Neištikimybės kaina: nepatenkinta meilužė užkūrė tikrą pragarą

Policininko Ignacio Garrauso pareiga buvo tarnauti žmonėms ir ginti juos, bet jis nesugebėjo apginti net savo žmonos, kurią pakirto jo meilužės kulka. Vargšė, nieko dėta moteris, policininko žmona Heather Garraus tiesiog atsidūrė netinkamu laiku ir netinkamoje vietoje – pavydo ir keršto sūkuryje.

 Shawna su savo vyru Kenu Nelsonu.
 Shawna su savo vyru Kenu Nelsonu.
 Heather ir Ignacio Garrausų vestuvės.
 Heather ir Ignacio Garrausų vestuvės.
Daugiau nuotraukų (2)

sniegopilys.lt

Jan 5, 2020, 6:37 PM

Šeiminių santykių aiškinimasis, neištikimybė ir meilės trikampis išplaukė į viešumą, kol viskas baigėsi baisia tragedija.

Nusikaltimas iš asmeninių paskatų

2007 metai. Gruodžio 23 –oji. Kolorado valstija. Netrukus – Šv. Kalėdos. Kredito įmonės darbuotojai, kurioje dirbo ir Heather Garraus, baigė darbą ir jai išėjus į lauką, netikėtai iš tamsos iššoko žmogus, užsidengęs gobtuvu. Kaukėta žmogysta privertė Heather atsiklaupti ir šovė į ją. Po to apsisuko ir puolė bėgti. Žado netekę įvykio liudytojai paskambino bendruoju pagalbos telefonu 911:

– Stotelėje ką tiktai šovė į moterį.

– Kas nutiko su ja? Jūs šalia?

– Taip, žudikas išniro iš tamsos. Pasakė jai: „Tu sugadinai mano gyvenimą“, šovė į ją ir nubėgo.

– Ji gyva?

– Ji guli ant žemės paplūdusi krauju. Greičiau atvažiuokite.

– Jūs žinote, kas ji?

– Jos vardas Heather Garraus.

Išgirdęs šį vardą, pagalbos telefono 991 operatorius sutriko. Juk Heather Garraus yra vieno policininko žmona. Išgirdęs šią žinią per raciją, Ignacio Garrausas pats paskambino 911 operatoriui:

– Labas, Davi. Kas ten nutiko netoli banko? Girdėjau, kad mano žmoną nušovė.

– Dar nežinau.

– Gerai, aš važiuoju į įvykio vietą.

Kai greitosios pagalbos automobilis atskubėjo į įvykio vietą, paaiškėjo, kad 37 metų Heather Garraus jau buvo mirusi. Taip pat netrukus paaiškėjo, kad ji buvo nušauta dviem šūviais į galvą iš nugaros. Moteris mirė akimirksniu.

„Ji buvo labai miela moteris. Neturėjo priešų, su niekuo nesipyko, buvo labai rūpestinga. Ištikima žmona ir mylinti mama“, – dabar kalba nužudytosios sesuo.

Tyrėjai pradėjo ieškoti įkalčių nusikaltimo vietoje. Buvo rastos 40 kalibro pistoleto gilzės, bet paties ginklo niekur nesimatė. Daugiau apskritai nieko nebuvo rasta. Šių įkalčių nepakako, todėl tyrėjai iš karto pradėjo liudininkų, buvusių įvykių vietoje, apklausą. Tai kol kas buvo vienintelė viltis ką nors daugiau išsiaiškinti.

Praėjus 20 minučių nuo moters žūties ir apklausus jos kolegas, jau ėmė susidaryti šioks toks vaizdas. Liudininkai pasakė, kad pamatė žmogų, apsigaubusį ilgu juodu apsiaustu su gobtuvu, kokius nešioja per Heloviną. Prisiartinęs žmogus įsakė Heather atsiklaupti ir pasakė: „Tu sugadinai man gyvenimą“. Po to nuaidėjo du šūviai. Tyrėjai neabejojo, kad vien toks pasakymas liudija, jog nusikaltimas buvo įvykdytas iš asmeninių paskatų. Be to, liudytojai teigė, kad pagal eiseną, bėgimą tai greičiausiai buvo moteris. O vienas liudytojų net pamatė jos ilgus tamsius plaukus, išsidraikiusius iš po gobtuvo.

