Pagyvenęs vyras pagailėjo striptizo šokėjos ir sulaukė kraupaus atpildo

Kaip byloja lietuvių liaudies patarlė, kuproto ir grabas neištiesins. Patarlė su kaupu pasitvirtino vienoje amerikietiškoje istorijoje.

 M.McNew ir J.L.Morrissey buvo keista pora. <br> Facebook nuotr.
 M.McNew ir J.L.Morrissey buvo keista pora. <br> Facebook nuotr.
 Moteris nuo 15 metų šoko striptizą ir dažnai sugrįždavo prie heroino vartojimo. <br> Facebook nuotr.
 Moteris nuo 15 metų šoko striptizą ir dažnai sugrįždavo prie heroino vartojimo. <br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 28, 2019, 3:14 PM

Michaelas McNew, pasiturintis farmacijos kompanijoje dirbęs ir prabangiame name, stovinčiame Vašingtono krosingo rajone Pensilvanijos valstijoje, gyvenęs vyriškis (64 m.), Jennifer Lynn Morrissey, 33 metų striptizo šokėjai, turėjusiai problemų su narkotikų vartojimu ir teisėsauga, suteikė šansą pradėti gyvenimą iš naujo, tačiau, deja, moteris nesugebėjo juo pasinaudoti.

Suvedė motociklai

Kaip rašo „Mirror“, M.McNew ir J.L.Morrissey buvo keista pora. Tačiau, nepaisant skirtumų, jie turėjo ir kai ką bendra – meilę motociklams.

Būtent meilė motociklams juos ir suvedė. Nuėjęs į striptizo klubą, kur šoko J.L.Morrissey, ir sužinojęs apie jųdviejų bendrą pomėgį M.McNew su moterimi įsikalbėjo.

Jie vienas kitam taip patiko, kad susitarė dėl pasimatymo. Moteris patikino, kad už jį vyriškiui nereikės mokėti.

Artimiau susipažinus, J.L.Morrissey pasipasakojo apie savo problemas, įskaitant ir 1200 JAV dolerių (1072 eurų) skolą už elektrą.

Neįtikėtina, tačiau M.McNew sutiko moters skolą apmokėti. O J.L.Morrissey to tik ir tereikėjo. Ji suprato, kad gali pasinaudoti buvusiu klientu.

Taip M.McNew ir J.L.Morrissey tapo pora. Atrodė, kad vyriškis yra be galo įsimylėjęs naująją draugę.

J.L.Morrissey pasaulis skyrėsi nuo M.McNew gyvenimo kaip diena ir naktis. Moteris nuo 15 metų šoko striptizą ir dažnai sugrįždavo prie heroino vartojimo. Ji ne kartą buvo bausta už narkotikų vartojimą ir kelių eismo taisyklių pažeidimus. Taip pat buvo įpareigota atlyginti aukai už padarytą žalą.

Įsileido į namus

Visi J.L.Morrissey prasižengimai kainavo. Ir M.McNew nusprendė padėti. Jis pradėjo mokėti moters baudas ir atlyginti jos padarytą žalą.

Vėliau J.L.Morrissey teigė, kad taip daryti vyriškį skatino noras padaryti ją priklausomą. Tačiau vyriškio draugai tokius moters tvirtinimus neigė. Jie sakė, kad mokėti svetimas skolas M.McNew skatino įgimtas geraširdiškumas.

Vedinas užuojautos ir noro ja geriau pasirūpinti 2015 m. sausį M.McNew pakvietė J.L.Morrissey apsigyventi jo ištaigiuose namuose, stovinčiuose ant upės kranto.

Išvydusi, kad namo sienos mukabinėtos dailės kūriniais, J.L.Morrissey pasijuto kaip muziejuje.

Akimirksniu J.L. Morrissey atsivėrė kitas gyvenimas. Ji leidosi į prabangias keliones lėktuvais. Vakarieniaudavo brangiuose restoranuose.

M.McNew davė J.L.Morrissey pinigų, už ją mokėjo teismo paskirtas baudas, parėmė moterį finansiškai, kai ši pradėjo dirbti motociklų mechanike.

J.L.Morrissey kalbėjo žmonėms, kad M.McNew yra jos cukrinis tėtukas. Tokios jos kalbos ne visiems patiko.

