Žiaurus buvusio vaikino kerštas: merginos mamai nusiuntė šokiruojantį įrašą

„Jis sugriovė mano gyvenimą“, – teigia britė Alisha Sterling iš Vulverhemptono, kai kerštaudamas buvęs vaikinas Joshas Pottsas (22 m.) jos mamai nusiuntė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip mergina oraliniu būdu jį malonina. Alisha tikina, kad po išgyvento šoko niekada negalės atsigauti ir gyventi taip, kaip anksčiau. Pasak merginos, ji gyvena nuolatinėje baimėje.

 Po išsiskyrimo J.Pottsas persekiojo Alishą šešis mėnesius.<br>Scanpix nuotr.
 Po išsiskyrimo J.Pottsas persekiojo Alishą šešis mėnesius.<br>Scanpix nuotr.
 Alisha drąsiai kalba apie buvusio vaikino persekiojimą.<br>Scanpix nuotr.
 Alisha drąsiai kalba apie buvusio vaikino persekiojimą.<br>Scanpix nuotr.
 Alisha su nauju vaikinu.<br>Scanpix nuotr.
 Alisha su nauju vaikinu.<br>Scanpix nuotr.
 Po išsiskyrimo J.Pottsas persekiojo Alishą šešis mėnesius.<br>Scanpix nuotr.
 Po išsiskyrimo J.Pottsas persekiojo Alishą šešis mėnesius.<br>Scanpix nuotr.
 Po išsiskyrimo J.Pottsas persekiojo Alishą šešis mėnesius.<br>Scanpix nuotr.
 Po išsiskyrimo J.Pottsas persekiojo Alishą šešis mėnesius.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2019-11-08 16:22

Alisha mano, kad teismas J.Pottsui paskyrė pernelyg mažą bausmę – apribojančią nutartį ir pasiuntimą į jaunųjų nusikaltėlių instituciją dešimčiai mėnesių.

Tačiau įkalinimo įstaigoje J.Pottsas neišbuvo ir tokio trumpo laiko. Po penkių mėnesių jis buvo išleistas į laisvę.

Po išsiskyrimo J.Pottsas persekiojo Alishą šešis mėnesius. Iš skirtingų ryšio priemonių siuntinėjo anoniminius grasinimus, o taip pat nepadorius vaizdo įrašus ir jų abiejų nuotraukas. Galiausiai praradęs bet kokią savitvardą jų mylėjimosi vaizdo įrašą vaikinas išsiuntė Alishos mamai ir trims bičiuliams.

Kaip nurodo „The Sun“, J.Pottsas buvo pripažintas kaltu paviešinęs asmenines seksualinio pobūdžio nuotraukas ir įrašus, turėdamas tikslą priversti kentėti, – taip teisine kalba įvardijama keršto pornografija.

Turėdama karčios patirties Alisha įspėja kitus, kad niekada nesidalintų su partneriais intymiais vaizdais.

Mergina teigia: „Šie įvykiai pakeitė mano gyvenimą ir sugriovė pasitikėjimą savimi. Aš juo visur ir visada pasitikėjau. Kažkas, ką padariau apimta akimirkos nuotaikos, daro man nesibaigiančią žalą. Jam skirta bausmė yra niekas, palyginus su tuo, kaip jis sugriovė mano gyvenimą“.

Pažįstami nuo pradinės mokyklos laikų

Alisha ir J.Pottsas tapo draugais dar lankydami pradinę mokyklą. 2015 m. vasarį poros draugystė peraugo į romantinius santykius. Puoselėdama šiuos santykius pora keitėsi seksualiomis nuotraukomis ir vaizdo įrašais.

Prasidėjus nesiliaujantiems nesutarimams, po 11 mėnesių romantinės draugystės 2016 m. sausį Alisha nusprendė viską baigti. Abu sutarė, kad visą kompromituojančią medžiagą ištrins iš savo telefonų.

Tačiau J.Pottsas, sužinojęs, kad Alisha vaikšto į pasimatymus su nauju vaikinu, pradėjo priekabiavimo kampaniją.

Alisha sako: „Mačiau, kaip jis ištrynė nuotraukas ir įrašus. Per žioplumą nepagalvojau, kad nuotraukos ir įrašai liko šiukšlinėje. Pasirodo, jis jas atkūrė. Nemaniau, kad jis galėtų taip pasielgti.

Kartą iš nepažįstamo numerio gavau žinutę, kurioje buvau pavadinta kekše. Tuomet pasipylė žinutės su prikabintomis mano apsinuoginusios iki pusės nuotraukomis. Žinučių antraštėse puikavosi klausimas „Ar pakanka?“

Pasikeičiau telefoną ir SIM kortelę, tačiau naują mano numerį jis sužinojo iš mano draugių. Dėl visko labai išgyvenau. Nuolat verkiau. Norėjau, kad šis košmaras pagaliau liautųsi.

