Našlaitės vaidmuo paauglei atvėrė duris į Davido Beckhamo namus

Kritikai Millie Bobby Brown (15 m.) pranašavo didžiulį populiarumą jau po pirmojo televizijos serialo „Keisti dalykai“ sezono. Ir neapsiriko: jaunoji aktorė dabar tiesiog užversta pasiūlymais. Mat ji ir kadre, ir už jo geba daryti tokį poveikį, kokio daugeliui aktorių nepavyksta netgi karjeros pabaigoje.

Penkiolikmetė aktorė M.B.Brown prisipažino turinti naują draugą – anglų futbolo legendos D.Beckhamo septyniolikmetį sūnų Romeo.<br>„Scanpix” nuotr.
Penkiolikmetė aktorė M.B.Brown prisipažino turinti naują draugą – anglų futbolo legendos D.Beckhamo septyniolikmetį sūnų Romeo.<br>„Scanpix” nuotr.
 Penkiolikmetė aktorė M.B.Brown prisipažino turinti naują draugą – anglų futbolo legendos D.Beckhamo septyniolikmetį sūnų Romeo.<br>„Scanpix” nuotr.
 Penkiolikmetė aktorė M.B.Brown prisipažino turinti naują draugą – anglų futbolo legendos D.Beckhamo septyniolikmetį sūnų Romeo.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 5, 2019, 4:41 PM

Praėjusiais metais žurnalas „Time“ pagrindinę Holivudo sensaciją, tada dar 14-metę M.B.Brown, įtraukė į šimto įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą.

Dabar 15-metė britė jau turi 17 milijonų sekėjų socialiniame tinkle „Instagram“– tai jauniausia žvaigždė, Jungtinių Tautų Vaikų fondo (UNICEF) atstovė.

Mergina sudarė sutartį su modelių agentūra, jos nepasidalija drabužių dizaineriai.

Du kartus pristatyta „Emmy“ apdovanojimui, M.B.Brown tapo jauniausia istorijoje prestižinės premijos nominante.

Režisieriai ir prodiuseriai išsirikiavo į eilę, stengdamiesi jaunąjį talentą prisivilioti į savo projektus.

Išties keisti dalykai. Argi mažai sukuriama serialų? Ko gi vaikytis viename jų suvaidinusią paauglę?

Atrodytų, M.B.Brown niekuo nesiskiria nuo savo bendraamžių. Apkramtyti nagai, nubrozdinti keliai, nuotraukos socialiniuose tinkluose apsivilkus pižamą ir apsikabinus pliušinį meškiuką.

Bet ši paauglė atrodo stebėtinai suaugusi – ne dėl grimo ir dizainerių drabužių.

Jaunoji aktorė buvo pakviesta į arbatos gėrimo ceremoniją, kuri paprastai rengiama iki Britų kino ir televizijos menų akademijos (BAFTA) apdovanojimų ceremonijos.

Ji sugebėjo tapti pagrindine vakarėlio, į kurį sugužėjo žvaigždės, įžymybe. Pasirodo, šėtoniško žvilgsnio mergaitė sugeba prisitaikyti prie bet kokios draugijos ir būti žavia plepute.

M.B.Brown nevaržomai kalbėjosi su Ryanu Goslingu, Emma Stone, Justinu Timberlake’u.

„Sveiki, esu Millie Bobby Brown. Malonu susipažinti“, – visiems tiesė ranką šiek tiek pasistiebusi ant pirštų galiukų.

Garsenybės tiesiog tirpo ir greitai tapo jos gerbėjais.

Bet M.B.Brown nepavyko susipažinti su savo dievaičiu Leonardo DiCaprio – jis neatvyko į ceremoniją.

Bet šis Millie Bobby troškimas būtinai išsipildys, kaip išsipildė svajonė tapti aktore.

Millie Bobby gimė 2004-ųjų vasario 19-ąją saulėtoje Marbeljoje (Ispanija). Čia jos senelis turėjo restoraną.

Nekilnojamojo turto agentas Robertas Brownas su žmona ir dviem vyresniais vaikais į Ispaniją atvyko iš Anglijos. Tuo metu Kelly Brown laukėsi Millie Bobby.

Kai jai sukako ketveri, Brownai grįžo į Didžiąją Britaniją – apsigyveno Dorseto grafystės Bornmuto mieste. Mokykloje būsimai aktorei nebuvo lengva – bendraklasiai ją laikė ne tik keista, ne šio pasaulio būtybe, bet ir kvailute.

Ji negalėjo pasigirti gerais mokslo rezultatais, užtat pelnė dramos karalienės titulą.

M.B.Brown buvo pasirengusi dainuoti, šokti ir scenoje daryti bet ką, nors nuo pat gimimo turėjo problemų – beveik negirdėjo viena ausimi.

