dėlto pasirinko atranką. Vien dėl to, kad Maisie norėjo nusipirkti kompiuterį – įkyrėjo dalytis su vyresniais broliais.

Atranka, kurioje dalyvavo 200 mergaičių, vyko penkiais etapais. Bet M.Williams paliko tokį ryškų įspūdį „Sostų karų“ prodiuseriui ir aktorių atrankos direktoriui, kad ją greitai patvirtino atlikti Arijos vaidmenį.

Tik po kelerių metų Maisie sugebėjo suvokti, kokį nepakartojamą įvertinimą tuomet gavo.

O kol kas ji buvo tiesiog laiminga, kaip laimingas būna vaikas, kurį įvertino ir pagyrė. Ir dar patėvis užtikrino, kad jai pakaks pinigų net keletui asmeninių kompiuterų!

Viena mylimiausių personažų

Arija – viena mylimiausių ir prieštaringiausių „Sostų karų“ personažų.

Jaunesnioji lordo Edardo Starko ir ledi Ketlin duktė tampa suaugusia pasaulyje, kur viešpatauja prievarta, liejasi kraujas, o žmogaus gyvenimas – nieko vertas kovoje dėl valdžios.

Pamažu mergaitė, kuriai tenka žiaurūs išbandymai, pavirto negailestinga kare, keršijančia už artimųjų žūtį.

Pradėjus „Sostų karų“ filmavimą M.Williams buvo 12 metų, o jos herojei – devyneri.

„Arija, kaip ir aš, turėjo greitai suaugti pasaulyje, apie kurį beveik nieko nežinojo.

Visą gyvenimą ją supo žmonės, kuriais ji labai pasitikėjo. Ir staiga paaiškėjo, kad yra kitas pasaulis. Tą patį patyriau ir aš“, – sakė aktorė.

Darbas vyko nenutrūkstamai ir reikalavo visiškai pasinerti į procesą. Malta, Šiaurės Airija, Škotija, Marokas, Islandija, Kroatija, Ispanija, kitos šalys. Po metų Maisie buvo priversta mokytis namuose.

Gynė artimuosius

Štai tuomet pasipylė mergaitės tėvų kritika.

M.Williams gynė savo artimuosius taip, kaip tai būtų dariusi jos herojė Arija: „Apie mane galite kalbėti ką norite. Ėmiausi šio darbo ne dėl to, kad žmonės smerktų mano šeimą. Man patinka šis beprotiškas gyvenimo būdas: nelankyti mokyklos ir visą laiką būti filmavimo aikštelėje. Tai – mano sprendimas.“

Labai greitai pačiai Maisie teko susidurti su pykčiu ir neapykanta, sklindančiais iš socialinių tinklų. Skaudžiausia, kad jaunoji aktorė tapo persekiojimo taikiniu gimtojoje Somerseto mokykloje.

„Tai – sunkiausi mano gyvenimo metai. Asmeniškai pažinojau mergaitę, siuntusią man anoniminius, pykčio ir pagiežos persmelktus laiškus. „Tu – laukinė, nevaikštai į mokyklą“, „Tu – pasipūtusi kalė“, „Mes visi apsimetame, kad mums patinki, nes esi turtinga ir garsi“, – prisiminė aktorė.

Jai skaudžiausia buvo, kad įžeidinėjo žmonės, buvę jos pasaulio dalimi.

Padėjo rašyti scenarijų

M.Williams panašią siaubingą patirtį vėl išgyveno būdama septyniolikos, filmuodamasi dramoje „Virtualus priekabiavimas“.

Šioje juostoje jos herojė Keisė – tai mergina su asmeniniu kompiuteriu.

Sėdėdama miegamajame ji patiria šantažo ir pažeminimų pragarą socialiniame tinkle.

Tuo metu nieko neįtariantis tėvas gamina jai vakarienę.

M.Williams ne tiktai suvaidino pagrindinį vaidmenį šiame filme, bet ir talkininkavo rašant scenarijų.

„Norėjome sukurti tikrovišką istoriją paaugliams“, – sakė jaunoji aktorė. „Virtualus priekabiavimas“, jos nuomone, – perspėjimas nesusiformavusioms jaunoms sieloms, tapusioms patyčių, pažeminimų socialiniuose tinkluose aukomis.

Ką M.Williams patartų atsidūrus tokioje padėtyje kaip jos herojė Keisė?

„Sąžiningai? Išjungti kompiuterį. Nepulti į isteriją: „O, Dieve, negalėsiu bendrauti su draugais feisbuke, nepamatysiu nė vienos žinutės.“ Pasakysiu tik tiek – kvailystė. Tikri draugai visuomet liks draugais“, – sakė M.Williams.

Bet ji neįsivaizduoja savo gyvenimo be socialinių tinklų. M.Williams sekėjų skaičius „Twitter“ ir „Instagram“ seniai perkopė per 10 milijonų. Aktorė taip pat turi savo kanalą „YouTube“.

Su gerbėjais ji bendrauja linksmai, šmaikščiai. Jaunimui, kuris kremta komunikacijos abėcėlę internete, mielai dalija patarimus. Pavyzdžiui: „Niekada nesakyk tiesioginiame eteryje to, ko nenorėtų išgirsti tavo mama.“

Nuo savo motinos Maisie nieko neslepia.

