Neįprastoje kelionėje vilniečių šeima gavo pačią vertingiausią dovaną

Daugiau nei 40 šventiškai papuoštų eglučių visoje Lietuvoje, 2113 kilometrų ir begalė emocijų bei įspūdžių – štai taip savo kelionę apibūdina mažų gerų dalykų kolekcionieriai Dainius, Enrika ir Meda. Jauna vilniečių šeima siekia įrodyti, kad aplink mus išties daug vertingų dalykų: Lietuva, ypač šventiniu laikotarpiu, yra įspūdinga, o kelionės ir laikas kartu – vertingiausia dovana.

 Jauna vilniečių šeima siekia įrodyti, kad aplink mus išties daug vertingų dalykų: Lietuva, ypač šventiniu laikotarpiu, yra įspūdinga, o kelionės ir laikas kartu – vertingiausia dovana.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Jauna vilniečių šeima siekia įrodyti, kad aplink mus išties daug vertingų dalykų: Lietuva, ypač šventiniu laikotarpiu, yra įspūdinga, o kelionės ir laikas kartu – vertingiausia dovana.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2020, 10:59 AM, atnaujinta Jan 11, 2020, 11:07 AM

Nuslūgus šventiniam šurmuliui turbūt dauguma susimąsto apie tai, kuo ypatingos buvo šios šventės. Vieniems galbūt tai pirmosios Kalėdos drauge, kitiems – galimybė iš visų pasaulio kraštų subėgti į vienus namus. 

Vilniečiams Dainiui, Enrikai ir Medai šios Kalėdos buvo ypatingos šventine kelione per Lietuvos eglutes. Kaip patys sako, ši idėja mintyse sukosi jau ne vienerius metus ir nusprendė, kad dabar – geriausias laikas tai įgyvendinti: „Apie tai galvojome jau seniai, vis atsirasdavo priežasčių, kodėl negalėtume to padaryti. Galiausiai nusprendėme nebeieškoti pasiteisinimų ir imtis šios kelionės. Tai puiki galimybė parodyti Medai Lietuvą ir patiems aplankyti dar nematytas Lietuvos vietas.“

Pradėję savo kelionę dar lapkričio pabaigoje Dainius, Enrika ir Meda aplankė 44 eglutes Lietuvoje, 2 Norvegijoje ir dar 3 oro uostuose. Suskaičiavę apvažiuotus miestus ir patys nustebo – automobiliu iš viso nuvažiavo 2113 kilometrų: „Nesitikėjome tokio didelio skaičiaus, tai kaip nuo Vilniaus iki Paryžiaus nuvažiuoti.“

Visą šventinės kelionės maršrutą buvo galima stebėti internete, keliautojai dalijosi įspūdžiais, užfiksuotomis akimirkomis ir patirtimi. Sukurtas interaktyvus žemėlapis, kuriame galima rasti informaciją apie aplankytas eglutes ir konkrečias jų buvimo vietas. 

Paklausti apie sunkumus keliaujant vilniečiai šypteli, kad bene vienintelis nekontroliuojamas dalykas buvo oras: „Dažnai pliaupęs lietus nebuvo pats maloniausias dalykas. Labai laukėme sniego, ypač – baltų Kalėdų. Na, bet orą ne visada pavyksta užsisakyti.“

Kelionės iniciatoriai teigia, kad jų tikslas nebuvo varžytis su kitais ir aplankyti daugiausiai Kalėdinių eglučių Lietuvoje.

Anot jų, kur kas svarbesnis yra laikas su šeima ir prisiminimai: „Pagrindinis mūsų noras buvo keliauti po Lietuvos miestus ir miestelius bei dukrai parodyti, kiek aplinkui yra daug mažų gerų dalykų. Šį kartą kelionės objektas buvo šventinės eglutės, tačiau jau kuriame planus, kokius dalykus kolekcionuosime toliau. Mažų gerų dalykų ir Lietuvoje, ir pasaulyje yra labai daug.“

Visą kelionės maršrutą ir įspūdžius galite pamatyti socialiniuose tinkluose.

Kviečiame kartu keliauti po Lietuvą bei pasaulį ir kolekcionuoti #mazigeridalykai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.