M.B.Brown buvo aštuonerių, kai šeima vėl persikraustė. Šį kartą – į Floridą.

Orlando mieste tėvai įkūrė nedidelį verslą – pardavinėjo dantų balinimo priemones. Tėvas pradėjo vedžioti Millie Bobby į scenos meistriškumo kursus. Čia nuolat užsukdavo agentai. Vienas jų, įdėmiai stebėjęs misterio Browno dukterį, patarė persikelti į Holivudą.

Anot agento, jo duktė Millie Bobby pasižymi įgimtais aktorystės gebėjimais ir instinktais – to neįmanoma išmokti.

Patikėję agentu ir pardavę tai, ką turėjo, – verslas nepateisino lūkesčių, – Brownai su vaikais persikėlė į Kaliforniją. Iš pradžių Millie Bobby puikiai sekėsi Los Andžele.

Ji gavo Alisos vaidmenį seriale „Kartą Stebuklų šalyje“, suvaidino siaubo trileryje „Įsibrovėliai“ ir dar kelis epizodinius vaidmenis „Modernioje šeimoje“, seriale „Grėj anatomija“, projekte „Specialioji jūrų policijos tarnyba“.

Po to staiga stojo tyla. Jos agentė, iš Didžiosios Britanijos kilusi miela moteris, savo globotinei rengė atrankas į rimtus projektus, kur buvo reikalingi vaikai aktoriai, bet atrodė, kad sėkmė nuo M.B.Brown nusisuko.

Brownų šeima gyveno iš dukters Millie Bobby honorarų – visai nedidelių. Jos tėvas neturėjo darbo, motina užsiėmė namais ir jauniausios, 2012-aisiais gimusios, dukrelės auklėjimu.

Neapmokėtų sąskaitų kalnas augo kaip ant mielių.

Kartą net agentė paskolino šeimai nedidelę pinigų sumą tikėdamasi, kad jos reikalai netrukus pasitaisys. Atrodė, kad laimė užmiršo kelią į Brownų namus. Jiems teko susitaikyti su nesėkme ir grįžti į Angliją.

Sugrįžimas buvo liūdnas. Sutuoktiniams neliko pinigų net butui išsinuomoti. Pradžioje šeima prisiglaudė pas giminaitę.

Priblėso ir M.B.Brown pasitikėjimas savimi bei optimizmas, juolab kad nesisekė aktorių atrankose Anglijoje.

„Esi dar vaikas, o atrodai ir elgiesi kaip suaugusi“, – pabrėžė vienas kino ekspertas.

Po dar vieno pasakyto „ne“ namuose Millie Bobby ilgai liejo ašaras. Kitą dieną M.B.Brown buvo pakviesta į „Keistų dalykų“ aktorių atranką. Į ją atvyko labai nervinga ir susijaudinusi.

Po atrankos išgirdusi frazę: „Laukite atsakymo“, išėjo nieko nesitikėdama. Ji net nežinojo, apie ką serialas.

Netrukus su M.B.Brown per skaipą susisiekė broliai režisieriai Mattas ir Rossas Dufferai.

Neatskleisdami serialo siužeto, jie kalbėjo apie antgamtiškus dalykus, stengdamiesi išsiaiškinti, ką apie tai žino mergaitė.

Broliai režisieriai net suvaidino su ja keletą specialių scenų neva iš būsimojo serialo.

Netrukus Millie su tėvais išskrido į Los Andželą. Po pirmojo bandymo priešais kamerą 11-metė buvo patvirtinta vaidmeniui.

Šeima vėl persikėlė į Ameriką, šįkart į Atlantą, kur prasidėjo „Keistų dalykų“ filmavimas.

Pirmiausia M.B.Brown buvo liepta nusikirpti labai trumpai. Apie tai per atranką nebuvo užsiminta.

„Jokiu būdu!“ – ryžtingai pareiškė jos motina Kelly, nes nenorėjo, kad duktė būtų subjaurota.

Bet Millie Bobby nuramino mamą visai nevaikiškai pareiškusi: „Juk tai tik plaukai, ataugs! Jei tai svarbu serialui, vadinasi, ir man, supranti?“

Ji buvo pasodinta ant kėdės, ir broliai Dufferai asmeniškai kirpo sruogą po sruogos. Visa tai buvo įrašoma į vaizdo juostą. Po šios egzekucijos savo „Instagram“ paskyroje Millie parašė: „Diena, kai netekau savo ševeliūros, tapo labiausiai įkvepiančia mano gyvenime. Kai netekau paskutinės plaukų sruogos, išryškėjo veidas. Aš nebegalėjau slėptis už plaukų, kaip tai dariau anksčiau. Be to, jei pateksiu po lietumi, lašai maloniai masažuos galvą.“

Vaizdo įrašas, kur broliai režisieriai kerpa Millie plaukus, buvo labai populiarus socialiniuose tinkluose. Serialo „Keisti dalykai“ antrojo sezono pradžioje jaunajai aktorei ataugo mielos garbanėlės.