Policijos pareigūnai atliko kruopštų tyrimą įvykio vietoje. Tarp jų ir padangų protektoriaus paliktas žymes.

Netrukus tyrėjai išsiaiškino, kad nušauta moteris labai bijojo vienos moters, dirbančios kartu su jos vyru. Nužudytos moters kolegos dar sakė, kad Heather ne kartą gavo iš kažkokios moters grasinančius SMS pranešimus: „Tu, kale, savo atsiimsi“, „Tu labai pasigailėsi“ ir panašiai. Policininkai išsiaiškino, kad ji – tai trijų vaikų motina Shawna Nelson, kuri ir tapo pagrindine įtariamąja. Bet niekas dar nenujautė, kad netrukus į viešumą iškils didžiulis skandalas, sudrebinęs visą miestą.

Vietos policijos šerifo žmona

Praėjus kelioms valandoms po žmogžudystės, policininkai sulaikė įtariamąją Shawną Nelson.

35 metų moteris dirbo dispečere policijoje 15 metų. Ji paliko darbą, kai laukėsi trečiojo vaiko. Shawnos vyras Kenas Nelsonas dirbo vietos policijos šerifu. Jis tuo metu buvo darbe, kai išgirdo pranešimą apie jam pažįstamą pagal apibūdinimą automobilį. Netrukus sužinojo, kad įtariamoji – jo žmona. Kenas su kolega sėdo į mašiną ir nuvyko į įvykio vietą, tikėdamasis pakeliui susitikti žmoną, kurios mašinos duomenis ką tiktai pranešė per radiją. Pamatęs atvažiuojantį pažįstamą automobilį, Kenas užkirto kelią. Vyras iššoko iš mašinos ir puolė prie žmonos rėkdamas:

– Ką tu padarei? Ką tu padarei?

– Ką tu čia kalbi? Nieko nesuprantu. Aš važiavau į parduotuvę nusipirkti likerio, – atsakė žmona.

– Lipk greičiau iš mašinos, lipk greičiau lauk – pareikalavo jis.

Vyras priėjo iš keleivio pusės, todėl Shawna kiek pravėrė jam langelį.

Vėliau moteris aiškino pagalvojusi, kad vyras puolė ant jos dėl to, jog ji paliko tris mažamečius vaikus vienus namuose, o pati nuvažiavo pirkti svaigalų.

Šerifas Kenas Nelsonas suprato, kad jos mašina visiškai atitinka aprašytąją. Tuo tarpu Shawna ir toliau apsimetinėjo nieko nesuprantanti ir nustebusi. Sutuoktinis nusprendė vis dėlto nuvažiuoti į namus ir įsitikinti, kad su vaikais viskas tvarkoje. Bet kol kas nepajudėjo iš vietos, nes laukė, kol atvažiuos pastiprinimas.

Kai liko su vyru dviese žmona paklausė:

– Kas nutiko? Aš nieko nesuprantu.

Vyras pasakė, kad Heather Garraus buvo nušauta ir dabar tyrėjai užduos Shawnai klausimų.

Šerifo žmonai tapti įtariamąja žmogžudystės byloje – didžiulis skandalas. Ir tai dar švelniai pasakius. Policijos skyriuje pirmiausiai Shawna buvo patikrinta dėl parako pėdsakų ant rankų. Po to jos buvo paprašyta persirengti oranžiniu kostiumu, kad galėtų patikrinti ir jos drabužius.

Tyrėjai siekė išsiaiškinti kiekvieną Shawnos žingsnį, pradedant nuo to, kai ji susiruošė važiuoti į parduotuvę. Moteris aiškino, kad jai skaudėjo galvą, todėl nusprendė pagulėti karštoje vonioje ir bent kiek atsipalaiduoti. Paliko vaikus kambaryje, pasakiusi vyresniajam prižiūrėti mažesniuosius. Vis dėlto pirmiau nusprendė nuvažiuoti į parduotuvę, nusipirkti vyno butelį. Pakeliui ir sutiko vyrą.