Nuo minčių apie naujas žinutes mane krėtė drebulys. Jis susikūrė netikras paskyras, naudojo skirtingus telefono numerius, kad galėtų rašinėti man ir mano draugams.

Jis netgi sukūrė mano vardu feisbuko paskyrą ir ten įkėlė tas nelemtas nuotraukas. Apie tai pranešiau socialinio tinklo administratoriams ir jie jas ištrynė. Tačiau tai niekaip neatsiliepė medžiagos turėjimui. Ji ir toliau buvo pas jį.

Siekdamas, kad nuotraukos kuo plačiau pasklistų, jis netgi įkėlė „Photoshop“ programa apdorotą mano nuotrauką į socialinio tinklo „Reddit“ diskusijų grupę“, – tęsė mergina.

Kreipėsi į policiją

Alisha nuėjo į policiją ir parodė kelias dešimtis žinučių ir paskyrų, liudijančių apie jai iškilusį pavojų. Tačiau policija apsiribojo tik įspėdama J.Pottsą.

Ištisus mėnesius J.Pottsas grasino, kad paviešins ir pikantiškesnę medžiagą. Galiausiai taip ir atsitiko. Jis nusiuntė trims geriausioms Alishos draugėms ir jos mamai Donnai Wall (42 m.) vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip mergina vaikiną malonina oraliniu būdu.

Alisha pasakoja: „Ėjau namo, kai iš draugės gavau momentinę nuotrauką. Tuomet atėjo Josho žinutė, kurioje jis parašė, kam dar siuntęs vaizdo įrašą. Tarp jų buvo ir mano mama.

Mano širdis apmirė. Krėtė šaltis. Tuo metu mamos nebuvo namuose. Ji buvo išėjusi pasivaikščioti su savo draugu. Nenorėjau su ja bendrauti, nes nejaukiai jaučiausi. Tačiau neturėjau pasirinkimo.

Palaukiau, kada mama sugrįš namo, ir tada ją įspėjau, kad gali gauti nuo Josho žinutę.

Neatsimenu, kokia buvo jos reakcija, kai išvydo tą video, – buvau pernelyg susijaudinusi.

Mama buvo įpykusi. Ji niekada geru žodžiu neatsiliepė apie Joshą – kaip tikriausiai ir kitos mamos apie savo dukrų vaikinus!

Tačiau su tuo, kas nutiko man, susiduria ne kiekviena mama. Jis stengėsi sugriauti visą mano gyvenimą, įskaitant ir santykius su mama. Tačiau mama mane palaikė kiekviename mano kelio etape“.

Alisha pakartotinai kreipėsi į policiją. Šį kartą policiją sureagavo rimtai. J.Pottso byla atsidūrė Vulverhemptono karališkajame teisme. 2017 m. liepą teismas vaikiną pripažino kaltu ir priėmė apribojančią nutartį, o taip pat skyrė dešimties mėnesių įkalinimo vyrų (iki dvidešimt vienerių metų amžiaus) pažeidėjų institucijoje bausmę.

Alisha sakė: „Po šių įvykių mane apniko mintys apie savižudybę. Kreipiausi į gydytojus. Jie man išrašė raminamųjų. Buvau linksma, žavi, visus priverčianti juoktis mergina. Tačiau dabar man sunkiai sekasi net užvesti pokalbį.

Nuo kiekvienos žinutės su paveikslėliu, nuo kiekvieno skambučio ar žinutės iš nežinomo numerio ar atsitiktinio draugų skambučio man pasidaro bloga.

Noriu įspėti kitus apie pavojus, susijusius su seksualių nuotraukų ar panašių dalykų siuntimu partneriams. O jie egzistuoja, nepriklausomai nuo to, kokia patikima antroji pusė atrodo.

Joshą pažinojau nuo ketvirtos klasės, juo pasitikėjau, o žiūrėkite, kas atsitiko. To nelinkiu net didžiausiam savo priešui.

Jo įkalinimas yra niekas, palyginus su tuo, kaip jis sugriovė mano gyvenimą. Jis atsėdėjo penkis mėnesius, ir viskas. Toliau jis gali kaip niekur nieko gyventi ansktesnį savo gyvenimą bei dirbti tą patį darbą.

Kartais pamatau jį iš tolo. Žinoma, jis nesijaudina dėl to, ką padarė. Tačiau jo persekiojimo sukeltas išgąstis man nepraeina iki šiol. Vien nuo kalbėjimo apie tai, ką patyriau, pradeda krėsti drebulys“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.