Pirmojo sezono filmavimai truko pusę metų. Tada visi seriale vaidinę vaikai aktoriai išsiskirstė po namus.

Jie net neįtarė, kad tie keli mėnesiai iki „Keistų dalykų“ premjeros bus paskutinės nerūpestingos jų vaikystės dienos. Ypač M.B.Brown.

Pasirodžius pirmajam „Keistų dalykų“ sezonui jaunoji aktorė pastebėjo, kad jos sekėjų skaičius „Instagram“ auga kone kas sekundę. Vos per valandą susikaupė milijonas 400 tūkstančių!

Dabar M.B.Brown sąskaitoje – penki milijonai Didžiosios Britanijos svarų sterlingų. Už vieną epizodą pirmojo ir antrojo sezonų „Keistuose dalykuose“ ji gaudavo tik kiek daugiau nei 25 tūkstančius JAV dolerių, o trečiojo sezono – 350 tūkstančių JAV dolerių. Aistruoliai nežinojo, kad broliai Dufferai ketino pirmojo sezono pabaigoje atsikratyti M.B.Brown herojės.

Serialas „Keisti dalykai“ – pirmasis sėkmingas šių režisierių projektas. Kol surado norinčius nupirkti šio projekto idėją, gal penkiolika kartų išgirdo kategorišką „ne“.

Dufferai prisipažino: buvo sunku atrinkti aktorę Eleven vaidmeniui. Mažoji serialo herojė išgyvena ištisą gamą jausmų ir emocijų dažniausiai tylėdama.

Antgamtiškais gebėjimais pasižyminti našlaitė Eleven per pirmąjį sezoną ištaria tik 246 žodžius. Tiek suskaičiavo vienas „Keistų dalykų“ aistruolis.

Režisieriai, kuriems teko dirbti su aktoriais vaikais, žino, kaip jiems sunku vaidinti be žodžių. Bet Millie Bobby filmavimo aikštelėje jokių sunkumų nejautė. Pasak jaunosios aktorės, jos herojės poelgiai iškalbingi, tad žodžių nereikia.

M.B.Brown susidraugavo su visais „Keistų dalykų“ aktoriais berniukais. Su Noah Schnappu – tik per antrąjį sezoną.

Ir taip artimai, jog aistruoliai nusprendė, kad jį ir Millie Bobby sieja romantiški santykiai. Bet abu šią versiją atmetė.

N.Schnappas ir M.B.Brown filmavimo aikštelėje išgarsėjo ir kaip pokštininkai. Kartą paskambinę dailininkei grimuotojai pranešė, kad jos pasimatymas atidedamas. Vargšė mergina patikėjo – juk ji susitikinėjo su vienu iš brolių Dufferų.

Kai tėvai padovanojo kompiuterį, M.B.Brown pirmąjį elektroninį laišką nusiuntė žymiajai televizijos laidų vedėjai Ellen DeGeneres. Papasakojo apie save ir paprašė pakviesti į laidą, kurios svečiais tampa garsūs Holivudo žmonės.

Tik po kelerių metų E.DeGeneres pakvietė naują žvaigždę į studiją ir milijonams žiūrovų parodė išsaugotą laišką. M.B.Brown nusiminė: kiek daug gramatinių klaidų buvo padariusi!

Jaunoji aktorė nelanko mokyklos, mokosi namuose arba per pertraukas filmavimo aikštelėje. Tėvas prisiekinėja, kad dukteriai svarbiausia – mokslas ir nuo namų darbų jos niekas neatleido.

Pasak R.Browno, aktorystė ir sėkmė – tik maloni premija.

Į filmavimus ir keliones traukiniais po visą pasaulį Millie Bobby lydi vyresnioji sesuo Page.

Bet jei reikia, jaunoji aktorė gali pakovoti už save. Pirmadieniais ir trečiadieniais ji lanko bokso treniruotes. Pradėjo dar mokykloje – dėl viso pikto, kad galėtų duoti atkirtį bendraklasiams. Žinoma, jei prireiktų.

Brownų namų Los Andžele sode kabo bokso kriaušė, ir aktorė nuolat treniruojasi. Antradieniais ir ketvirtadieniais ji užsiima japonų kovos menu džiudžitsu.

Pasak M.B.Brown, ji negali gyventi be fizinio krūvio, nes valgo kaip paršiukas.

„Keistų dalykų“ filmavimo aikštelėje M.B.Brown suartėjo su Holivudo žvaigžde Winona Ryder. Suaugusi partnerė su malonumu prisiskyrė globėjos vaidmenį, nors mergaitė ją veikiau laikė vyresniąja drauge.

