Palaimintasis tarp moterų kratosi seksualiausio pasaulyje vyro vardo

Britų aktoriaus Idriso Elbos (47 m.) vadybininkas nuolat pateikia sąrašą klausimų, kurių negalima užduoti žvaigždei, tačiau žurnalistams tai – nė motais. Todėl klausimai apie buvusias santuokas, meilės intrigas ir ką reiškia būti sekso simboliu Londone gimusį afrikiečių sūnų kaskart išveda iš kantrybės.

 Šių metų pavasarį Idrisas Elba ir S.Dhowre atšoko vestuves Maroke. <br> „Scanpix” ir „Instagram“ nuotr. 
 Šių metų pavasarį Idrisas Elba ir S.Dhowre atšoko vestuves Maroke. <br> „Scanpix” ir „Instagram“ nuotr. 
Šių metų pavasarį Idrisas Elba ir S.Dhowre atšoko vestuves Maroke.<br>„Scanpix” ir „Instagram“ nuotr.
Šių metų pavasarį Idrisas Elba ir S.Dhowre atšoko vestuves Maroke.<br>„Scanpix” ir „Instagram“ nuotr.
Idrisas Elba su vizažiste N.Garth 2014 metais susilaukė sūnaus.<br>„Scanpix” ir „Instagram“ nuotr.
Idrisas Elba su vizažiste N.Garth 2014 metais susilaukė sūnaus.<br>„Scanpix” ir „Instagram“ nuotr.
N.Campbell<br>„Scanpix” ir „Instagram“ nuotr.
N.Campbell<br>„Scanpix” ir „Instagram“ nuotr.
1997-aisiais Idrisas Elba įsimylėjo Liberijos aktorę ir spiritizmo gerbėją D.Sherman.<br>„Scanpix” ir „Instagram“ nuotr.
1997-aisiais Idrisas Elba įsimylėjo Liberijos aktorę ir spiritizmo gerbėją D.Sherman.<br>„Scanpix” ir „Instagram“ nuotr.
Madonna.<br>„Scanpix” ir „Instagram“ nuotr.
Madonna.<br>„Scanpix” ir „Instagram“ nuotr.
Vizažistė Hanne Kim Norgaard (nuotr.) aktoriui Idrisui Elbai pagimdė dukrą Isan.<br>„Scanpix” ir „Instagram“ nuotr.
Vizažistė Hanne Kim Norgaard (nuotr.) aktoriui Idrisui Elbai pagimdė dukrą Isan.<br>„Scanpix” ir „Instagram“ nuotr.
 Vizažistė Hanne Kim Norgaard aktoriui Idrisui Elbai pagimdė dukrą Isan (dešinėje). <br>„Scanpix” ir „Instagram“ nuotr.
 Vizažistė Hanne Kim Norgaard aktoriui Idrisui Elbai pagimdė dukrą Isan (dešinėje). <br>„Scanpix” ir „Instagram“ nuotr.
Johnas Legendas.<br>„Scanpix” ir „Instagram“ nuotr.
Johnas Legendas.<br>„Scanpix” ir „Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

2019-12-14 20:22

Idrissa Akuna Elba – toks yra tikrasis aktoriaus vardas. Išvertus iš vieno afrikiečių dialekto, tai reiškia „gimęs pirmas“. Bet į šį pasaulį daugiakultūriame Londone atėjęs berniukas tapo Idrisu. Vardas „Idrissa“ skambėjo pernelyg moteriškai.

Būsimieji jo tėvai – iš Ganos kilusi jo motina Eve ir iš Siera Leonės – Winstonas susipažino Afrikoje. Persikėlę į Didžiosios Britanijos sostinę sutuoktiniai įsikūrė neturtingame ir prastą reputaciją dėl didelio nusikalstamumo turinčiame rajone.

Jo gyventojai retai pelno sėkmę, tad gyvenimas Idrisui nežadėjo lengvų kelių.

Mokykloje berniukas, vaizdžiai sakant, neraškė nuo dangaus žvaigždžių, apie tolesnį išsilavinimą negalvojo. Pirmoji darbo patirtis – dėdės didžėjaus pagalbininkas per vestuves ir jubiliejus. Vėliau jau savarankiškai jis dirbo naktiniuose klubuose pasivadinęs Big Driisso slapyvardžiu.