„Bevažiuodama į parduotuvę pamačiau, kad palikau rankinę namuose, – pasakojo moteris tyrėjams per apklausą. – Tuo metu man paskambino vyras, bet neatsiliepiau, nes bijojau. Jis mane užmuštų, jei sužinotų, kad palikau vienus vaikus namuose. Paskui gavau jo SMS, kur liepė paskambinti man. Tada pagalvojau, kad jis jau sužinojo, jog vaikai vieni namuose. O po to mes ir susitikome kelyje“.

Tyrėjas nusprendė pakeisti taktiką, nes jis aiškiai matė, kad sulaikytoji meluoja ir išsisukinėja.

– Shawna, liudytojai atpažino jus nusikaltimo vietoje.

– Negali būti.

– Jums reikalingi dar kokie nors įrodymai? Ar alibi?..

– Bet aš apie tai nieko negirdėjau ir nežinau, – moteris mėgino įtikinti tyrėją.

Bet šis ir toliau ją spaudė, kol galų gale pasakė nužudytosios vardą ir pavardę.

Shawna nutilo, o po gana ilgos pauzės pasakė, kad ta žinia jai smogė tarsi su plyta per galvą. Ji galvojusi, kad nužudytoji jos kolegė Harison, o pasirodo, kad Heather Garraus.

– Mūsų santykiai šeimoje buvo labai įtempti. Aš esu gana egoistiška, bet, patikėkite, nieko blogo nesu padariusi tai moteriai. Net neprisiliečiau prie jos, – tikino Shawna Nelson.

Kūdikio tėvas niekaip negalėjo būti teisėtas sutuoktinis

Pastaruosius trejus metus Ignacio Garrausas buvo ne tik nužudytosios Heather sutuoktinis, policininkas, bet ir Shawnos Nelson meilužis. Todėl tyrėjai pirmiausiai ir norėjo išsiaiškinti tarp Shawnos ir Ignacio užsimezgusius nesantuokinius ryšius. Mat iš karto piršosi akivaizdus motyvas – kodėl reikėjo pašalinti meilužio žmoną. Be to sutapo ir liudytojų parodymai, apibūdinant Nelson ir jos automobilį.

– Ar norėtumėte dar ką nors pridurti dėl Heather Garraus nužudymo? – paklausė tyrėjas.

Po to Shawna buvo suimta ir uždaryta į areštinę.

Netrukus paaiškėjo naujos meilužių santykių aplinkybės. Nužudytos moters vyras Ignacio tvirtino, kad Shawna prie jo seksualiai priekabiavo.

– Jis meluoja, – tvirtino Shawna.

Tyrėjai norėjo nustatyti, ar tas „meilės trikampis“, jei ne „keturkampis“ turėjo įtakos nusikaltimui, todėl stengėsi išsiaiškinti visas smulkiausias šio romano detales.

Audringas meilės romanas tarp kolegų Shawnos ir Ignacio prasidėjo prieš trejetą metų iki žmogžudystės. Jie susipažino skyriuje, kur Shawna dirbo gelbėjimo tarnybos operatore, o Ignacio – policininku.

Paklausta žurnalistės, kodėl ji, ištekėjusi moteris, trijų vaikų mama ryžosi užmegzti artimus santykius su taip pat šeimą turinčiu, vedusiu vyru, Shawna atsakė:

– Man labiausiai trūko vyriško dėmesio. Ir jam (Ignacio) trūko dėmesio, todėl pirmiausiai tuo mes galėjome padėti vienas kitam.

– Juk abu supratote, kuo gali tai baigtis? – paklausė žurnalistė

– Kai tai nutinka, tada nebegalvoji apie aplinkinius. Aišku, tai buvo labai egoistiška, – atsakė Shawna.

Tai buvo kad ir aistringo, tačiau trumpalaikio romano drama, bet ar tai pakankamas motyvas žudyti žmogų? Tyrėjai taip pat nusprendė apklausti ir kitą neištikimybės „herojų“ Ignacio. Vyras tvirtino, kad jo meilužė buvo nepatenkinta jųdviejų santykiais ir vis grasino papasakoti apie juos jo žmonai.