M.B.Brown su pasididžiavimu rodo senovinį airišką žiedą, kurį jai padovanojo W.Ryder.

Su kanadiečių reperiu Drake’u (Aubrey Drake’as Grahamas), šiemet įvertintu „Grammy“ , ji susipažino per serialo „Keisti dalykai“ antrojo sezono reklamos kampaniją Australijoje.

Reperis pakvietė aktorę į pasirodymą, kuriame buvo pristatomas jo albumas. Nuotrauka, kur scenoje Drake’as apkabina populiaraus serialo atlikėją, apkeliavo visus socialinius tinklus.

Na, tuomet ir prasidėjo! Piktiems liežuviams tik duok progą! M.B.Brown kiekvienu viešu pasirodymu pasinaudoja, kad atkreiptų į save dėmesį.

Pavyzdžiui, po tragedijų Amerikos mokyklose, kur per pastaruosius metus buvo nužudyta kelios dešimtys paauglių.

Kai vaikai M.B.Brown išrinko „Kid’s Choice Awards“ („Mylimiausia televizijos aktore“), ji išėjo į sceną vilkėdama marškinėlius, ant kurių buvo parašyti visų aukų vidurinėje mokykloje Parklande vardai.

Šių metų pavasarį į didžiuosius ekranus atkeliavo kino juosta „Godzila II. Monstrų karalius“. Tai – pirmoji ilgojo metražo kino juosta, kurioje vaidina M.B.Brown. Dabar Australijoje baigiamas filmas „Godzila prieš Kongą“. Premjera numatyta 2020-aisiais.

Stebėtina, bet Millie Bobby nė kiek netrukdo problema dėl klausos. Paauglė nuoširdžiai nesupranta, kodėl apie tai jos taip dažnai klausiama.

Kai tik baigsis juostos „Godzila prieš Kongą“ filmavimas, prasidės darbas filmų serijoje apie jaunesnės garsiojo Šerloko Holmso sesers Enolos nuotykius.

M.B.Brown atliks pagrindinį jaunos, talentingos ir ne pagal metus sumanios merginos – detektyvės vaidmenį.

Įdomu tai, kad šiame projekte M.B.Brown atliks ir prodiuserės vaidmenį! Ir veikiausiai gaus dar vieną neoficialų titulą – jauniausio kino istorijoje prodiuserio.

Paskui turėtų prasidėti „Keistų dalykų“ ketvirtojo sezono filmavimas. M.B.Brown prisipažino, kad naujajame sezone kaip kviestinę žvaigždę norėtų matyti Romeo Beckhamą, savo naująjį draugą.

Pirmasis jos vaikinas buvo amerikiečių atlikėjas ir interneto žvaigždė, dvejais metais vyresnis Jacobas Sartorius. Su juo Millie pradėjo susitikinėti 2017 metais.

J.Sartorius su aktorės šeima praleido atostogas, šventė Naujuosius metus disneilende.

2018-ųjų vasarį jis pasveikino draugę 14-ojo gimtadienio proga: „Laimingo gimtadienio mano nuostabiai mergaitei! Tu – rūpestingiausia ir juokingiausia iš visų gyvenančių pasaulyje! Myliu ir be tavęs labai nuobodžiauju!“ Po penkių mėnesių jie išsiskyrė.

Su garsiaisiais Beckhamais jaunoji aktorė M.B.Brown susipažino 2016 metų gruodį. Tuomet šeimos galvai įžymiajam futbolininkui Davidui Beckhamui įteikė apdovanojimą per labdaros renginį, skirtą UNICEF 70-mečiui.

Jaunoji aktorė susidraugavo su Beckhamų šeima: Millie Bobby moka bendrauti ir megzti pažintis. Nekalbant apie tai, kad visi garsiosios šeimos nariai – aistringi „Keistų dalykų“ gerbėjai.

Ne taip seniai M.B.Brown prisipažino, kad jai į akį krito 17-metis Romeo. Vidurinis Beckhamų sūnus irgi liko neabejingas.

Esą ir Romeo motina Victoria džiaugiasi, kad pirmąja jo drovios atžalos drauge tapo Millie Bobby. Aktorė puikiai sutaria ir su Romeo broliu Brooklynu bei jo drauge.

Brownų šeima mėgsta sekmadieniais susėsti prie pietų stalo, po to žiūri televizorių. Miela senamadė tradicija.

Dabar, kai jų duktė draugauja su Romeo, vakarus, ji, matyt, norės praleisti su juo. Taip nusprendė Millie Bobby tėvai. Juos guodžia tik tai, kad tokių vakarų pasitaikys labai retai.

15 metų žvaigždės M.B.Brown laukia įtemptas filmavimo grafikas ir kitos pareigos, kurias ji užsikrovė sau ant pečių.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.