M.McNew suaugęs sūnus ir dukra nesižavėjo naująja tėvo drauge, kuri buvo perpus už jį jaunesnė ir per daug nesukdama sau galvos leido jo pinigus. Dėl to santykiai tarp tėvo ir jo suaugusių vaikų tapo įtempti, kol galiausiai visiškai nutrūko.

Apgavo su baikeriu

Poros santykių idilė baigėsi, kai 2017 m. M.McNew sužinojo, kad J.L.Morrissey jį apgaudinėja su vyruku, priklausančiu baikerių gaujai.

J.L.Morrissey išsikraustė iš M.McNew namų.

Vyriškis jautėsi sugniuždytas moters išdavystės. Jai adresuotose žinutėse jis rašė, kad norėjo su ja būti amžinai ir kad ją be proto mylėjo, o ši nusprendė priešingai. Vyriškis skundėsi, kad jo ketveri metai, praleisti su ja, prapuolė veltui.

Taip pat M.McNew informavo J.L.Morrissey, kad jos daiktus padėjo į saugyklą ir kad iš ten juos galima per du mėnesius laiko (tiek sumokėjo už saugojimą) pasiimti.

M.McNew įspėjo J.L.Morrissey nesiartinti prie jo namų, nes jis turi ginklą ir, jei reikės, jį panaudos savigynai.

Paleido kulką į kaktą

Tačiau ir pačiam M.McNew reikėjo pasisaugoti. Naujasis J.L.Morrissey draugas Charlesas „Negailestingasis“ Kulowas jau buvo pasižymėjęs kriminaliniais nusižengimais ir smurto protrūkiais.

Įsiaudrinę M.McNew ir J.L.Morrissey vienas kitam parašė daugiau nei 90 žinučių. Žinučių tonas nuolat kito. Vienose buvo apgailestaujama dėl nutrūkusių santykių, kitose grasinama. Vienoje iš žinučių J.L.Morrissey parašė, kad vyriškį išmėsinės kaip sumedžiotą elnią.

Po dviejų dienų, 2017 m. rugpjūčio 8 d., M.McNew bendradarbė susirūpino, kodėl nieko apie vyriškį negirdėti, ir kartu su jo dukra nuvyko į namus patikrinti, kas atsitiko.

Namuose jos aptiko vyriškį sėdintį negyvą jo mėgtoje oda aptrauktoje kėdėje. Tarp vyriškio akių žiojėjo kulkos palikta skylė.

Apimtos siaubo moterys paskambino į pagalbos liniją ir iškvietė policiją.

Apžiūrint nusikaltimo vietą buvo pastebėta, kad dingęs vyriškio laikrodis ir išverstos džinsų kišenės.

Viskas liudijo, kad buvo įsilaužta į namus. Tačiau jei nužudymo tikslas buvo apiplėšti, tai kodėl tuomet nebuvo paimta ko nors daugiau, pavyzdžiui, kodėl nebuvo pagrobti ant sienų kabantys brangūs meno kūriniai?

Nusikaltimą tyrę kriminalistai išsiaiškino, kad likus keturioms valandoms iki mirties tarp M.McNew ir J.L.Morrissey vyko intensyvus susirašinėjimas ir kad žinučių turinys nė kiek nepriminė mandagaus bendravimo. Tai kriminalistus paskatino labiau pasigilinti į jų santykius.

Bandė išsisukinėti

Netrukus policija sulaikė J.L.Morrissey pateikusi jai kitus, su nužudymu nesusijusius kaltinimus.

Sėdėdama areštinėje J.L.Morrissey prasitarė kameros draugei, kad ji nužudė savo cukrinį tėtuką, kai nuvyko į jo namus aiškintis santykių. Tą patį moteris papasako ir kitiems. O šie informavo policiją.

Per pirmąją apklausą J.L.Morrissey bandė kaltę suversti savo naujajam draugui. Esą jis galėjo taip pasielgti.

Taip pat moteris policijai tvirtino, kad buvusio meilužio namuose nesilankė jau kelias savaites. Tačiau tai buvo paneigta radus ant M.McNew išverstų kišenių jos DNR.

Moteris bandė išsisukinėti, tačiau galiausiai prisipažino, kad ji nušovė M. McNew. Tačiau dar bandė tvirtinti, kad taip atsitiko netyčia. Esą bandant atimti pistoletą jis netyčia iššovė ir kulka pataikė vyriškiui į veidą.