„Shawna buvo nenormali. Aš jaučiau kaltę prieš savo šeimą ir žmoną, bet nieko negalėjau padaryti, – bandė teisintis Ignacio per apklausą. – Ji grasino viską pasakyti mano žmonai ir aš tapau situacijos įkaitu“.

Tyrėjai taip pat išsiaiškino, kad situacija tapo itin dramatiška, kai 2004 metais Shawna pastojo nuo Ignacio. Meilužė atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje, nes puikiai žinojo, kad jos kūdikio tėvas niekaip negalėjo būti teisėtas sutuoktinis.

„Prieš kiek laiko mano vyrui buvo atlikta vazektomija, tad supratau, kad turiu paskambinti Ignacio ir pasakyti, kad mes turime problemą“, – sakė Shawna.

Tuo tarpu meilužis labai neigiamai sureagavo į šią naujieną ir suprato, kad jo neištikimybė nuėjo per daug toli. Juk vyras nė nesiruošė palikti šeimos, todėl stengėsi paaiškinti Shawnai, kad jųdviejų santykiai neturi perspektyvos.

„Jis man pasakė, kad jei gimdysiu, jam teks išsiskirti su žmona, kuriai liks ne tik vaikas, bet ir namas, o jam ne tik teks blaškytis po nuomojamus namus, bet jis liks su apribotomis tėvystės teisėmis. Bet aš pasakiau, kad jis negali taip su manimi pasielgti“, – pasakojo Shawna.

Moteris neslėpė, kad Ignacio tiesiog maldavo nutraukti nėštumą. Ji sutiko, ir buvo atliktas abortas.

Aišku, Shawnos vyras nieko nežinojo apie jos nėštumą, bet netrukus jo akys iššoko ant kaktos, sužinojus apie žmonos meilės romaną su Ignacio, pagardintą pikantiškomis detalėmis.

„Aš vedžiau dienoraštį, į kurį viską smulkiai rašiau apie savo santykius su Ignacio, – atviravo Shawna. – Buvau paslėpusi jį patikimoje vietoje, bet vis dėlto vyras atrado ir perskaitė“.

Kenas padavė skyrybų dokumentus ir netrukus Shawna turėjo palikti savo šeimos namus.

Bet meilės savo vyro pavaldiniui tai nenumalšino. Ji net pasidarė tatuiruotę su Ignacio vardu ant kojos. Tuo tarpu meilužis galvojo, kad moters sutrikusi psichika ir jai reikalingas psichiatras. Nes ji buvo tiesiog apsėsta meilės.

„Po to ji ėmė mane dar labiau persekioti ir seksualiai priekabiauti“, – teigė Ignacio.

– Jis sakė, kad jūs prie jo seksualiai priekabiavote? – paklausė žurnalistė jau įkalintos Shawnos.

– Žinau, žinau, bet jis meluoja. Jis daug meluoja. Jis yra niekingas melagis, – atsakė nuteistoji.

Ignacio papasakojo tyrėjams ir apie tai, kad ir jo žmona pastebėjo keistai besielgiančią Shawną. Heather net papasakojo apie tai savo seseriai.

„Abi moterys buvo susitikusios atsitiktinai parduotuvėje: Shawna baksnojo į ją pirštu ir išvadino „kiaule“. Heather suprato, kad kažkas vyksta, bet neturėjo jokių įrodymų. Ir nieko jam nesakė“, – pasakojo nužudytosios sesuo.

Situacija tapo nebekontroliuojama

Nepaisant vis dažniau kylančių konfliktų ir jau iškilusio viešumon „meilės trikampio“, intriga dar buvo neišsemta.

Mat praėjus kiek laiko Shawna paskambino Ignacio į policiją ir vėl pareiškė esanti nėščia. Bet šį kartą jau ji nesirengė atlikti aborto. Meilužiui pareiškus, kad jis nesiruošia padėti jųdviejų vaikui pinigais, Shawna viską prisipažino savo buvusiam vyrui Kenui. Jie susitiko, ilgai kalbėjosi, o po to Kenas pasakė:

„Žinai, mes neturėjome taip pasielgti. Aš ilgai galvojau ir nusprendžiau, kad mes turime būti kartu. Palik kūdikį, aš jam duosiu savo pavardę ir niekas niekada nesužinos, kad tai ne mūsų kūdikis“.