Daugelis pastebėjo įdomią vaikino išvaizdą, artistiškumą, laisvumą. Ir visa tai paskatino Idrisą išmėginti save scenoje. Sėkmė nusišypsojo – jam pavyko gauti finansinę paramą studijoms Nacionaliniame jaunimo muzikiniame teatre.

Į sūnaus užmojus tėvas žiūrėjo kritiškai – iš to nieko nebus, o praturtėti tikrai nepavyks. Bet jis spėjo pripažinti savo klaidą ir pasidžiaugti sūnaus karjera, pamatė jį atliekantį Nelsono Mandelos vaidmenį filme „Mandela: ilgas kelias į laisvę“.

Užsispyrėlis įpėdinis mokėsi aktorystės, o kad galėtų vykti į gastroles su teatru, griebėsi atsitiktinių darbų.

Vėliau pradėjo lankyti aktorių atrankas ir gavo porą epizodinių vaidmenų serialuose.

1997-aisiais Idrisas Elba įsimylėjo Liberijos aktorę Dormową Sherman, bet apie ją vengia kalbėti, pasak gandų, ji yra ir spiritizmo gerbėja.

Vėliau aktorius su liūdesiu prisiminė tą laikotarpį. Su pinigais buvo taip striuka, kad jie negalėjo išsinuomoti būsto. Netrukus išsiskyrė.

Su vizažiste Hanne Kim Norgaard (42 m.) būsimasis sekso simbolis susipažino Londone, kur žengė pirmuosius žingsnius kaip aktorius.

Afrikietiškų ir azijietiškų šaknų turinti Hanne išsiskyrė egzotiška išvaizda. Trimis kalbomis laisvai kalbanti gražuolė buvo spėjusi pagyventi penkiose šalyse.

1999 metais susituokusi pora patraukė laimės ieškoti į Niujorką: čia Idrisui Elbai buvo pasiūlytas vaidmuo Williamo Shakespeare’o tragedijoje „Troilas ir Kresida“.

Jis repetavo vaidmenį ir bergždžiai blaškėsi po aktorių atrankas. Žmona darė makiažą serialų ir televizijos programų filmavimo aikštelėse, koncertų ir mados kolekcijų pristatymo dalyviams. Iš to ir pragyveno.

2001 metais Hanne pastojo. Kad išlaikytų šeimą, Idrisas Elba dirbo didžėjumi, apsaugininku naktiniame klube, net pardavinėjo „žole“ vadinamą marihuaną.

Kas žino, kaip susiklostytų tolesnis aktoriaus gyvenimas, jei ne svarbiausia jo gyvenimo diena – 2002-ųjų sausio 4-oji.

Per kriminalinio serialo įvadinio filmo aktorių atranką prodiuseris paklausė Idriso Elbos, iš kokios valstijos jis kilęs, nes buvo puikiai įvaldęs amerikiečių akcentą. Nepaisant pagundos sumeluoti, sąžiningai atsakė esąs britas ir laukė įprastinio žodžio „netinkamas“.

Prodiuseris įvertino gerą Idriso Elbos akcentą, bet to nepakako pagrindiniam vaidmeniui gauti. Britui buvo pasiūlytas kitas.

Serialo įvadinio filmo scenarijuje Idriso herojui buvo skirta tik dešimt eilučių. Jos vėliau išaugo iki keturių serialo sezonų ir pakeitė britų aktoriaus gyvenimą. Tai buvo Baltimorės gangsterio Stringerio Belo vaidmuo legendinėje „Blakėje“.

Tą patį vakarą Idrisas Elba nuvežė žmoną į ligoninę – prasidėjo gimdymas, o pats nuskubėjo didžėjauti į naktinį klubą „Silver“. Atsistojęs prie pulto jis pirmiausia garsiai sušuko: „Ei, žmonės! Filmuosiuosi seriale!!!“

Po metų Hanne ir Idrisas, jau dukrelės Isan tėvai, išsiskyrė. Vėliau aktorius prasitarė, kad žmona neatlaikė pašėlusio Niujorko gyvenimo tempo ir nepajėgė prisiderinti prie jo profesijos specifikos.