J.L.Morrissey teigė, kad po šūvio labai išsigando ir pabėgo. Pasakojo, kad vėliau grįžo atgal su naujuoju draugu ir bandė inscenizuoti apiplėšimą. M.McNew telefoną, kompiuterį ir laikrodį užkasė galiniame kieme, o feisbuke parašė vyriškiui žinutę, kad sudarytų įspūdį, kad ji mano, kad jis yra gyvas.

J.L.Morrissey buvo oficialiai apkaltinta nužudžiusi M.McNew.

Tuo metu Charlesas „Negailestingasis“ Kulowas taip pat buvo laikomas uždarytas kalėjime. Jam buvo pateiktas atskiras kaltinamas dėl nužudymo grumiantis. Vyras sutiko liudyti prieš J.L.Morrissey ir taip išvengė kaltinimo, kad prisidėjo prie M.McNew gyvybės atėmimo.

Stojo prieš teismą

2018 m. sausį J.L.Morrissey stojo prieš teismą.

Kaltintojai teigė, kad tuo metu, kai M.McNew miegojo savo krėsle, J.L.Morrissey įėjo į namus pro garažą, nes žinojo jo užrakto kodą. Ji šovė ginklu tiesiai jam į veidą.

Tyrėjai neatrado nė menkiausių kovos pėdsakų. Todėl J.L.Morrissey tvirtinimas, kad nušovė netyčia grumiantis dėl ginklo, buvo paneigtas. Kulkos padarytos žaizdos forma taip pat atitiko M.McNew sėdėjimo supamojoje kėdėje padėtį.

„Jis pasitikėjo ja, o ji paleido kulką jam į galvą“, – teigė kaltintojai.

Susirinkusiesiems buvo papasakota, kaip moteris kartu su savo naujuoju draugu šaltakraujiškai sugrįžo į nusikaltimo vietą, kad sudarytų apiplėšimo iliuziją. Ch.Kulowas paliudijo, kad jis net apšlapino M.McNew rankas, kad sunaikintų įkalčius.

Kokių motyvų vedama J.L.Morrissey įvykdė nusikaltimą? Susigundė M.McNew gyvybės draudimu už 362 tūkstančius dolerių (321 925 Eur). Mat moteris buvo įtraukta į sąrašą tų, kuriems vyro mirties atveju tektų piniginė išmoka.

J.L.Morrissey advokatai įrodinėjo, kad iššaudama ji tik gynėsi, kai, atėjus susirinkti savo daiktų, jie susigrūmė.

Apsiašarojusi moteris teismui pasakojo apie savo santykius su nužudytuoju. Ji tikino, kad vyras buvo pavydus ir nuolat kaltino ją miegant su kitais. Taip pat primindavo, kad ji finansiškai nuo jo priklausoma.

J.L.Morrissey tikino, kad nenorėjo nušauti M. McNew. Jei taip, tai kodėl nekvietė pagalbos? Vietoj to ji dar kartą sugrįžo į nusikaltimo vietą ir daug įdėjo pastangų siekdama paslėpti tai, ką padarė.

2018 m. vasarį J.L.Morrissey buvo pripažinta įvykdžiusi pirmo laipsnio žmogžudystę. Taip pat ji buvo pripažinta kalta dėl įsibrovimo į svetimus namus ir vagystės.

Prieš paskelbiant nuosprendį, M.McNew vaikai papasakojo apie savo širdgėlą, kurią sukėlė J.L.Morrissey įsibraudama į jų šeimą ir ją suskaldydama.

Dukra Katie Anderson sakė: „Aš niekada neatleisiu jai už tai, kad atėmė iš mūsų tėvą. Tikiuosi, kad ji pripažins, kokį skausmą ir liūdesį mums visiems sukėlė“.

Kreipdamasis į J.L.Morrissey teisėjas rūsčiai kalbėjo: „Panele Morrissey, nusipelnėte to, ką sau padarėte. Jūs darėte blogus sprendimus vieną po kito. Jūs buvote žiauri bei lengvabūdė ir už tai turite būti nubausta“.

Po to teisėjas paskelbė, kad J.L.Morrissey turės kalėti iki gyvos galvos, be galimybės kreiptis dėl bausmės sušvelninimo.

Priešpaskutinėje žinutėje M.McNew rašė: „Jen, aš tave mylėsiu, iki kol gyvas būsiu“. Liūdniausia, kad taip iš tikrųjų ir nutiko, kai ji po kelių valandų įsibrovė į namus ir nušovė jį tiesiai į veidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.