12-kos supratęs, kad yra gėjus, vilnietis džiaugiasi Lietuvos visuomene

„Profesionaliu gėjumi“ juokais save vadinantis politologas ir teisininkas Tomas Vytautas Raskevičius, sėkmingai sudalyvavęs Vilniaus miesto savivaldybės tarybos rinkimuose, įrodė, kad laisvėjančių kitų Europos šalių pavyzdys užkrėtė ir mūsų šalies visuomenę. Pagarba žmogaus teisėms veda vyrą į priekį ir įkvepia atstovaujamai bendruomenei svarbiems darbams.

Tomas Vytautas Raskevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2019, 4:59 PM

Nuo dienoraščio iki knygos

Tomas Vytautas sako pats anksti supratęs, kad yra gėjus – jam tuomet tebuvo 12 metų. Jis pripažįsta, kad pačiam susitaikyti su šiuo supratimu ir priimti save reikėjo laiko – apmąstymai užtruko maždaug ketverius metus, o tada kaip tyčia, atradę jo rašytą dienoraštį, apie Tomo Vytauto orientaciją sužinojo vaikino tėvai.

Praėjusių metų pabaigoje Tomas Vytautas su kolega režisieriumi Romu Zabarausku išleidę jau antrąjį knygos „Lietuva atsiskleidžia. 99 LGBT+ istorijos“ leidimą padovanojo 500 šios knygos egzempliorių mokyklų bei regionų bibliotekoms ir jaunimo centrams. Tomo Vytauto įsitikinimu, ši labai įvairių LGBT+ bendruomenės asmenų istorijas atskleidžianti knyga turėtų būti prieinama kuo didesniam ratui jaunų žmonių ir taip prisidėti prie įvairovę gerbiančios Lietuvos kūrimo.

Kitų šalių pavyzdžiai suteikia vilties

Žmogaus teisių gynėjas į politiką pasuko supratęs, kad, norėdamas pokyčių, turi ją formuoti iš vidaus. LGBT – lesbiečių, gėjų, biseksualių ir translyčių asmenų – interesams atstovaujančioje organizacijoje daugiau nei penkerius metus dirbęs Tomas Vytautas visą tą laiką siekė pagerinti šios bendruomenės sąlygas mūsų šalyje. Savivaldybės tarybos nariu tapęs vyras teigia siekiantis, jog sprendimų priėmimo procese būtų girdimi LGBT bendruomenės balsai ir tiki, kad Lietuvos buvimas ES erdvėje kreipia mūsų visuomenę teisinga linkme.

„Kitų šalių pokyčiai yra labai įkvepiantys, kai matome menkstančias homofobines nuostatas. Mane patį į politiką pastūmėjo kitų jaunų politikų, galinčių atstovauti progresyviai ir europietiškai mąstančiai visuomenės daliai bei kalbėti apie žmogaus teises, pavyzdžiai“, – sako Tomas Vytautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.