Kai tėvai išsiskyrė, Isan buvo pernelyg maža ir, žinoma, neprisimena, kaip jos tėvo karjera sparčiai kopė aukštyn. Idriso Elbos leidimu į kino olimpą tapo serialas „Blakė“, pripažintas vienu pagrindinių proveržių pasaulinėje serialų industrijoje.

O asmeninis gyvenimas?

Apie tai tapo žinoma tik 2016-aisiais. Tuomet garsi Niujorko advokatė 48 metų Sonya Hamlin skandalingame interviu prisipažino, kad prieš dešimt metų buvo slapta Idriso Elbos žmona. Ši santuoka truko keletą savaičių. Ir tai liūdna istorija.

2006 metais, pavargęs nuo begalinių meilės nuotykių, Idrisas Elba susipažino su S.Hamlin visiškai jam nebūdingu, o daugeliui įprastu būdu. Pasimatymą aktoriui surengė bendras pažįstamas, S.Hamlin koledžo bendrakursis, o dabar aktoriaus vadybininkas.

Pradžioje juos sujungė meilės Londonui, kur Idrisas gimė ir užaugo, o S.Hamlin studijavo teisę, jausmas. Greitai simpatija virto abipuse aistra. Ir porelė, ketinusi niekada nesiskirti, persikėlė gyventi į Merilando valstiją. Čia nekilnojamojo turto teisės specialistė S.Hamlin turėjo biurą.

Po kelių mėnesių užkietėjusi bokso aistruolė Sonya pasiūlė Idrisui nuskristi į dviejų ringo žvaigždžių kovą Las Vegase. Čia jis ir įkalbėjo ją susituokti.

Viešbučio parduotuvėje jis nupirko nuotakai žiedą su briliantu. Saulei leidžiantis S.Hamlin ir Idrisas Elba prisiekė amžiną meilę nedidelėje Las Vegaso koplyčioje. Jungtuvių liudininku tapo atsitiktinis praeivis, nekilnojamojo turto pardavėjas.

Po keturių mėnesių S.Hamlin pareikalavo skyrybų. Merilando valdžia atsisakė patenkinti jos prašymą. Pagal valstijos įstatymus skyrybų pareiškimas priimamas, kai po vestuvių būna praėję ne mažiau nei metai.

S.Hamlin pasisamdė advokatą Nevadoje. Duodama priesaiką pareiškė, kad prie altoriaus buvo stipriai išgėrusi. Santuoka buvo nutraukta.

Kodėl S.Hamlin taip pasielgė, nors mylėjo Idrisą, o jis – ją?

Kalta buvo sparčiai kylanti Idriso karjera ir jo, naujojo sekso simbolio, statusas. Holivudo sekso simboliui geriau būti nevedusiam – tai tvirtino tiek aktoriaus bičiuliai, tiek agentai.

Žinoma, jų santuoką išardė ne pašalinių patarimai – juk kartais ir draugai prišneka visokių kvailysčių!

Svarbiausia, kad Idrisui Elbai reikėjo nuolat būti Los Andžele, o jai dėl juridinės praktikos – dažnai būti Merilande. Ambicingoji S.Hamlin nenorėjo aukoti savo karjeros.

Jie išsiskyrė, nors tai buvo nelengva. S.Hamlin iki šiol nieko kito ir nepamilo.

„Beprotiškai mylėjome vienas kitą, bet Idrisas buvo vedęs karjerą“, – neslėpė S.Hamlin.

Idrisas po skyrybų paliūdėjo ir toliau raškė sėkmę.

2004-aisiais britų aktorius pateko į dešimties seksualiausių planetos vyrų sąrašą.

Po trejų metų „People“ žurnalas įtraukė jį į gražiausių pasaulio vyrų šimtuką.

Mažai kas atsilaiko prieš pagundą naudotis sekso simbolio vardu. Taip nutiko ir Idrisui Elbai: jis kurį laiką beprotiškai linksmai gyveno, tapo nuolatiniu klubų ir barų lankytoju. O ten klestėjo trumpalaikiai ir niekuo neįpareigojantys santykiai.

Vienoje tokių Atlantos užeigų naujasis sekso simbolis susipažino su striptizo šokėja Desiree Newberry (35 m.).