Shawna pagimdė berniuką. Bet netrukus po miestą ėmė sklisti gandai, kad tai Ignacio vaikas. Žinoma, šie gandai pasiekė ir Ignacio žmoną. Heather pasakė sutuoktiniui, kad gandai būna visokie ir ji nenorinti tuo tikėti. Iki tol, kol vieną naktį vyras pakilo iš lovos ir išėjo susitikti su savo meiluže.

Heather prabudo po vidurnakčio, o vyro šalia nebuvo. Ji paskambino jam ir pasakė, kad kuo greičiau važiuotų namo. Vyrui grįžus namo, žmona pričiupo jį su įkalčiais. Ignacio nieko kito neliko, kaip viską prisipažinti: kad jis yra Shawnos kūdikio tėvas ir kad jis dar nenutraukė santykių su ja. Išgirdus šią žinią, Heather ėmė žemė slysti iš po kojų. Bet ji nesiruošė skirtis su Ignacio. Nors moteris ir suprato, kad santuoka žlunga, vis dar nenorėjo su tuo susitaikyti.

Kitą dieną Heather paskambino savo seseriai ir pasakė: „Susitinkame ir pasikalbėkime. Gal ką nors sugalvosime“.

Vėliau Ignacio papasakojo tyrėjams ir apie tą dieną, kai žmonos kantrybė baigėsi. Ji pasakė vyrui, kad daugiau nenori nieko girdėti apie Shawną ir jųdviejų kūdikį.

„Tada aš paskambinau Shawnai ir girdint žmonai pasakiau: „Viskas nuspręsta. Aš lieku su žmona, ir daugiau man neskambink nei į namus, nei į darbą, ir neieškok susitikimų“, – pasakojo Ignacio.

Bet tai ne juokais įsiutino meilužę.

„Mane įsiutino ne tai, kad mūsų santykiai nutrūksta, bet tai, kad jis sugebėjo per 17 sekundžių viską pasakyti. Tik per 17 sekundžių, kad viskas baigta, nors jis turi ir mūsų bendrą kūdikį“, – jau atlikdama bausmę įkalinimo vietoje pasakojo Shawna žurnalistei.

Situacija tapo nebekontroliuojama: Shawna nusiuntė savo mylimajam SMS su jųdviejų kūdikio nuotrauka ir parašė: „Ignacio kraujas“. Negana to, ji net atėjo su kūdikiu į Heather namus, kai Ignacio buvo darbe. Po to moteris skundėsi savo seseriai: „Man atrodo, kad tuose santykiuose aš esu pašalinė, visiškai nereikalinga. Bet juk aš jo žmona ir jo vaikų motina, o Shawna kalba su manimi, tarsi aš būčiau jo meilužė. Tarsi aš jai būčiau sugadinusi gyvenimą, o ne ji man“.

Po to ir Ignacio vėl sulaukė iš meilužės SMS: „Tu esi beširdis. Bet daugiau nebenoriu nieko apie tave girdėti. Aš tave mylėjau ir pasitikėjau tavimi. Bet dabar būk pasiruošęs…“

– „Būk pasiruošęs“ – tai atviras grasinimas? – klausė žurnalistė.

– Ne, aš turėjau omeny, kad dabar būk pasiruošęs mokėti alimentus, apmokėti advokato paslaugas. Štai ką aš turėjau omenyje, – tvirtino Shawna.

Bet Shawna nesustojo ir toliau. Ji nusiuntė Ignacio elektroninį laišką – sarkastišką ir kupiną pagiežos: „Pasirinkai patogesnį gyvenimą: riebesnį ir saldesnį“.

Ir likus savaitei iki žmogžudystės meilužė jam parašė: „Aš mirštu savo viduje, bet tikiuosi, kad tu jautiesi geriau ir esi laimingas. Mano gyvenimas tapo panašus į pragarą“.