„Mūsų santykiai iš tikrųjų artimi, galime kalbėtis įvairiausiomis temomis“, – sakė aktorė. Kai Maisie patvirtino Arijos vaidmeniui „Sostų karuose“, jos motina metė darbą universitete ir tapo dukters asmenine asistente.

Serialas „Sostų karai“ tapo didžiausiu ir sėkmingiausiu projektu televizijos istorijoje. Sagą, sukurtą amerikiečių rašytojo George’o Martino istorinio fantastinio romano „Ledo ir ugnies giesmė“ motyvais, pamatė šimtai milijonų žmonių.

Serialas buvo įvertintas rekordiniu nominacijų ir prestižinių apdovanojimų skaičiumi.

Vienas jų – JAV (nuo 1972 m.) teikiama premija „Saturn“ kategorijoje „Geriausia jaunoji televizijos serialo aktorė“ – 2015-aisiais atiteko M.Williams.

Bebaimės Arijos Stark, virtuoziškai valdžiusios špagą, kurią Maisie pavadino virbalu, vaidmuo atvėrė jaunajai aktorei puikias perspektyvas.

Susirado draugę

Bet tapusi įžymybe ji laimingai išvengė žvaigždžių ligos. Kaip ir jos artimiausia draugė Sophie Turner (23 m.).

Jos susipažino tądien, kai abi buvo patvirtintos vaidinti seseris Ariją ir Sansą Stark „Sostų karuose“.

S.Turner ir M.Williams dažnai kartu keliauja, eina apsipirkti ir meistriškai suka galvą savo gerbėjams „Instagram“.

2017 metų spalį S.Turner susižadėjo su muzikantu Joe Jonasu. Vestuvių diena ir vieta dar nepaskelbta.

Bet nuotakos pamergė jau žinoma – Maisie džiaugiasi nauju vaidmeniu.

M.Williams tekėti kol kas neketina. Įsimylėjusi ir laiminga – tai, ko gero, ir viskas, ką ji pasirengusi papasakoti apie savo gyvenimą.

Kartais Maisie įkelia į „Instagram“ nuotraukų su draugu. Olli Jacksonas – talentingas dailininkas ir aktyvus kovotojas už aplinkos išsaugojimą.

Jis – vienas iš pilietinės iniciatyvos „100 tonų plastiko“ autorių. Šio sumanymo tikslas – įvairių šalių savanorių pajėgomis išvalyti vandenyną, kad jame nebeliktų šiukšlių.

Olli didžiuojasi savo draugės pasiekimais, švelniai ją vadina Raindrop – Lietaus Lašeliu.

„Žiūriu į įžymius bendraamžius ir matau, kad jie bendrauja vien tik su panašiais į juos. Tai – šaunu, bet man patinka būti eiline ir leisti laiką su draugais namuose“, – sako jaunoji aktorė.

M.Williams nelaiko Holivudo galios ir tiesos vieta, vengia vakarėlių ir renginių, apgaubtų spindesiu.

„Holivudas man siejasi su netikrumu, dirbtinumu. Ir nors daugelis žmonių suvokia to, vyksta, beprasmiškumą, vis tiek visi linksminasi su tais, kurie jiems visiškai neįdomūs. Neturiu poreikio tapti visai kitokiu žmogumi vienam vakarui. Tai nuobodu ir vargina“, – sakė jaunoji aktorė.

Taip galėtų veikiausiai pasakyti ir jos herojė Arija Stark – jei gyventų mūsų laikais.

Panaši į savo heroję

Tiesmukiškumu ir atvirumu M.Williams panaši į savo heroję. Ir šie bruožai, jaunosios aktorės manymu, slepia jos personažės populiarumo paslaptį.

„Dabar žmonės kažkokie nervingi ir baikštūs, lyg baimintųsi netyčia kažką supykdyti. Arija visada sako tai, ką mano. Todėl ji ir tapo aistruolių numylėtine“, – įsitikinusi M.Williams.

Prieš 2 metus jaunosios aktorės paklausė, kokį likimą ji išrinktų savo herojei Arijai Stark.

„Būtų idealu, jei ji sugebėtų atkeršyti savo priešams, o paskui tapti laiminga“, – atsakė M.Williams.

Atrodo, kad jai pavyko tapti laiminga. Bet kokie gi jaunosios aktorės priešai, palyginti su Arijos? Viso labo smulkūs socialinių tinklų pavyduoliai.

Kuo labiau artėjo 8-ojo sezono „Sostų karų“ premjera, tuo garsesni darėsi ginčai ir nerimastingesnis laukimas: kuo viskas baigsis? Kas užims Geležinį sostą?

Tačiau serialo kūrėjai akylai saugo paslaptį. Stengiantis išvengti informacijos nutekėjimo buvo sukurtos net kelios netikros finalinės scenos.

„Manau, kad pabaiga nuvils daugelį“, – pažėrė intrigos savo paskyroje M.Williams. Ir tai kol kas vienintelė tiesa.

Jaunoji aktorė neslėpė, kad džiaugiasi „Sostų karų“ pabaiga. Ir ji pavargo nuo Arijos. „Atėjau iki pabaigos ir daugiau nebenoriu. Arija Stark išsiurbė mane iki paskutinio lašo, šis sezonas buvo labai ilgas“, – sako M.Williams.

Išsivadavusi nuo herojės, kuri beveik dešimt metų buvo jos antruoju „aš“, Maisie dabar skuba vytis to, ką praleido.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.