Ji paliko Idrisui Elbai tokį didelį įspūdį, kad jų ryšys neužsibaigė trumpalaikiu romanu. 2010-aisiais, praėjus dvejiems metams nuo pažinties, D.Newberry pagimdė aktoriui sūnų (9 m.).

Idrisas buvo be galo laimingas. Bet vienu metu aktoriui kilo įtarimas, kad Otenga – ne jo vaikas. Ir jis neapsiriko: tai patvirtino tėvystės testas.

Nuo depresijos aktorių išgelbėjo darbas. Daug triukšmo sukėlusiame seriale „Liuteris“ britas suvaidino detektyvą, kenčiantį dėl rimtų psichologinių problemų.

Idriso herojaus požiūris į darbą buvo, švelniai tariant, nestandartinis. Detektyvo Liuterio dešiniąja ranka tapo maniakė!

Už šį vaidmenį 2012-aisiais aktorius buvo įvertintas Auksiniu gaubliu ir dar kelis kartus nominuotas įvairiems apdovanojimams.

Praėjus 3 metams po išsiskyrimo su striptizo šokėja D.Newberry aktorius ryžosi rimtiems santykiams. Jo išrinktąja 2013 metų kovą tapo penkiolika metų jaunesnė vizažistė Naiyana Garth (32 m.).

Pora įsikūrė Londone, nes ten aktorius daug dirbo, net nusipirko namą.

Po metų balandį jiems sūnus Winstonas (5 m.).

Bet ištikimybės klausimas buvo silpnoji Idriso Elbos vieta. Winstonui nebuvo nė dvejų, kai jo tėvai išsiskyrė. Tiksliau, išėjo aktorius. Išsinuomojo butą kaimynystėje – arčiau sūnaus.

Netrukus Idrisas buvo pastebėtas viename naktinių klubų supermodelio Naomi Campbell (49 m.) draugijoje.

Tačiau detektyvo Liuterio vaidmens atlikėjo ir Juodosios Panteros istorija taip pat greitai baigėsi. Aikštingoji gražuolė liovėsi viešai sveikinti sekso simbolį su pasiekimais.

Sveikinti buvo dėl ko: Idriso Elbos karjera pasipildė ne tik naujais vaidmenimis, bet ir žanrais. Garsusis Meksikos režisierius Guillermo del Toro (55 m.) aktorių palygino su prancūzo Auguste’o Rodino skulptūromis – toks esą tobulas britas.

2015-aisiais vaidindamas dramoje „Nežinomos šalies žvėrys“ I.Elba lankėsi savo motinos tėvynėje Ganoje.

Jis nustebo sužinojęs, kad Afrikoje yra populiarus ir mylimas tik dėl N.Mandelos vaidmens kino juostoje.

Savo galią ir vyriškumą britų aktorius demonstruoja ne tik filmavimo aikštelėse. 2015-aisiais jis kaip profesionalus lenktynininkas dalyvavo „Discovery Channel“ projekte „Idrisas Elba: be stabdžių“.

Dar po dvejų metų – naujame šou „Idrisas Elba: kovotojas“. Finale susirėmė su profesionaliu boksininku. Projektas vos nežlugo. Filmavimo pradžioje Idrisas Elba rimtai susižeidė nugarą ir teko daryti operaciją. Bet aktorius susitvarkė.

Kai aktorius Danielis Craigas (51 m.) pareiškė nebenorįs vaidinti Džeimso Bondo, netruko pasklisti kalbos, kad kitu Jos Didenybės agentu taps Idrisas Elba.

Kalbos, kad pirmą kartą istorijoje legendiniu agentu galėtų tapti juodaodis, papiktino aktorių. Idrisas visiškai nenorėjo pagarsėti kaip pirmasis juodaodis Džeimsas Bondas.

O meilės romanai Idrisą Elbą persekiojo toliau. Prieš trejus metus aktorius užmezgė ryšį su popmuzikos žvaigžde Madonna (61 m.). Jie susipažino tuomet, kai jos koncerte Idrisui teko didžėjaus vaidmuo. Paskui britų aktoriaus lydima Madonna atėjo į bokso rungtynes.

Aktorius neigė ryšį tarp jo ir popmuzikos legendos, jie esą tik draugai.

Idrisas tuomet ryžtingai pareiškė, kad niekada nebeves, nes santuoka – ne jo pašaukimas.