Nepripažino savo kaltės

Tyrėjams atlikus Shawnos mašinos kratą, aptikta įdomių dalykų. Po sėdyne buvo paslėptas juodas apsiaustas su gaubtuvu – toks pat, kaip ir apibūdino matę liudytojai. Tyrėjai parodė jį liudytojams. Šie patvirtino.

Dabar Shawnai jau teko grumtis su įrodymais, kurių vis daugėjo prieš ją. Automobilyje buvo aptikta ir daugiau neginčijamų įrodymų: 40 kalibro šovinių, nes tokias pat šoviniais buvo nužudyta ir Heather . Parako pėdsakai buvo rasti ir ant įtariamosios nusikaltimu megztinio, kelnių.

Netrukus policininkai rado pakelėje išmestus ir batus. Atlikus DNR ekspertizę, paaiškėjo, kad tai Shawnos Nelson batai.

Vienintelė problema buvo ta, kad tyrėjai negalėjo rasti nužudymo įrankio. Bet praėjus kelioms dienoms paaiškėjo dar vienas dalykas. Keno kolega prisiminė, kad tą dieną, kai sustabdė Shawnos automobilį, ji perdavė vyrui kažkokį daiktą į rankas. Jis tvirtino esantis įsitikinęs, kad tai buvo ginklas ir vyras stengėsi padėti žmonai atsikratyti juo. Netrukus policijos šerifas Kenas Nelsonas buvo iškviestas į apklausą.

– Ar išėmėte tą dieną iš automobilio ginklą?

– Ne, tą diena nemačiau jokio pistoleto.

Vietos policijos šerifas viską neigė.

Nepaisant to, atrodė, kad tyrėjai atrado dar vieną svarbią detalę šioje painioje įvykių mozaikoje, bet neužteko įrodymų. Todėl netrukus Kenas Nelsonas buvo paleistas.

„Apie tos moters žmogžudystę nieko nežinojau, kol man nepasakė policija“, – sakė Shawna.

Galų gale prieš Shawną Nelson buvo pateikta viskas kalnas įkalčių. Teisiamajai buvo pateiktas kaltinimas dėl Heather Garraus tyčinio nužudymo. Shawna Nelson pasirinko gynybos taktiką – viską neigti ir nepripažinti savo kaltės. Bet per dešimt dienų trukusį teismo procesą, prisiekusieji nepatikėjo ja. Shawna buvo pripažinta kalta ir nuteista iki gyvos galvos be teisės kada nors išeiti į laisvę.

O nusikaltimo motyvas iš tikrųjų buvo labai paprastas. Shawna, apsėsta meilės moteris, buvo pasiruošusi bet ką padaryti, norėdama sunaikinti savo varžovę. Nužudytosios seserį labiausiai stebino tai, kad nuteistoji nesigailėjo ir neatgailavo dėl savo padaryto nusikaltimo.

Dar labiau stebino nužudytosios vyro Ignacio Garrauso laikysena, kuris teismo salėje sėdėjo ramiai ir tarsi būtų stebėjęs teismo procesą kaip pašalinis žmogus.

Tuo tarpu buvęs policijos šerifas Kenas Nelsonas įsivaikino nesantuokinį buvusios žmonos sūnų, kurio biologinis tėvas Ignacio. Iki šiol jis auga kartu su kitais Nelsonų vaikais vienoje šeimoje.

Ši istorija – tai įspėjimas vedusiems vyrams, kuriems vertėtų labai gerai pagalvoti prieš gulant į vieną lovą su svetima moterimi. Taip pat ir su ištekėjusia bei turinčią šeimą.

Bumerangas grįžo

Ne veltui sakoma, kad bumerangas visada grįžta. Savo atpildo valandos sulaukė ir nužudytosios vyras Ignasio Garrausas, kuris dabar leidžia dienas Sarasotos kalėjime (Floridos valstijoje).

2017 metais spalio 6 dieną Ignacio Garrausą sulaikė Šiaurės uosto policijos departamento pareigūnai dėl alkoholio kontrabandos ir narkotikų.

https://www.sniegopilys.lt/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.