Šalia viengungio prieš dvejus metus pastebėta mergina buvo priskirta prie eilinių draugių. Tamsiaodis šešiolika metų už Idrisą Elbą jaunesnis modelis Sabrina Dhowre (31 m.) galėjo pasigirti tik vienu pasiekimu – „Miss Vankuver 2014“ karūna.

Jos tėvai kilę iš Somalio, bet Sabrina užaugo Kanadoje. Ten ji susipažino su Idrisu, kai jis filmavosi kino juostoje „Kalnas tarp mūsų“. Vėliau aktorius sakė, kad didžiausias malonumas įsimylėti kino juostos apie meilę filmavimo aikštelėje.

Su S.Dhowre aktorius pasirodė ant raudonojo Toronto kino festivalio kilimo, o per labdaringą vakarienę Bakingamo rūmuose savo palydovę pristatė Didžiosios Britanijos sosto įpėdiniui princui Charlesui.

Praėjusių metų vasarį, likus savaitei iki Valentino dienos, per filmo „Yardie“ premjerą kino teatro žiūrovų akivaizdoje Idrisas Elba atsiklaupė ant vieno kelio ir pasipiršo S.Dhowre.

Iš pradžių gerbėjai kandžiai atsiliepė apie savo dievaičio išrinktąją.

Ypač tuomet, kai į socialinius tinklus pateko poros poilsio jachtoje akimirkos. Akivaizdžiai buvo matyti, kad buvęs modelis atsipalaidavo ir jam toli iki gražuolės standartų.

Bet Idrisas tokiu susižavėjusiu žvilgsniu žvelgė į mylimąją, kad jo gerbėjai susitaikė: jei jis laimingas, tai ir jie džiaugiasi.

Šių metų balandžio 26-ąją pora atšoko vestuves Maroke. Į tris dienas vykusias iškilmes pakvietė visus artimus draugus. Priesaikomis jaunavedžiai apsikeitė Marakešo viešbutyje „Ksar Char-Bagh“.

Kas toliau?

Reikalų ir planų britų aktorius turi didelių. Savo malonumui tęsia didžėjaus darbą naktiniuose klubuose. Bet nuo praėjusių metų svečius linksmina nuosavame Londono klube „Parrot“ („Papūga“).

Aktoriui priklausantis kokteilių baras įrengtas atogrąžų stiliumi, užkandžiai patiekiami jūrų kriauklėse, gėrimai pavadinti įvairių papūgų rūšių pavadinimais.

Idrisas Elba pabandė savo jėgas ir mados pasaulyje – kartu su žinomu prekės ženklu išleido drabužių kolekciją. Jo, kaip aktoriaus, filmavimosi grafikas sudarytas daugeliui metų į priekį.

I.Elba galvoja apie režisūrą – jau debiutavo kino juosta „Yardie“, keletu vaizdo klipų ir trumpametražių juostų.

Žinią, kad praėjusiais metais jis buvo paskelbtas seksualiausiu pasaulio vyru, britų aktorius pakomentavo pašaipia savo herojaus detektyvo Liuterio intonacija: „Negali būti! Rimtai? Nieko sau!

Aš net pažiūrėjau į veidrodį ir nusprendžiau, kad tikrai esu seksualus. Ir atsitik tu man taip, kokia maloni staigmena!“

Šiemet išrinko Amerikos dainininką

Žurnalas „People“ seksualiausiu šiuo metu gyvenančiu 2019 metų vyru išrinko ritmenbliuzo dainininką Johną Legendą (40 m.).

„Grammy“ pelnęs dainininkas, garsėjantis šilkiniu balsu, šių metų nugalėtoju buvo paskelbtas per televizijos NBC laidą „The Voice“, kur drauge su Gwen Stefani, Kelly Clarkson ir Blake’u Sheltonu dirba šio dainininkų konkurso mokytojais. J.Legendas sakė, kad titulas jam reiškia tam tikrą spaudimą, ir pajuokavo: „Taip neteisinga... Noriu padėkoti B.Sheltonui. Stebėjau kiekvieną jo judesį, gaudžiau kiekvieną jo ištartą žodį ir manau, kad kai kas paliko antspaudą manyje.“

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.